Xbox One

• Креатор на темата Креатор на темата Џои
  • Време на започнување Време на започнување
Првата реклама на Мајкрософт за Xbox One, стара нецели 2 дена, убаво говори кои корисници на оваа конзола им се во прв план на Мајкрософт.

Ако сакате да погодувате, еве ви едно мало олеснување - не се гејмерите. :D

Корисникот/Корисничката кој(а) го има закачено клипчево на YouTube ги има оневозможено коментарите поради неговата/нејзината претпоставка дека можеби содржината на видео клипот не е веродостојна.

Но истиот видео клип е објавен и на официјалниот веб сајт на Xbox, што потврдува дека ова дефинитивно е корисничкиот интерфејс кај Xbox One, кој излегува во продажба на 22 ноември 2013.

@Џои, смири си ги КИНЕКТираните хормони пред да го видиш клипчето. :D

Корисникот/Корисничката кој(а) го има закачено клипчево на YouTube ги има оневозможено коментарите поради неговата/нејзината претпоставка дека можеби содржината на видео клипот не е веродостојна.

Но истиот видео клип е објавен и на официјалниот веб сајт на Xbox, што потврдува дека ова дефинитивно е корисничкиот интерфејс кај Xbox One, кој излегува во продажба на 22 ноември 2013.

@Џои, смири си ги КИНЕКТираните хормони пред да го видиш клипчето. :D

Скоро копија на Windows 8. ;)

Не сакам да делувам како хејтер на Мајкрософт, на крајот на краиштата, и јас ги користам нивните производи, но мислам дека Мајкрософт боледуваат од маркетингшка мегаломанија.

Уште во 1990-те години, кога Internet Explorer го превзел водството во број на корисници наспроти својот главен конкурент Netscape Navigator, меѓу другото и бидејќи Internet Explorer од самиот почеток на своето постоење е бесплатен за симнување, инсталирање и користење, додека Netscape Navigator морал да се купи, Мајкрософт ја прославиле својата победа врз Netscape не во Редмонд каде што е сместен Мајкрософт, туку во Сан Франциско, каде што бил сместен Netscape. Главната атракција на големата победа на Internet Explorer врз Netscape Navigator било големото лого на Internet Explorer поставено во некој парк или на некој плоштад во Сан Франциско, каде што вработените од Мајкрософт го славеле водството кое Internet Explorer го превзел наспроти опаѓачкиот број на корисници на Netscape Navigator.

Во ноември 2011, на Менхетен, Мајкрософт го промовираа Windows Phone, а главната атракција беше 4 катен телефон.

Во октомври 2013, во Лондон, Мајкрософт го промовираа Surface 2 во Лондон, а главната атракција беше голем екран поставен на плоштадот Трафалгар, кој беше поголем од спомениците на плоштадот, придружен од голема тастатура врз чии што копчиња можеше да се стои.

Во текот на неделава што изминува, во Ванкувер, Канада, Мајкрософт организираа промоција на Xbox One, а главната атракција беше голема Xbox One конзола, со димензии 12 x 6 x 2.5 метри, од која излегоа зомбиња кои ја промовираа ексклузивната видео игра за Xbox One, Dead Rising 3.

Бидејќи секој има свој вкус, можеби другите не се согласуваат со мене, но мојот личен став е дека дефинитивно Мајкрософт боледуваат од маркетингшка мегаломанија.

http://www.theverge.com/2013/11/1/5053944/microsoft-giant-xbox-one-zombie-promotion-vancouver-video

Microsoft's giant Xbox One unleashes zombie horde on Vancouver

By Aaron Souppouris on November 1, 2013 05:16 am

1403478_10151767233512810_158357478_o_large_verge_medium_landscape.jpg

The secret behind Microsoft's bizarre Xbox One promo, which saw an enormous Xbox One installed in downtown Vancouver, Canada, has been revealed. As Kotaku reports, the giant next-gen console opened up yesterday, exposing Vancouverites to a horde of zombies promoting the Xbox-exclusive launch title Dead Rising 3. The stunt was widely covered by public videos, photos, and Vines hitting the internet shortly after.

Inside the zombies' former home, a bank of Xbox One demo units was awaiting passers by, offering an early chance to play Dead Rising 3, Killer Instinct, Ryse and Forza 5. There were also make-up artists on standby to transform people into zombies, and photographers providing the opportunity to receive a custom-made Dead Rising 3 print starring themselves.

BX8c4XwCIAAHsDt.jpg

Elliott Chun
@elliottchun

Welcome to the after party. I helped unlock an epic experience with Dead Rising 3 #XboxOneSource

1:11 AM - 1 Nov 2013

The Vancouver event was perhaps the most high-impact marketing stunt attempted so far in the lead-up to the Xbox One launch on November 22nd. Expect advertising efforts to ramp up significantly in the coming weeks, especially on November 15th, when Sony's rival console PlayStation 4 is due to be released.

Не сакам да делувам како хејтер на Мајкрософт, на крајот на краиштата, и јас ги користам нивните производи, но мислам дека Мајкрософт боледуваат од маркетингшка мегаломанија.

Декстер брате, алал им вера на тие што те дочитуваат до крај. Крати ја поентата во две реченици, онака јасно и конструктивно.

Хејтер си на МС? Ок, јас не сум. Ниту ги сакам.

Поздрав :).

Декстер брате, алал им вера на тие што те дочитуваат до крај. Крати ја поентата во две реченици, онака јасно и конструктивно.

Хејтер си на МС? Ок, јас не сум. Ниту ги сакам.

Поздрав :).

Очигледно ти не си еден од тие кои ме дочитуваат до крај, бидејќи во спротивно ќе прочиташе дека јас не сум хејтер на Мајкрософт, но исто како и ти немам нешто многу љубов кон нив.

Поздрав. :)

Очигледно ти не си еден од тие кои ме дочитуваат до крај, бидејќи во спротивно ќе прочиташе дека јас не сум хејтер на Мајкрософт, но исто како и ти немам нешто многу љубов кон нив.

ова ти е прв пост кој го имам прочитано до крај :cuc:

Екстра си е човекот. Кој што сака нека го чита, кој што не, не.
Некој можда сака поопширно објаснување (пример јас), така да се е релативно и нема потреба да му се нафрлате.
Благодарам :D

Ни ја не сум хејтер на X-box (го имам дома 360), али све што пиша Декстер е на место.

Да не го цитирам горниот голем пост овај :). Маркетингот е нешто што секоја фирма се труди да биде на највисоко ниво.

Затоа Мајкрософт ги има сите познати личности и фаци зад своите кампањи. Ти текнува кинект како беше промовиран? На буквално секој чош имаше посебна колипка каде внатре имаше куп познати личности каде што играат. Го направија најпродаваното чудо досега. 10 милиони за незнам колку многу кратко време.

Windows Phone огромен телефон, да но токму заради тоа само Андроид и WP се единствените кои бележат пораст во % оваа 2013 годдина.

Хбох рекламите сега се лудило, мене ми е само криво што кај нас нема такво нешто.

И на крај што се буниш, сите тие работи чинат поефтино отколку една цела година сони што фрла на лига на шампиони да го рекламира пелјстејшн.

Едноставано е, секоја компанија си има свој начин на промовирање.

...

И на крај што се буниш, сите тие работи чинат поефтино отколку една цела година сони што фрла на лига на шампиони да го рекламира пелјстејшн.

Едноставано е, секоја компанија си има свој начин на промовирање.

Затоа убаво спомнав во пост #214 дека секој си има свој вкус и можеби другите нема да се согласат со мене бидејќи секој си има право на свое лично мислење.

Моето лично мислење е дека маркетингот кој Мајкрософт го применуваат е мегаломански и ме потсетува делумно на градежниот идиотизам кој се случува во Скопје изминативе 5 години, познат како проект Скопје 2014.

Лично повеќе ми се допаѓа презентацијата на Xbox 360 во мај 2005 отколку фијаското, да не речам идиотизмот кој Мајкрософт го приредија со презентацијата на Xbox One во мај 2013.

И сигурно си во право за тоа дека Мајкрософт многу поевтино ги чинат тие 4 катни телефони и тие големи конзоли со димензии 12 x 6 x 2.5 метри, во споредба со рекламите на Сони, но на мене лично тоа ми делува грдо и не ми се допаѓа.

Но тоа се разбира, е само моето лично мислење.

Ти, исто како и сите останати, имаш право на твое лично мислење кое може да се разликува од моето лично мислење.

Освежување на листата на видео игри кои ќе излезат за Xbox One и за PlayStation 4 на денот кога конзолите ќе бидат пуштени во продажба, како и на наслови кои ќе бидат ексклузивни за Xbox One или за PlayStation 4, од кои некои ќе излезат во продажба истиот ден кога конзолата ќе излезе во продажба, а некои ќе излезат во продажба подоцна.

@Џои, како обожавател на Kinect, имаш ли искуство со овој серијал Zumba ?

Твои препораки ?

Ако имаш некои добри Kinect препораки со фитнес и слични вежби кои можеби ќе им се допаднат на припадничките на понежниот пол, а кои ќе продолжат и на Xbox One, можеби ќе ја ставам конзолава во план за припадничките на понежниот пол кои ги имам по дома.

http://www.ign.com/articles/2013/11/06/playstation-4-vs-xbox-one-the-games

PlayStation 4 vs. Xbox One: The Games

November 6, 2013

by IGN Next-Gen Launch Squad

The complete comparison.

Next-gen is here! The console news is reaching a fever pitch, and IGN understands it can be hard to sift through the noise and get to the cold, hard facts.

That's where we come in. Over the next week we're going to provide you with clear, concise comparisons of both the Xbox One and the PlayStation 4 across a variety of important categories.

First up: the games! How many next-gen games are available day one? Which system has more launch window exclusives? Which console has the right games for me? The video and infrographic below each have everything you need to know about the PlayStation 4 and Xbox One's budding game libraries.

Inforgraphic by Lucas M. Thomas

Check back soon for a comprehensive comparison of both console's hardware specs, controllers, alternate input devices, and UI. For even more next-gen coverage you can also hit up our in-depth PS4 and Xbox One hubs. Complete console comparisons are also available in IGN's next-gen console wiki.

Ги имам сите наслоби за кинект но никогаш не сум седнал да ги пробам тие зумба и слично. Но за понежниот пол се феноменални, и сите слични на неа. Имаше една мислам од еа гејмс беше и требеше скелкови да се прави, и пробував да ја играм но ме нервираше бидејќи, гледаше дека не се спуштам до долу и не ми ги рачунаше правилно :icon_lol:

Иначе со кинектот на xbox one, сето тоа ќе оди напред, оваа генерација на кинект чита премногу глупости од човековото тело. Така да очекувам да има доста импресивни игри во тој поглед.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom