white_eagle
: : stuck in void : :
- Член од
- 21 јануари 2008
- Мислења
- 953
- Поени од реакции
- 716
Не може на сите да им се погоди нели? Мислиш на мајкрософт му е гајле за што ние све со пиратерија се занимаваме тука? Па неможеш ни да го купиш хбохот тука официјално никаде, никој не е застапник.
Ако јас го купам хбохот со оригинали не гледам ама баш никаква причина зошто да не го поврзам на интернет.
Што ако купуваш оригинали а на старо? Што ако сакаш да позаjмиш игрица од другарот?
Фактички ти сега не купуваш игри туку купуваш лиценци за да jа користиш играта, нешто слично како Steam, само со таа разлика што на Steam сигурно ќе наjдеш игри на распродажба намалени за 50-70% една година по излегувањето што до некаде го оправдува системот, а за конзоли тешко дека тоа ќе се случи.
Патем, кога бев САД користев одличен сервис наречен GameFly. Со тоj сервис за рентање на игри, за $15 месечно можев да позаjмам по една игра за било коjа конзола и кога сакам да jа вратам за да земам друга и така свртев 6-7 игри за неколку месеци. Направив некаква пиратериjа?
Што ако сакам да го однесам xbox-от во викендица за да можам да гледам bluray филмови и немам интернет? Зошто некоj друг да ми кажува ШТО и КАКО ќе користам откако ќе го купам? Ако сакам скара ќе правам на него, што има да ми забрани Microsoft? Или по лиценцирањето на игри и софтвер а не продажба (поради EULА-та) ќе поjдеме на модел каде што дури и хардверот ти го лиценцираат а не продаваат и можат во секое време да ти го направат нефункционален и да ти го цркнат.
Наjголемо гомно од Microshit досега. Нека се е*ат слободно.