Хари Потер

• Креатор на темата Креатор на темата Unicor777
  • Време на започнување Време на започнување
Каде да го најдам 5-ти дел на македонски и дали е испаднат.Од први до 4-ти дел на Хари потер сите ги имам читано и од први до 5-ти дел филмовите ги имам гледано.
Во Рамстор,во маркетот кај одделот за книги!

Од што се составени најбитните сцени воопшто и не се чувствуваше голема поврзаност, туку само како нафрлени.
Е сега, пошто ти си ја пронашол магијата, и многу си навлезен во светот на Хари Потер, можеш да си ги преувеличиш работите и да ти бидат поимпресивни.
Филмот sucks! Од кој и да било аспект. Со акцент на зборот срање.

lol.. верувај и јас бев горд.. на книгите и не ги сакав филмовите..
ама ајде.. ќе те оставам да си уживаш у теориите за неквалитетот на филмовите (колку и да ти се неточни)

позз.. филмски критичару

Гледај сеа.. сценариото само е напишано со помош на Џ.К. .. и се ставени најбитните сцени и не е изоставена сцена шо би играела ОГРОМНА улога у натамношните 2 филма.. ако Џ.К. сметала дека е добро сценариото и да е снимен филмот.. тогаш што имаш ти да збориш.. Адаптацијата на сценарио е најјјтежок дел при пишување на неоригинално сценарио.. Има напнатост.. глумата е дека дека подобра верувај од 4 дел на пример..
и баш би сакал да слушнам која сцена од книгата БИ ја ставил ТИ во филмот за да има поголемо влијание во натамошната приказна и да донесе поголема напнатост на целата ситуација.. повели..

Многу голем филмски критичар си бил ти :) филмски апекти ова она..

(5 дел книгата ми е најомилена.. и јас бев бунтовник.. wau mau Околу сценариото.. ама испадна дека работите биле поимпресивни одкако влегов во таа магија.. )

Јес дека петтиот дел е малку полош од претходните, има пропусти. Тешко е да се направи филм според книга, сепак би рекла дека третиот и вториот се далеку подобри филмски гледано од петтиот.

Гледај сеа.. сценариото само е напишано со помош на Џ.К. .. и се ставени најбитните сцени и не е изоставена сцена шо би играела ОГРОМНА улога у натамношните 2 филма.. ако Џ.К. сметала дека е добро сценариото и да е снимен филмот.. тогаш што имаш ти да збориш.. Адаптацијата на сценарио е најјјтежок дел при пишување на неоригинално сценарио.. Има напнатост.. глумата е дека дека подобра верувај од 4 дел на пример..
и баш би сакал да слушнам која сцена од книгата БИ ја ставил ТИ во филмот за да има поголемо влијание во натамошната приказна и да донесе поголема напнатост на целата ситуација.. повели..

Многу голем филмски критичар си бил ти :) филмски апекти ова она..

(5 дел книгата ми е најомилена.. и јас бев бунтовник.. wau mau Околу сценариото.. ама испадна дека работите биле поимпресивни одкако влегов во таа магија.. )

Петатат книга беше најдобра, но филмот беше право ѓубре. Не ској писател може да биде сценарист бидејќи самиот процес е многу различен.
Тоа што беше промашено во филмот беше напнатоста. Ја немаше онаа тензија кога го мачеа Хари Потер и затоа и на крај задоволството од победата беше ногу помало.
А сцени од содржината фалат од секој дел.
А и извини ама кој те напави па тебе филмски критичар?

Петатат книга беше најдобра, но филмот беше право ѓубре. Не ској писател може да биде сценарист бидејќи самиот процес е многу различен.
Тоа што беше промашено во филмот беше напнатоста. Ја немаше онаа тензија кога го мачеа Хари Потер и затоа и на крај задоволството од победата беше ногу помало.
А сцени од содржината фалат од секој дел.
А и извини ама кој те напави па тебе филмски критичар?
никој не рече дека тој е критичар.
само сака да каже дека студира на драмски и знае многу аспекти од филмот на кои ние не му придаваме големо значење а всушност одигруваат голема улога во филмот.:toe:
он топик: има некои пропусти во 5ката. се разбира голема книга. ги сакам ефектите од овој дел.
очекувам многу од 6ката. мислам дека ке биди хит.
ама омилен ми е 2ката. има некој посебен шмек. :)

никој не рече дека тој е критичар.
само сака да каже дека студира на драмски и знае многу аспекти од филмот на кои ние не му придаваме големо значење а всушност одигруваат голема улога во филмот.:toe:
он топик: има некои пропусти во 5ката. се разбира голема книга. ги сакам ефектите од овој дел.
очекувам многу од 6ката. мислам дека ке биди хит.
ама омилен ми е 2ката. има некој посебен шмек. :)

Добар критичар ти е најчесто некој продуцент на некој филм или пак писател, пред се бидејќи се способни да препознаат добра приказна. А баш ме интересира кои се тие делови кои он може да ги познае и оцени, а ние не можеме.

Петтиот дел ја имаше најдобрата приказна од сите книги м а филмот ни одблиску не го достигна својот потенцијал, а многу полоши делови поминаа многу подобро како на пример третиот дел. Шестата книга е доста добра и филмот ќе биде интересен да се види.

Добар критичар ти е најчесто некој продуцент на некој филм или пак писател, пред се бидејќи се способни да препознаат добра приказна. А баш ме интересира кои се тие делови кои он може да ги познае и оцени, а ние не можеме.

Петтиот дел ја имаше најдобрата приказна од сите книги м а филмот ни одблиску не го достигна својот потенцијал, а многу полоши делови поминаа многу подобро како на пример третиот дел. Шестата книга е доста добра и филмот ќе биде интересен да се види.

За фановите и не е баш битна заработката на филмот... туку душевната состојба и импресиите кои ќе не држат уште много многу одкако ке го изгледаме филмот.. а игор.. уште нешто.. не се правам јас ни продуцент ни сценарист ни слично.. сепак уште сум студент.. аама верувај.. грешиш многу за 5 дел.. и ако очекуваш многу од 6 дел поарно разочарај се уште од сеа.. истиот режисер е.. исти стил.. ист тип на селекција на сцени..

а филмовите да не беа треба да сфатиш и дека голем дел од фановите немаше ни да бидат фанови.. а и 5 дел ако не беше толку феномен од филм.. немаше да го предложат Yates како режисер на хп 6 и хп7....

Mischief Managed

Пред неколку дена излезе нов трејлер...

Ако е филмов ко на треилериве значи добар е!

Најпрвиот трејлер има 3 фрејма коои не се забележливи ама кажуваат мноооооооогу.

:D не знам дали забележавте :P

На youtube е што очекуваш. Можеш да го најдеш и на HD ако побараш.

Алерттттттттттттт

ПРВАТА СЛИКА ОД HARRY POTTER AND THE DEATHLY HALLOWS E ОНЛАЈНННН

ЕВАААА

normal_daniel_radcliffe_dh_sets1.jpg

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom