Xbox360 гејмери

tha CaspeR

NV.mk
Член од
1 мај 2006
Мислења
1.508
Поени од реакции
162
Значи ќе ризикувам, сеедно дали ќе ме банираат одма или после 2-3 месеца и онака планирам чипуван да го земам.

Не у никој случај не го купувам на старо, мислам дека заштеда од 3-4 иљадарки не вреди за ризикот кој ќе го превземам со купување веќе користен.
тоа и го имам на памет, да тркнам до ИДЦ кај Драган па да ми препорача нешто кое кореспондира со моите потреби.
не го разбрав делот околу хард драјвот и тоа со играњето неколку игри истовремено?
тоа ко што знам важи за брејкување на пс3.
Хард дискот*

Сакав да ти кажам ако сакаш да го штедиш ласерот а сакаш помалку пари да дадеш за хард диск, ќе можеш да ги инсталираш игрите што ќе ги играш у моментот. Пр ја вртиш хало и таа ти е инсталирана додека ја свртиш па после друга. Тоа мислев :)

Донев

★★
Член од
9 мај 2008
Мислења
35.725
Поени од реакции
52.660
И јас во последно време се мислев да го продадам ПС3-то и да земам Xbox360. Не дека е многу подобар од ПС3 како конзола ама стварно мајкрософт фрла мноогу пари за игрите. Но нема да земам поради тоа што со флешуван xbox неможе оригинални игри да се играат онлајн. Глупо ми е да поседувам Xbox и при рака да имам игри како Gears of War или Хало, а да неможам онлајн да ги играм.
Спремен сум за 1 недела да го продадам сонито ако направат некако да играм оригинални игри на флешуван xbox (знам дека нема тоа да се случи :) )
Ако добро сум информиран, JokeR!=) од форумов е на лајв и игра со оригинали на флешуван xbox веќе една година. Се сеќавам дека тоа му беше планот. А пред некој ден кажа дека уште е на лајв, па претпоставувам дека му успеал методот. :)

bRutal savaGe

ಠ_ಠ
Член од
10 јули 2009
Мислења
4.213
Поени од реакции
88
Хард дискот*

Сакав да ти кажам ако сакаш да го штедиш ласерот а сакаш помалку пари да дадеш за хард диск, ќе можеш да ги инсталираш игрите што ќе ги играш у моментот. Пр ја вртиш хало и таа ти е инсталирана додека ја свртиш па после друга. Тоа мислев :)
а ако иам хард од 80гб пример и све што сум свртел останува дур не се препуни и автоматски последната која сум ја свртел ја мења првата од хардот?
па и мануелно да е, значи се разбираме... ова го немаше на пс3, сеа со усбто вајда и овде е така.
120ка минимум у тој случај :)

Ако добро сум информиран, JokeR!=) од форумов е на лајв и игра со оригинали на флешуван xbox веќе една година. Се сеќавам дека тоа му беше планот. А пред некој ден кажа дека уште е на лајв, па претпоставувам дека му успеал методот. :)
ај Џокер нека каже како успеал у тоа, нека даде некој совет шо-како, зошто мене ова ми е најголема причина да зеам 360ка.

TheTimi

Veni Vidi Vici
Член од
11 јануари 2010
Мислења
768
Поени од реакции
37
Џокер одел на ризик јас неможам така. Ако веќе купувам оригинални нема тоа да бидат 2-3, планирам околу 10 најмалку. И замисли ми дадат бан, сите пари за џабе.
Ако пак Џокер има некоја друга финта нека кажува одма ! :)

Amacord

high and might богаташ
Член од
24 август 2009
Мислења
474
Поени од реакции
15
Добро си информиран =) Јас сум на лајв скоро година дена си праам упдејти и мува не ме лази :D Трикот е прост и го може секој без бан , бара само мала претпазливост.
Прво- Си правите 2 профила
Второ-Едниот го регистрирате како Лајв акаунт преку веб страната итн.
Трето-Тој Лајв акаунтот шо ви е стриктно ви е за оригинални игри и додека сте конектирани на нет (пошо коа си на лајв акаунт он автоматски те конектира со нет) не играте нишо пиратско. Може само ако не сте конектирани со нет =) Тие мубаети дека МС те читаат со ачивменти дали си пират или не фрли ги у вода, пошо другар по грешка ми играше на Лајв акаунтот неколку пиратски игри (нормално за тоа време не беше регистриран на нет пошо немаше конеција со кабел) па сеа си имам ачивменти на Лајв акаунтот од Бордерлендс а ја неам оригинал =)
Четврто-Тој што ви е пиратскиот профил каде што нормално не сте конектирани со интернет можете слободно кога сакате да гејмате ... Е сеа тука има мала грижа од МОЈА СТРАНА(значи може и да не сум у право али ја сум better safe then sorry) . Бидејки МС мислам дека може да види со сејв фајловите дали си пират (глеа по тоа кога е регистриран сејв фајлот. Ако е регистриран 1 недела пред рилис дејт значи си пират4е) Затоа ко мене кје си земете УСБ и таму сите пиратски сејв фајлови и коа кје доага упдејт само го вадите усбто го оставате 360 да се упдејтне и се е во ред .
Мое искуство е со 4 оригинални игри, неколку аркади купено и никој не ме чепка =) А тоа Тими шо кажа за тоа дека малце ги имам оригинали тоа е пошо реално више и неам време да играм, 360кава ми фака малце прашинка али оваа година сигурно ја земам Гирс 3ката оригиналче за мултиплеерот и може уше некоја успут .

TheTimi

Veni Vidi Vici
Член од
11 јануари 2010
Мислења
768
Поени од реакции
37
Јас ќе го оставам Baze прв да проба па и он да потврди дека е во ред па потоа ќе видам дали да зимам :)

Amacord

high and might богаташ
Член од
24 август 2009
Мислења
474
Поени од реакции
15
Бај д веј колку кје го шиткаш ПС3чето ?

TheTimi

Veni Vidi Vici
Член од
11 јануари 2010
Мислења
768
Поени од реакции
37
Сигурно нема под 30000 ден. Имам хард диск 320гб, околу 15++ оригинални игри. Плус игри од ПС стор + PS move со Eye Camera. И ќе давам ПСН на кој имам 37 непотрошени евра. Знам дека секој ќе си рече уу многу е. Ама секој паметен знае дека сум потрошил околу 70000ден за се тоа, море и повеќе ако ги сметаме цените на постарите игри.

Amacord

high and might богаташ
Член од
24 август 2009
Мислења
474
Поени од реакции
15
Сигурно нема под 30000 ден. Имам хард диск 320гб, околу 15++ оригинални игри. Плус игри од ПС стор + PS move со Eye Camera. И ќе давам ПСН на кој имам 37 непотрошени евра. Знам дека секој ќе си рече уу многу е. Ама секој паметен знае дека сум потрошил околу 70000ден за се тоа, море и повеќе ако ги сметаме цените на постарите игри.
Да бе фер цена си е тоа =) Јас сум у умисла да земам пс3 али знам дека после анчартед год оф вор итн коа кје ги свртам нема да го упалам пак .. ионака и 360 не ја палам више :P изглеа кје почекам нешто , али ако планирам нешто кје те известам

TheTimi

Veni Vidi Vici
Член од
11 јануари 2010
Мислења
768
Поени од реакции
37
Aбе повеќе кога ќе размислам не сум многу сигурен за продавање.
1. Имам 5 другари без кои неможам да се замислам да играм игри како Блек Опс онлјан. Партали правиме заедно.
2. Ќе треба да фаќам 13 престиж на Блек Опс од почеток :)
3. Ќе бидам во голем минус при број на игри.
Единствено решение ми е да најдам некој на пазар3 што би сакал да замениме со конзолите и некои игри инаку вака ќе бидам во гоооолем минус.

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Јас пак Vanquish ја почнав...таман е, ќе ме научи да го држам правилно гејмпадот. :)

Досега не држев прсти на сите shoulder копчиња (RB, LB, RT и LT), туку само на RB и LB. Ама во играва, морам. Таман, сакав некоја лајт игра каде што полека ќе го вежбам новиот начин на држење. Поточно, правилниот... :)

TheTimi

Veni Vidi Vici
Член од
11 јануари 2010
Мислења
768
Поени од реакции
37
Јас пак Vanquish ја почнав...таман е, ќе ме научи да го држам правилно гејмпадот. :)

Досега не држев прсти на сите shoulder копчиња (RB, LB, RT и LT), туку само на RB и LB. Ама во играва, морам. Таман, сакав некоја лајт игра каде што полека ќе го вежбам новиот начин на држење. Поточно, правилниот... :)
И Bulletstorm мислам дека ќе ти помогне да ги навикнеш, таман оваа кога ќе ја завршиш таа нека ти биде следна.

Kajgana Shop

На врв Bottom