Хари Потер

• Креатор на темата Креатор на темата Unicor777
  • Време на започнување Време на започнување
@dragonsky на фејсбук секој ден спамира во ХП групата, а овде ни трага ни глас :D
Има и таква работа!? Искрено на фб не седам, но неколку пати сум правел претрага (нормално во “златната доба“ кога седев), и разултатот беше едно големо ништо.
Ќе ти биде тешко да ставиш линк? :)

Ти кажав еднаш за групава на профил мислам. Ама можда не излегува во search пошто е приватна, треба некој да те додаде. Ако не ти е проблем дај ми мене или на драгонски линк од профилот твој или пак мејлот што го користиш за фејсбук па ќе те аднеме.

Дали некој знае која е цената на комплетот книги ама на англиски јазик?

Дали некој знае која е цената на комплетот книги ама на англиски јазик?
Не ме држи за збор но мислам 4300- 4400 ден во Рамстор (но тогаш имаше и попуст што значи дека може да биде и поскапа).:)

Инаку Експетро, не можам да ти пратам порака. Така да нека остане за некој друг пат. ;)

Благодарам на информацијата:) Претпоставував дека цената е тука некаде...

Nice try, Potter

Y57LYdj.jpg

Со продолжението шо испадна !??!! ке се снима или не ?!?!?
Башка ке има книга за тоа !?!?!? :cautious: :rolleyes:

Не, пред недела- 2 имало некаков договор за снимање на нов филм (веќе ставив линк пред страна-2). Насловот ќе гласи “Фантастични ѕверки и каде можете да ги пронајдете“ (некаде ќе сретнеш и суштества наместо ѕверки). Тоа е всушност училишна книга (учебник) за прва година и истата е спомната и во првиот дел. (ова веќе го имам кажано) :)
Но настаните би се случувале години пред Хари да се роди, што значи дека нема да има никаква врска со некој идни настани после тие 19 г. :)

Јас ако би снимал, би снимал за животното патешествие на Дамблдор или пак би снимил серија во врска со тоа што било и како било кога Волди бил човек. Потоа тие настани би се надоврзале со првиот дел. Но секој си има различна фантазија. И различни желби. :)

Не, пред недела- 2 имало некаков договор за снимање на нов филм (веќе ставив линк пред страна-2). Насловот ќе гласи “Фантастични ѕверки и каде можете да ги пронајдете“ (некаде ќе сретнеш и суштества наместо ѕверки). Тоа е всушност училишна книга (учебник) за прва година и истата е спомната и во првиот дел. (ова веќе го имам кажано) :)
Но настаните би се случувале години пред Хари да се роди, што значи дека нема да има никаква врска со некој идни настани после тие 19 г. :)

Јас ако би снимал, би снимал за животното патешествие на Дамблдор или пак би снимил серија во врска со тоа што било и како било кога Волди бил човек. Потоа тие настани би се надоврзале со првиот дел. Но секој си има различна фантазија. И различни желби. :)
Ја прво сфатив дека ова продолжение ке биде по нова книга што ја пишува или ке ја напише Роулинг и дека ке биде пост-Хари Потер циклусов.
А оваа книгава за ѕверкиве мислев да не е како Силмарилион за ЛОТР (вовед пред најпознатото дела на писателот).

Ја прво сфатив дека ова продолжение ке биде по нова книга што ја пишува или ке ја напише Роулинг и дека ке биде пост-Хари Потер циклусов.
А оваа книгава за ѕверкиве мислев да не е како Силмарилион за ЛОТР (вовед пред најпознатото дела на писателот).
Не, напиша 1.500 зборови во врска со некое светско во квидич на кое ќе бидат Хари, Рон и Хермиона, после тие 19 г. Затоа што го опишува Хари како човек на кого косата почнала да му обелува.
А за оваа книга доволно зборува насловот. Има слики од некој специфични суштества и кратко објаснување за истите. Баш како еден учебник. Не сум ја читал но сум гледал неколку видеа.
Во скора иднина ќе го ставам зш сеа и баш немам време. :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom