ХИПИЦИ ...make love not war...

• Креатор на темата Креатор на темата streets_of_dublin
  • Време на започнување Време на започнување
денеска тоа звучи како примамлив и интересен поим, секој би сакал да проба, али малце е поинаква реалноста кај нас...

Vo drzavava i vo svetov opsto ima ostanato mnoooooooogu malku hipici. Zboruvame za onie pravite. Respec t za tie, i za nivnoto moto:cuc:

Ja сум хипик...
fancy.gif

има у државава хипици јас на пример никад не цум видел хипик

**Трансерите- хипици на модерното време** ...идеологијата е иста, само модернизирана варијанта и нАли музиката е друга... болдираново е извадок од насловна на Антена мислам...

Jas gi poddrzvam mnogu hipicite so gajle mu e najvazno make love not war ama soznam ne sum nekoj coek so bi sakal da bidi hipik iako mnogu gi postovam.Ima vo Makedonija hipici ama malku se.Barem vo Bitola nema mnogu.

Нема вистински хипици на светов, може до некој степен ама таква стана земјава што колку и да сакаш неможеш потполно да бидеш слободен
а стварно недостасуваат такви особи

Не бе само да докажам колку бедна смисла за хумор имам......
Иначе сега сагламски да се изјаснам во врска со темата......
Како прво: I HATE HIPPIES!!!
Стритс без навреда.....Али тоа мене ми е во панк генот.....Истите тие хипи
биле само дувкачи и бунтувале против системот , кога наеднаш преку ноќ се вразумиле и си ги грабнале милионите долари..... и ако некој е одговорен за бедната ситуација денеска во светот се токму тие лицемерни квази хипи комунисти.....
Како второ:
Што уствари имам ја да ти кажувам тебе....Тоа е твој избор и ако сакаш да живееш ко хипи ЖИВЕЈ!!!

П.С........За крај само да кажам една мисла од еден друг форум шо многу ми се допадна и може да ти биде корисна.....
DONT NEED A MOVEMENT TO BE ME!!!

Druze prv pat da sum so tebe I hate hippies too
eve eden citat od casualties sniffing glue drinking beer don't give a fuck how the hippies feel

Хипи движење и веднаш ми текнува на култниот филм на Милош Форман Hair(Коса).
Еве го почетокот

и крајот

имав периоди во фазите на комплетен егзибиционизам, кога терав некој стил на облекување со марами, цвеќе у коса, буквално, ѕвонарки, старки, за да докажам каков хипик сум јас и идење на пис анлимитед, ко да е тоа божја наредба, а сега од оваа дистанца, го носам само ланчето со писот, подарок од мајка ми како спомен на едно интересно пубертетлиско време, а во душа ми остана пацифизмот, (работам во невладина орг. за ненасилно разрешување конфликти) уште плачам на филмот Коса и на Let the sunshine, сакам музика од тој период, иако дрогатa и промискуитетноста од мој агол ми се малку безврска...сеа сфаќам дека таа утопистичка идеологија само си ги изеде децата- Џон Ленон, Џенис Џоплин, Џими Хендрикс, Џим Морисон, итн..сеа приметив сите се на Џ:)не ни морале да бидат хипици, времето било такво...
Ми се допаѓа и паролата Hell no, we won't go и спалувањето нa воените покани за војната у Виетнам, како израз на бунт, и се она што е американскиот сон-"патриотизмот се докажува со борба за другите".
Мир.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom