WTA тенис - општа дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Ddime
  • Време на започнување Време на започнување
Контра Вика во следното коло е must bet.
Да изгуби од Јанковиќ? Плус гемови, не може да изгуби од Јанковиќ.
Не ни очекував лесно да добие, а не глеав колку била очајна. Границата од 18 беше смешна, таков зицер одамна немало за плус. Само шо Радванска потфрли денес, барем за мене.

И Серена со Радванска ми оди на барем еден тесен сет(7-5,7-6).

Азаренка смешна, Ерани уште посмешна, 3 пати сервираше за првиот сет, и го изгуби во тај брејкот...

Азаренка смешна, Ерани уште посмешна, 3 пати сервираше за првиот сет, и го изгуби во тај брејкот...

И без да ги гледаш сфаќаш дека не се константни(освен Серена) и граница од 18,19 гема треба да се искористи.

Не ни очекував лесно да добие, а не глеав колку била очајна. Границата од 18 беше смешна, таков зицер одамна немало за плус. Само шо Радванска потфрли денес, барем за мене.

За да се случи ова треба Серена сабајле да се затруе со некаква храна, а Радванска да го одигра најдобриот меч во животот. Повеќе од 6 гема Радванска не гледа во утрешниот меч.

За да се случи ова треба Серена сабајле да се затруе со некаква храна, а Радванска да го одигра најдобриот меч во животот. Повеќе од 6 гема Радванска не гледа во утрешниот меч.

Абе добро одигра Синсинати или Монтреал беше Радванска, ама денес од Квитова изгуби што има повеќе од 40 утакмици у 3 сета годинава(нели се измори веќе еднаш), па може и твоето да е исправно. Ако е границата 18, плус е.

Абе добро одигра Синсинати или Монтреал беше Радванска, ама денес од Квитова изгуби што има повеќе од 40 утакмици у 3 сета годинава(нели се измори веќе еднаш), па може и твоето да е исправно. Ако е границата 18, плус е.

Ги гледав и двете денес, но не целосно. Серена изигра стварно добро и можам да кажам дека е во форма и дека ќе ги изгази сите. Радванска бљантаво изигра, барем колку што можев да видам во вториот сет. Нема Ага против игра за офанзивните тенисерки ко Серена, а ако играш спортска има едно просто правило кога е во прашање женскиот тенис: Никогаш не играј против Серена! :)

Таа е дојдена на турниров само да се чекира од 493283492 места

Азаренка - Јанкович се 5-3 во меѓусебните, а оваа година во Синсинати каде што Азаренка играше најдобро и го освои турнирот, играа три сета. На крајот од сезоната Вика ига очајно, порази од Венус и Петкович во Азија, и вчерашното мачење со Ерани. Ако одигра денес на ниво од вчера, милион посто ќе изгуби. Јанкович е во солидна форма, играше финале во Пекинг. Азаренка сервира катастрофално, редовно е на +7-8 дупли сервис грешки, и прави доста UE.

Сега ги видов коефициентите, оние 4.50 на Јелена изгледаат нестварно добро.
--- надополнето: 23 октомври 2013 во 08:33 ---

Ерани е најзалутаната тенисерка во топ 10 во историјата. Ранкингот го одржува со тоа што максимално ја користи сезоната на земјени терени. На оваа подлога, со нејзината физичка градба, и со нејзиниот очаен прв, и непостоечки втор сервис нема што да бара. Таква Ерани вчера во првиот сет и направи 4 брејка на Азаренка...:)
--- надополнето: 23 октомври 2013 во 08:36 ---

Радванска изгуби од Квитова затоа што нема никаква игра против неа, со вчерашниот пораз е на 1-5 против новата љубов на Радек.

Исто како што нема никаква игра ниту против Серена. Но ова кладењето плус-минус на гемови ми наликува на гледање на гравчиња.

Ги гледав и двете денес, но не целосно. Серена изигра стварно добро и можам да кажам дека е во форма и дека ќе ги изгази сите. Радванска бљантаво изигра, барем колку што можев да видам во вториот сет. Нема Ага против игра за офанзивните тенисерки ко Серена, а ако играш спортска има едно просто правило кога е во прашање женскиот тенис: Никогаш не играј против Серена! :)
Со Скијавоне имаше сет 7-5 пред месец дена. Можда не и се играше тогаш шо знам. И Монтреал или Синсинати со Бушар или не знам кој изгуби сет. Ќе чекам лош ден на Серена. :D
--- надополнето: 23 октомври 2013 во 12:39 ---
Но ова кладењето плус-минус на гемови ми наликува на гледање на гравчиња.
Можда си у право за Јанкович, ќе видиме.
Далеку е од гледање на гравчиња. Еве вчера осеќав дека Азаренка нема да помине така лесно со Ерани и што да ја играш, кога имаше 1,08 за да победи? Серена се очекуваше да ја изгази Кербер, која го изигра секој можен турнир, па што да ја одиграш на коефициент од 1,05?
Е Радвванска ја промашив, на Квитова повеќе од пола утакмиците и се во 3 сета, сеа стигна во 2 да победи, а и Ага имаше неколку брејк шанси неискористени.

4 брејк топки имаше Радванска. Јас ја чекав последна за 12 000. Оваа Квитова се отепуваше од дупли правање кога ја имав да тепа со хендикеп и тоа против 10то разредни тенисерки јадеше по 300 брејка, а вчера само еден едниствен брејк дозволи.

Петра смени тренер, а и почна да држи диета, т.е. да води посебен режим на исхрана. Очекувајте уште подобри резултати од неа во 2014.

Гледаше некој Азаренка - Јанковиќ, премногу лесно го добила дуелот србинката, или не беше баш така како што кажува резултатот?
Сепак неочекувано за мене..
Другите два дуела резултатите според предвиденото, Серена и нема некоја конкуренција на турнирот, а и низ сезоната, така да, големо изненадување ќе биде ако не го освои завршниот турнир.
Ли На очекувано лесно ја доби Сара Ерани.

Дај бе овој турнир ли е, машкиот ќе биде каде каде појак и поинтересен.

Гледаше некој Азаренка - Јанковиќ, премногу лесно го добила дуелот србинката, или не беше баш така како што кажува резултатот?
Сепак неочекувано за мене..
Другите два дуела резултатите според предвиденото, Серена и нема некоја конкуренција на турнирот, а и низ сезоната, така да, големо изненадување ќе биде ако не го освои завршниот турнир.
Ли На очекувано лесно ја доби Сара Ерани.

Jaс ја гледав, Азаренка пробуваше да биде преагресивна на сервисот на Јанковиќ, и лесно и даваше 0-30. 0-40. ма да и србинката не беше кој знае колку добра па во доста набрати од 40-0, дозволи изедначување.

Лошо игра Азаренка, премногу грешки, во последниот гем, и иде балон топка до мрежа, и место да почека да и падне топчето, она лупна драјв волеј во аут и и даде меч топка на Геј Геј...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom