Ако добро сум информиран, JokeR!=) од форумов е на лајв и игра со оригинали на флешуван xbox веќе една година. Се сеќавам дека тоа му беше планот. А пред некој ден кажа дека уште е на лајв, па претпоставувам дека му успеал методот.
Добро си информиран =) Јас сум на лајв скоро година дена си праам упдејти и мува не ме лази
Трикот е прост и го може секој без бан , бара само мала претпазливост.
Прво- Си правите 2 профила
Второ-Едниот го регистрирате како Лајв акаунт преку веб страната итн.
Трето-Тој Лајв акаунтот шо ви е стриктно ви е за оригинални игри и додека сте конектирани на нет (пошо коа си на лајв акаунт он автоматски те конектира со нет) не играте нишо пиратско. Може само ако не сте конектирани со нет =) Тие мубаети дека МС те читаат со ачивменти дали си пират или не фрли ги у вода, пошо другар по грешка ми играше на Лајв акаунтот неколку пиратски игри (нормално за тоа време не беше регистриран на нет пошо немаше конеција со кабел) па сеа си имам ачивменти на Лајв акаунтот од Бордерлендс а ја неам оригинал =)
Четврто-Тој што ви е пиратскиот профил каде што нормално не сте конектирани со интернет можете слободно кога сакате да гејмате ... Е сеа тука има мала грижа од МОЈА СТРАНА(значи може и да не сум у право али ја сум better safe then sorry) . Бидејки МС мислам дека може да види со сејв фајловите дали си пират (глеа по тоа кога е регистриран сејв фајлот. Ако е регистриран 1 недела пред рилис дејт значи си пират4е) Затоа ко мене кје си земете УСБ и таму сите пиратски сејв фајлови и коа кје доага упдејт само го вадите усбто го оставате 360 да се упдејтне и се е во ред .
Мое искуство е со 4 оригинални игри, неколку аркади купено и никој не ме чепка =) А тоа Тими шо кажа за тоа дека малце ги имам оригинали тоа е пошо реално више и неам време да играм, 360кава ми фака малце прашинка али оваа година сигурно ја земам Гирс 3ката оригиналче за мултиплеерот и може уше некоја успут .