Xbox One

• Креатор на темата Креатор на темата Џои
  • Време на започнување Време на започнување
Ги имам сите наслоби за кинект но никогаш не сум седнал да ги пробам тие зумба и слично. Но за понежниот пол се феноменални, и сите слични на неа. Имаше една мислам од еа гејмс беше и требеше скелкови да се прави, и пробував да ја играм но ме нервираше бидејќи, гледаше дека не се спуштам до долу и не ми ги рачунаше правилно :icon_lol:

Иначе со кинектот на xbox one, сето тоа ќе оди напред, оваа генерација на кинект чита премногу глупости од човековото тело. Така да очекувам да има доста импресивни игри во тој поглед.

Ааа, гледа дека не се спушташ до доле, сакаш да cheat - уваш. :D

Благодарам за препораката.

Ова е веќе асална промоција.

Да траеше промоцијата на Kinect и на телевизиските услуги кои Xbox One ги нуди само 15 минути на официјалната презентација на конзолата во мај 2013, а остатокот од презентацијата да беше посветен исклучиво на видео игри, оваа конзола ќе имаше многу поубав почеток во споредба со фијаското што се случи во мај 2013.

Дефитинитвно еден од најдобрите трејлери направен за една игра.

Рецензија на Polygon на Xbox One.

За КИНЕКТираните од типот на @Џои, задолжително мораат да го изгледаат и вториот видео клип.

Оп, види ти хбох со подобар рејтинг :pos:

За тие кои ќе бидат будни во 5 часот наутро во петок, 22 ноември 2013, можете да го гледате официјалното пуштање во продажба на Xbox One во Северна Америка во живо со кликнување на наредниот линк.

http://www.gamespot.com/xbox-one-launch/

Xbox One веќе излезе во продажба во Нов Зеланд и во Австралија.

Вечерва на полноќ помеѓу четврток, 21 ноември 2013, и петок, 22 ноември 2013, по македонско време, конзолата излегува во продажба во Австрија, Германија, Италија, Франција и Шпанија, а 1 час подоцна, односно во 1:00 часот по полноќ во петок, 22 ноември 2013, конзолата излегува во продажба во Велика Британија и во Ирска.

Во Бразил, Xbox One излегува во 3:00 часот по полноќ во петок, 22 ноември 2013, по македонско време.

Во САД и Канада, Xbox One излегува во продажба во 5:00 часот наутро во петок, 22 ноември 2013, по македонско време, а еден час подоцна, во 6:00 часот наутро во петок 22 ноември 2013, конзолата излегува во продажба во Мексико.

За разлика од PlayStation 4, чиј што прв купувач е американецот @Џои, првиот купувач на Xbox One е новозеланѓанинот Ден Ливингстон.

Уште еден доста важен факт за Xbox One, е дека меѓу првите сопственици на новата конзола е и Ела Марија Лани Јелих-О'Конор, во светската јавност позната како австралиската пејачка Лорде, прикажана во статијата кон која води наредниот линк, со нејзината нова конзола.

http://news.xbox.com/2013/11/xbox-one-new-zealand-and-australia-launch

Xbox One Launch Photos from Around the World

By Xbox Wire Staff

posted November 21, 2013 at 4:24 AM

image%201%20xbox%20nz.jpg

Console winner Dan Livingstone with the first Xbox One console in New Zealand

New Zealand Launch

At a special midnight event at Auckland’s Shed 10 tonight, hundreds of Xbox fans gathered to celebrate the arrival of the first new Xbox console in eight years. In addition, an ecstatic Daniel Livingstone became the first New Zealander to get his hands on the coveted first console, fresh from the shark tank at Kelly Tarlton’s SEA LIFE Aquarium where it has been ‘housed’ for the last week for safe-keeping. Tonight’s event was the largest Xbox launch in New Zealand history. At Shed 10, fans were invited to get hands-on with the newest Xbox games and to see former Shihad front man Jon Toogood and AHoriBuzz’s Aaron Tokona take on Rocksmith 2014. Auckland's Sky Tower was also lit up green in celebration of the launch.

Australia Launch

In Australia, lit up the iconic Sydney Harbour for the launch of Xbox One. With the Sydney Harbour Bridge and the Sydney Opera House as a backdrop, Xbox hosted a midnight event to celebrate with fans.

The first Xbox One sold in Australia

image%202%20xbox%20nz.jpg

Fans lining up to receive their Xbox One consoles at the Xbox One launch event

image%203%20xbox%20nz.jpg

Fans line up to get into the Xbox One launch event at Shed 10 on Auckland's waterfront

image%204%20xbox%20nz.jpg

Singer Lorde and Xbox New Zealand Business lead Steven Blackburn pose with Lorde's new Xbox

image%205%20xbox%20nz.jpg

Auckland's Sky Tower lights up green for the launch of the Xbox One

Ова калабалаков шо го глеаме на сликите од лаунчот, гарант се вработените во Мајкрософт, во соодветните земји (кај шо е сликано).

Xbox One официјално излезе во продажба во 13 држави во светот.

Како што вети пред недела дена, Кен Гагње ги демонстрира можностите на Xbox One за тие кои ја имаат/ќе ја имаат конзолата без ниту една видео игра.

Разочарувачки за фанбојците на Xbox и на PlayStation, Кен Гагње повеќе го преферира Нинтендо.

Со нетрпение чекам да помине наредната недела, за да ги изгледам последните 3 епизоди од South Park, вклучувајќи ја и епизодата која ќе се емитува во текот на наредната недела. Читнав дека направиле ептен добра пародија на Црниот Петок со поделба на децата во тимови на фанбојци на PlayStation 4 од една страна и на Xbox One од друга страна. Дејствието започнува во епизодата S17E08 Black Friday, емитувана минатата недела, продолжува во епизодата S17E09 A Song of Ass and Fire, емитувана оваа недела, а завршува во епизодата S17E10 која треба да се емитува во текот на наредната недела, тоа ќе мора да се види. :pos:

@Џои, првиот видео клип е задолжителна литература за тебе како еден од КИНЕКТираните. :D

Отпакување на ограниченото бело I MADE THIS издание на Xbox One, наменето само за вработените во Мајкрософт.

Оваа игра е една од ретките ако не и единствена која што користи најмногу од новава генерација. Изгледа феноменално. Доволно е.... да си ја купиш за да се гордеееш да гледаш што може xbox one

Оваа игра е една од ретките ако не и единствена која што користи најмногу од новава генерација. Изгледа феноменално. Доволно е.... да си ја купиш за да се гордеееш да гледаш што може xbox one

aко ти е графиката најважна купи си ја, ја шупљиви игри нејќам
веќе има една добра игра у ваков стил, за пс2, се вика Shadow Of Rome

aко ти е графиката најважна купи си ја, ја шупљиви игри нејќам
веќе има една добра игра у ваков стил, за пс2, се вика Shadow Of Rome

Во право си, јас незнам зошто прават повеќе игри од исти жарн. Не треба требаше сите да си останеме на катер страјк 1 верзија.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom