Xbox One

• Креатор на темата Креатор на темата Џои
  • Време на започнување Време на започнување
Искрен одговор:

Доколку не сакате да морате еднаш во 24 часа да се поврзувате на Интернет за да можете да играте видео игри, доколку сакате да можете и понатаму да купувате/продавате користени видео игри без никакви ограничувања и доколку сакате да можете и понатаму да изнајмувате видео игри без никакви ограничувања, а притоа да не се префрлите на PlayStation или на Nintendo, тогаш не купувајте Xbox One, туку останете со Xbox 360.

Hahahahahahahahahhahahahahhaahahahahahahah.... huh....VRV!

eX7F7kS.jpg

Џои sto pravime sega zlaten kako ke igrame Forza online....Ja vikam da se selima vo UK sto vikas a?

Nestovo ne e ni Fake
Eve go real deal https://twitter.com/Crofna/status/344878297060110336

Hahahahahahahahahhahahahahhaahahahahahahah.... huh....VRV!

eX7F7kS.jpg

Џои sto pravime sega zlaten kako ke igrame Forza online....Ja vikam da se selima vo UK sto vikas a?

Nestovo ne e ni Fake
Eve go real deal https://twitter.com/Crofna/status/344878297060110336

Јас им пишав на Мајкрософт преку e-mail за ова уште пред 2 или 3 години и го добив кристално истиот одговор кој го добил Crofna - дека Мајкрософт работат на случајот.

Е па, ако после 2 или 3 години сеуште не завршиле работа и не го направиле Xbox Live достапен и во Македонија, а биде задолжителен за употреба со Xbox One, тогаш Мајкрософт слободно може да заборави на илјадници Македонци кои го користат Xbox 360, а нема да можат да го користат Xbox One.

Сигурно ќе се најде решение за ова, дали хакерско решение или некоја дупка во системот, сигурно ќе се најде решение, но Мајкрософт станаа како црна дупка за негативни критики, речиси не постои негативна критика која не може да стигне до нив.

Druze rabotata e sledna.
Sega ti mozes da napravis account od druga zemja i da igras online.
Imam XBL account na koj sum pisan deka sum od UK i nemam gajle...Kupuvam Xbox Points Kupuvam orginalni igri i igram.
Fintata e sto Xbox One nema da dozvoluva kreiranje na accounti ako ne si rezident na zemjata za koja se registiras
Online proverkata ke vrsi checking na IP koa ke vidi deka si from Macedonia odma ke ti dade do znaenje deka si rezident na Unsuported country!
Svakas? Samite si gi brkaat musteriite
Xbox One NEMA DA RABOTI VO MAKEDONIJA
Kaj nema da se prodava ami i da go doneses od nekade
PAK NEMA DA TI RABOTI!

Druze rabotata e sledna.
Imam XBL account na koj sum pisan deka sum od UK i nemam gajle...Kupuvam Xbox Points Kupuvam orginalni igri i igram.
Fintata e sto Xbox One nema da dozvoluva kreiranje na accounti ako ne si rezident na zemjata za koja se registiras
Online proverkata ke vrsi checking na IP koa ke vidi deka si from Macedonia odma ke ti dade do znaenje deka si rezident na Unsuported country!
PAK NEMA DA TI RABOTI!

Порано или подоцна сигурно ќе биде хакнат со што ќе се заобиколат таквите забрани и ограничувања.

Но останува фактот дека Мајкрософт имаат проблем со гејмерите од Македонија и од ред други држави во кои Xbox Live не е достапен.

Јас им пишав на Мајкрософт преку e-mail за ова уште пред 2 или 3 години и го добив кристално истиот одговор кој го добил Crofna - дека Мајкрософт работат на случајот.

Е па, ако после 2 или 3 години сеуште не завршиле работа и не го направиле Xbox Live достапен и во Македонија, а биде задолжителен за употреба со Xbox One, тогаш Мајкрософт слободно може да заборави на илјадници Македонци кои го користат Xbox 360, а нема да можат да го користат Xbox One.

Сигурно ќе се најде решение за ова, дали хакерско решение или некоја дупка во системот, сигурно ќе се најде решение, но Мајкрософт станаа како црна дупка за негативни критики, речиси не постои негативна критика која не може да стигне до нив.

Решението е едноставно и се вика платен VPN (или универзален DNS како Unotelly) кој ќе биде подесен на твојот рутер (затоа што малку веројатно дека MS ќе има VPN или custom DNS поддршка на Xbox one) и ќе дава адредса од САД, УК, Германија, итн на твојот Xbox и MS не може да знае од каде навистина влегуваш. Ама кој е будала да плаќа дополнително некој долар за америчко или британско VPN, кога може да купи PS4 и да не се замара? Само најголемите фанбојс би го направиле тоа, а се сомневам дури и во нив.

Мислам истото беше и за хбох 360, па правеа акаунти од други држави. Би било глупаво да ти кажат од Мајкрософт направи од Британија и играј :pos:.

Мислам истото беше и за хбох 360, па правеа акаунти од други држави. Би било глупаво да ти кажат од Мајкрософт направи од Британија и играј :pos:.

Сега веројатно ќе има и IP проверки, пред ова немаше, во тоа е поентата.

Решението е едноставно и се вика платен VPN (или универзален DNS како Unotelly) кој ќе биде подесен на твојот рутер (затоа што малку веројатно дека MS ќе има VPN или custom DNS поддршка на Xbox one) и ќе дава адредса од САД, УК, Германија, итн на твојот Xbox и MS не може да знае од каде навистина влегуваш. Ама кој е будала да плаќа дополнително некој долар за америчко или британско VPN, кога може да купи PS4 и да не се замара? Само најголемите фанбојс би го направиле тоа, а се сомневам дури и во нив.

Сепак тоа останува алтернативно решение кое Мајкрософт не го нуди, туку гејмерите, или како што велиш ти, фанбојците ќе мораат сами да го обезбедат.

Останува фактот дека Xbox Live официјално не е достапен во Македонија, слично како PayPal, со разликата што Xbox Live не е Интернет сервис за трансфер на финансиски средства, па да има законски препреки или технички препреки за да биде достапен во Македонија.

Мајкрософт веќе има свои сертифицирани партнери во Македонија од областа на програмирањето и софтверското инженерство, кои би можеле да помогнат во воведување на Xbox Live во Македонија.

Македонија е мала држава, дури и да стане Xbox Live достапен во Македонија, сигурно нема да има потреба од инсталирање на Xbox Live сервери во Македонија бидејќи Македонија опфаќа мала територија и мал број на жители, поради што нема потреба од посебни Xbox Live сервери. Слободно можат да ја приклучат Македонија на Xbox Live серверите во Грција или Србија или некоја друга држава со која Македонија се граничи и Xbox Live би бил достапен во Македонија.

Не за нешто друго, туку Мајкрософт се испофалија дека Xbox Live ќе користи дури 300.000 сервери, а ако на ова се додаде фактот дека Xbox One ќе поддржува и Интернет облак гејминг, паѓаат во вода секакви изговори за законски или технички препреки.

Не се во прашање законски или технички препреки, туку неинтересот на Мајкрософт за да го направи Xbox Live достапен и во Македонија.

Кој ќе проголта конекција еднаш во 24 часа, многу веројатно ќе проголта и константна интернет врска за играње и подобро надевајте се на можеби 5 мин тајмаут (или и тоа ви е премногу).

А после се и по лесното проголтување на горенаведеното нели сите имаме интернет по дома и не би требало да ни е проблем постојано да бидеме вклучени на конзола произведена од компанија која што призна дека дава податоци на NSA од било каде од светот без налог.......... right.....???

Сигурно неверојатно чесната компанија Microsoft немa ставено backdoor на уредот кој ќе овозможи да се приклучи камерата и/или микрофонот без знаење на корисникот затоа што неверојатно чесната компанија Microsoft во секое време ги има најдобрите интереси на нивните потрошувачи ... right... ?

Абе што ли не ќе проголтате за малку забава во вашиот живот. Нели се чувствувате малку узурпирано кога на еден уред му ставате централна улога во вашиот дом? Да не излегувам понатаму од темата.

I put my tin foil hat on.

Кој ќе проголта конекција еднаш во 24 часа, многу веројатно ќе проголта и константна интернет врска за играње и подобро надевајте се на можеби 5 мин тајмаут (или и тоа ви е премногу).

А после се и по лесното проголтување на горенаведеното нели сите имаме интернет по дома и не би требало да ни е проблем постојано да бидеме вклучени на конзола произведена од компанија која што призна дека дава податоци на NSA од било каде од светот без налог.......... right.....???

Сигурно неверојатно чесната компанија Microsoft немa ставено backdoor на уредот кој ќе овозможи да се приклучи камерата и/или микрофонот без знаење на корисникот затоа што неверојатно чесната компанија Microsoft во секое време ги има најдобрите интереси на нивните потрошувачи ... right... ?

Абе што ли не ќе проголтате за малку забава во вашиот живот. Нели се чувствувате малку узурпирано кога на еден уред му ставате централна улога во вашиот дом? Да не излегувам понатаму од темата.

I put my tin foil hat on.

Јас сум меѓу тие кои се чувствуваат узурпирано кога на еден уред му ставам централна улога во мојот дом.

Всушност, неодамна сервисирав лап топ на кој нема копче за вклучување и исклучување на камерата, по што многу лесно го решив проблемот со мала command prompt апликација за присилно исклучување на камерата, апликацијата е како shortcut од Device Manager, така што наместо да ја исклучувам камерата присилно во Device Manager, само ја стартувам апликацијата и таа автоматски ја исклучува камерата.

Си ја сакам приватноста и не ја давам никому, попрво ќе продадам се што имам електронско по дома, ќе се грејам на дрва, ќе грејам вода за туширање исто така на дрва, ќе готвам на дрва, ќе поставам лустери со свеќници, а приватноста не ја давам на никого.

Многу сте параноични. Тогаш не излегувајте на улица и не користите интернет, зошто Google, Facebook, Firefox, Chrome.... се знаат за вас.

Земи кинектот сврти го накај ѕид и нема да те „надгледуваат“. Они Македонија на мапа не знаат каде е, вас ќе ве набљудуваат...

Druze rabotata e sledna.
PAK NEMA DA TI RABOTI!
А од кај знаеш дека нема да може? Официјално и досега неможеше, ама неофицијално работеше.
И на Амазон пишува дека игри може да се купуваат само во САД, стави американска адреса и се купува без проблем.
Исти срања насекаде.

Многу сте параноични. Тогаш не излегувајте на улица и не користите интернет, зошто Google, Facebook, Firefox, Chrome.... се знаат за вас.

Земи кинектот сврти го накај ѕид и нема да те „надгледуваат“. Они Македонија на мапа не знаат каде е, вас ќе ве набљудуваат...

Паметно кажано, со една многу голема разлика - Google, Facebook, Firefox, Chrome и сите останати кои знаат се за нас, можат да бидат филтрирани за да не можат да знаат се за нас, само е потребно инсталирање на соодветни алатки против Интернет шпионажата.

Но големата разлика е во тоа што Google, Facebook, Firefox, Chrome и сите останати кои знаат се за нас, не се задолжителни за употреба на Интернет, воопшто не сум обврзан да користам одреден производ на Интернет за да можам воопшто да користам Интернет.

Од друга страна, доколку сакам да користам Xbox One, морам да користам Kinect, не е важно тоа дали ќе го свртам Kinect - от накај ѕид или не знам која друга превентивна мерка, поентата е во тоа што ме обврзуваат да користам непотребен уред за да можам да користам друг уред, а како капак на се, ме обврзуваат да бидам поврзан на Интернет барем еднаш во 24 часа за да можам да играм видео игри, тоа е исто како да ми кажуваш дека ако сакам да купам нов автомобил морам да му вградам плински уред или радио од некој конкретен производител, бидејќи во спротивно автомобилот нема да работи, иако станува збор за тотално непотребни компоненти.

rabotava ko zenska ti da ti kaze mozes da me ebes cel den,ali ednas u denot si biram use eden random da mi go stavi....

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom