Xbox One

• Креатор на темата Креатор на темата Џои
  • Време на започнување Време на започнување
Не може на сите да им се погоди нели? Мислиш на мајкрософт му е гајле за што ние све со пиратерија се занимаваме тука? Па неможеш ни да го купиш хбохот тука официјално никаде, никој не е застапник.

Ако јас го купам хбохот со оригинали не гледам ама баш никаква причина зошто да не го поврзам на интернет.

Што ако купуваш оригинали а на старо? Што ако сакаш да позаjмиш игрица од другарот?

Фактички ти сега не купуваш игри туку купуваш лиценци за да jа користиш играта, нешто слично како Steam, само со таа разлика што на Steam сигурно ќе наjдеш игри на распродажба намалени за 50-70% една година по излегувањето што до некаде го оправдува системот, а за конзоли тешко дека тоа ќе се случи.

Патем, кога бев САД користев одличен сервис наречен GameFly. Со тоj сервис за рентање на игри, за $15 месечно можев да позаjмам по една игра за било коjа конзола и кога сакам да jа вратам за да земам друга и така свртев 6-7 игри за неколку месеци. Направив некаква пиратериjа?

Што ако сакам да го однесам xbox-от во викендица за да можам да гледам bluray филмови и немам интернет? Зошто некоj друг да ми кажува ШТО и КАКО ќе користам откако ќе го купам? Ако сакам скара ќе правам на него, што има да ми забрани Microsoft? Или по лиценцирањето на игри и софтвер а не продажба (поради EULА-та) ќе поjдеме на модел каде што дури и хардверот ти го лиценцираат а не продаваат и можат во секое време да ти го направат нефункционален и да ти го цркнат.

Наjголемо гомно од Microshit досега. Нека се е*ат слободно.

thinkaboutit2.png

Ouch!

Jedah
Брат не бери гајле, скап ќе биде, кај нас секако никој нема да го земе.

Значи новата конзола ќе биде за забавување на сите кои не се гејмери.

Не може на сите да им се погоди нели? Мислиш на мајкрософт му е гајле за што ние све со пиратерија се занимаваме тука? Па неможеш ни да го купиш хбохот тука официјално никаде, никој не е застапник.

Ако јас го купам хбохот со оригинали не гледам ама баш никаква причина зошто да не го поврзам на интернет.

Се што велиш е чиста вистина.

Токму затоа, доколку Xbox One навистина биде вакво ѓубре од конзола какво што го најавуваат, нема да го купам се додека не излезат соодветни хакови за заобиколување на ваквите идиотизми.

А како алтернатива остануваат PlayStation 4, за кој допрва ќе дознаеме дали ќе биде слично ѓубре како Xbox One во однос на приватноста, или ќе биде вистинска алтернатива, како и Nintendo Wii U за кое веќе знаеме дека е вистинска алтернатива на Xbox One и на PlayStation 4 во однос на приватноста.

Оваа анкета опфатила само граѓани на Велика Британија, а не од целиот свет, можно е да грешам, но сепак останува фактот дека 76.000 гласачи е само капка во морето на корисници на Xbox и на Xbox 360 кои се бројат во десетици милиони.

Но како и да е, било какви анкети од сајтови како IGN и GameSpot мораат сериозно да се земат во предвид.

А кога сме кај разочарувањата, изгледа и Сони нема да дозволуват користени игри продадени од еден на друг корисник да бидат играни на PlayStation 4, барем според објавеното во оваа статија исполнета со критики кон Мајкрософт, Сони, па дури и кон Нинтендо.

http://www.slate.com/blogs/future_t..._about_backward_compatability_used_games.html

The Real Reason Gamers Should Rage About the New Xbox

Најтрагично од се, според мене лично, е тоа што и покрај тоа што оваа конзола е повеќе дизајнирана за ТВ забава, отколку за видео игри, сепак ќе има огромна побарувачка, бидејќи американците сакаат телевизија, зависници се од телевизија, Мајкрософт ќе си остварат профит, ако не од гејмерите, тогаш од ТВ зависниците.

Печатна грешка:
Треба да пишува THAN наместо THEN
g1369368558560066367.jpg

g136936181676990663.jpg

odd_xbox_one_meme_2.jpg

odd_xbox_one_meme_3.jpg

odd_xbox_one_meme_5.jpg

odd_xbox_one_meme_8.jpg

Моите омилени

Гласовна команда до Xbox One
odd_xbox_one_meme_1.jpg

all-for-one-and-one-4-u1.jpg

Najgolemiot fan na Microsoft Џои ni e prilicno tivok koga e vo prasaje odbranata na negovata beloved konzola :pos:

Uste edna svetla tocka koja ja objavija denes e
“Similar to the movie and music industry, games must meet country-specific regulatory guidelines before they are cleared for sale,” A rep from Microsoft confirmed to Digital Trends. “We will continue to work with our partners to follow these guidelines with Xbox One.”

ILI Vo prevod igrite za Xbone ke bidat zakluceni po regioni taka sto na PAL konzola nema da mozete da igrate NTSC igri i obratno
ILI
- Vujko vi od Amerika nema da moze da vi praka igri za da igrate na konzola kupena od ovde...
- Konzola koja nekoj vi ja prosvercuval od "preku barata" nema da moze da pusta igri kupeni od prodavnicive niz Makedonija
Nesto sto ne bese slucaj so Xbox 360 ili PS3
Ke vidime kako ke se postavat ovie od Sony...Neznam koj gavol im e so region locking....Vo nivni interes e da prodadat igra. Sega ako najdam ja poeftina vo USA nego UK ke bidam onevozmozen da ja kupam radi eban Region Locking....Fuck them

Najgolemiot fan na Microsoft Џои ni e prilicno tivok koga e vo prasaje odbranata na negovata beloved konzola :pos:

Uste edna svetla tocka koja ja objavija denes e

ILI Vo prevod igrite za Xbone ke bidat zakluceni po regioni taka sto na PAL konzola nema da mozete da igrate NTSC igri i obratno
ILI
- Vujko vi od Amerika nema da moze da vi praka igri za da igrate na konzola kupena od ovde...
- Konzola koja nekoj vi ja prosvercuval od "preku barata" nema da moze da pusta igri kupeni od prodavnicive niz Makedonija
Nesto sto ne bese slucaj so Xbox 360 ili PS3
Ke vidime kako ke se postavat ovie od Sony...Neznam koj gavol im e so region locking....Vo nivni interes e da prodadat igra. Sega ako najdam ja poeftina vo USA nego UK ke bidam onevozmozen da ja kupam radi eban Region Locking....Fuck them

borbata protiv piraterija....ke ja pobedat ko so trgnale....ali ke ostanat bez 90% profit

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom