Хари Потер

LeoMessi10

Lionel Andress Messi
Член од
12 април 2008
Мислења
2.317
Поени од реакции
269
Каде да го најдам 5-ти дел на македонски и дали е испаднат.Од први до 4-ти дел на Хари потер сите ги имам читано и од први до 5-ти дел филмовите ги имам гледано.
Во Рамстор,во маркетот кај одделот за книги!

Член од
2 февруари 2008
Мислења
96
Поени од реакции
15
Од што се составени најбитните сцени воопшто и не се чувствуваше голема поврзаност, туку само како нафрлени.
Е сега, пошто ти си ја пронашол магијата, и многу си навлезен во светот на Хари Потер, можеш да си ги преувеличиш работите и да ти бидат поимпресивни.
Филмот sucks! Од кој и да било аспект. Со акцент на зборот срање.

lol.. верувај и јас бев горд.. на книгите и не ги сакав филмовите..
ама ајде.. ќе те оставам да си уживаш у теориите за неквалитетот на филмовите (колку и да ти се неточни)

позз.. филмски критичару

Sally

Paranoid android
Член од
22 август 2008
Мислења
1.279
Поени од реакции
170
Гледај сеа.. сценариото само е напишано со помош на Џ.К. .. и се ставени најбитните сцени и не е изоставена сцена шо би играела ОГРОМНА улога у натамношните 2 филма.. ако Џ.К. сметала дека е добро сценариото и да е снимен филмот.. тогаш што имаш ти да збориш.. Адаптацијата на сценарио е најјјтежок дел при пишување на неоригинално сценарио.. Има напнатост.. глумата е дека дека подобра верувај од 4 дел на пример..
и баш би сакал да слушнам која сцена од книгата БИ ја ставил ТИ во филмот за да има поголемо влијание во натамошната приказна и да донесе поголема напнатост на целата ситуација.. повели..

Многу голем филмски критичар си бил ти :) филмски апекти ова она..

(5 дел книгата ми е најомилена.. и јас бев бунтовник.. wau mau Околу сценариото.. ама испадна дека работите биле поимпресивни одкако влегов во таа магија.. )
Јес дека петтиот дел е малку полош од претходните, има пропусти. Тешко е да се направи филм според книга, сепак би рекла дека третиот и вториот се далеку подобри филмски гледано од петтиот.

igor108367

Dark Lord Sauron
Член од
25 јануари 2009
Мислења
2.516
Поени од реакции
113
Гледај сеа.. сценариото само е напишано со помош на Џ.К. .. и се ставени најбитните сцени и не е изоставена сцена шо би играела ОГРОМНА улога у натамношните 2 филма.. ако Џ.К. сметала дека е добро сценариото и да е снимен филмот.. тогаш што имаш ти да збориш.. Адаптацијата на сценарио е најјјтежок дел при пишување на неоригинално сценарио.. Има напнатост.. глумата е дека дека подобра верувај од 4 дел на пример..
и баш би сакал да слушнам која сцена од книгата БИ ја ставил ТИ во филмот за да има поголемо влијание во натамошната приказна и да донесе поголема напнатост на целата ситуација.. повели..

Многу голем филмски критичар си бил ти :) филмски апекти ова она..

(5 дел книгата ми е најомилена.. и јас бев бунтовник.. wau mau Околу сценариото.. ама испадна дека работите биле поимпресивни одкако влегов во таа магија.. )
Петатат книга беше најдобра, но филмот беше право ѓубре. Не ској писател може да биде сценарист бидејќи самиот процес е многу различен.
Тоа што беше промашено во филмот беше напнатоста. Ја немаше онаа тензија кога го мачеа Хари Потер и затоа и на крај задоволството од победата беше ногу помало.
А сцени од содржината фалат од секој дел.
А и извини ама кој те напави па тебе филмски критичар?

Член од
27 ноември 2008
Мислења
1.433
Поени од реакции
341
Петатат книга беше најдобра, но филмот беше право ѓубре. Не ској писател може да биде сценарист бидејќи самиот процес е многу различен.
Тоа што беше промашено во филмот беше напнатоста. Ја немаше онаа тензија кога го мачеа Хари Потер и затоа и на крај задоволството од победата беше ногу помало.
А сцени од содржината фалат од секој дел.
А и извини ама кој те напави па тебе филмски критичар?
никој не рече дека тој е критичар.
само сака да каже дека студира на драмски и знае многу аспекти од филмот на кои ние не му придаваме големо значење а всушност одигруваат голема улога во филмот.:toe:
он топик: има некои пропусти во 5ката. се разбира голема книга. ги сакам ефектите од овој дел.
очекувам многу од 6ката. мислам дека ке биди хит.
ама омилен ми е 2ката. има некој посебен шмек. :)

igor108367

Dark Lord Sauron
Член од
25 јануари 2009
Мислења
2.516
Поени од реакции
113
никој не рече дека тој е критичар.
само сака да каже дека студира на драмски и знае многу аспекти од филмот на кои ние не му придаваме големо значење а всушност одигруваат голема улога во филмот.:toe:
он топик: има некои пропусти во 5ката. се разбира голема книга. ги сакам ефектите од овој дел.
очекувам многу од 6ката. мислам дека ке биди хит.
ама омилен ми е 2ката. има некој посебен шмек. :)
Добар критичар ти е најчесто некој продуцент на некој филм или пак писател, пред се бидејќи се способни да препознаат добра приказна. А баш ме интересира кои се тие делови кои он може да ги познае и оцени, а ние не можеме.

Петтиот дел ја имаше најдобрата приказна од сите книги м а филмот ни одблиску не го достигна својот потенцијал, а многу полоши делови поминаа многу подобро како на пример третиот дел. Шестата книга е доста добра и филмот ќе биде интересен да се види.

Член од
2 февруари 2008
Мислења
96
Поени од реакции
15
Добар критичар ти е најчесто некој продуцент на некој филм или пак писател, пред се бидејќи се способни да препознаат добра приказна. А баш ме интересира кои се тие делови кои он може да ги познае и оцени, а ние не можеме.

Петтиот дел ја имаше најдобрата приказна од сите книги м а филмот ни одблиску не го достигна својот потенцијал, а многу полоши делови поминаа многу подобро како на пример третиот дел. Шестата книга е доста добра и филмот ќе биде интересен да се види.

За фановите и не е баш битна заработката на филмот... туку душевната состојба и импресиите кои ќе не држат уште много многу одкако ке го изгледаме филмот.. а игор.. уште нешто.. не се правам јас ни продуцент ни сценарист ни слично.. сепак уште сум студент.. аама верувај.. грешиш многу за 5 дел.. и ако очекуваш многу од 6 дел поарно разочарај се уште од сеа.. истиот режисер е.. исти стил.. ист тип на селекција на сцени..

а филмовите да не беа треба да сфатиш и дека голем дел од фановите немаше ни да бидат фанови.. а и 5 дел ако не беше толку феномен од филм.. немаше да го предложат Yates како режисер на хп 6 и хп7....

Mischief Managed

Член од
12 октомври 2008
Мислења
1.945
Поени од реакции
89
Пред неколку дена излезе нов трејлер...

LeoMessi10

Lionel Andress Messi
Член од
12 април 2008
Мислења
2.317
Поени од реакции
269
Ако е филмов ко на треилериве значи добар е!

igor108367

Dark Lord Sauron
Член од
25 јануари 2009
Мислења
2.516
Поени од реакции
113
Најпрвиот трејлер има 3 фрејма коои не се забележливи ама кажуваат мноооооооогу.

:D не знам дали забележавте :P
На youtube е што очекуваш. Можеш да го најдеш и на HD ако побараш.

Член од
2 февруари 2008
Мислења
96
Поени од реакции
15
Алерттттттттттттт

ПРВАТА СЛИКА ОД HARRY POTTER AND THE DEATHLY HALLOWS E ОНЛАЈНННН

ЕВАААА

Kajgana Shop

На врв Bottom