WTA тенис - општа дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Ddime
  • Време на започнување Време на започнување
штета за колинс,каква форма имаше годинава до некоја повреда гледам заработена во мексико баш пред ус опен......денес беше можеби 50% од тоа што го изигра сезонава досега

Iga inace isto ko i Siner, fatena so doping, dobiva smesna suspenzija od mesec dena koga nikoj nikade veke ne igra tenis. Uste lazese umorna bila periodov zatoa ne igrala, ko i Siner so OI i krajnicite.

Zaebancija si stanue sportov izglea.

Иако не пратам женски тенис сепак интересно е финалево Австралија Опен помеѓу Сабаљенка и Кис.

Ива Јович - Андреева ми личи како идното ривалство во женскиот тенис.

Ива Јович - Андреева ми личи како идното ривалство во женскиот тенис.
Подобра е Јовиќ, страшен талент буквално све има. Се надевам нема да фати кривини по модни писти и курови на млади години.

Толку џева околу Стефано Вуков ваков таков онаков и бабушот се враќа и Елена освојува гренд слем прилично лесно.
Или добро ја ебе или американците ја надуваа работата...
Сабаленка тотално надиграна во финалето.

634211776_1425642629610989_7719774305319684315_n.jpgGettyImages-2262156683-1536x1079.webp
... денес гладав на ТВ, тениско првенство во Дубаи, интересен брз тенис со убави поени и доминација на филипинката Александра Еала, врз финалистката на Вимблдон од 2024 година Јасмин Паолини,
... Еала во првиот сет со нејзиниот брејк на сервисот врз Паолини со водство од 3-1 лесно ги доби следните три гема и натпреварот, Ј.Паолини нервозно си замина од теренот!

На женскиот мастерс во Индијан Велс доминација на тенисерките со Словенско потекло.
Во полуфиналето играат Сабаленка ( Белорусија) и Носкова ( Чешка ), и Рибакина ( Казакстан, родена во Русија) и Свитолина ( Украина ).
Каде е западната цивилизација во женскиот тенис?
Ќе навиват тие за според нив помалото зло и да играат во финале Носкова и Свитолина, ама во финалето ќе играат Сабаленка и Рибакина, реприза на финалето од Австралија опен.

Totalen meltdaun doziveala sabalenka, od 5-3 u vtor set do kraj na mec gejm ne zemala, a iskluciv na 4-1 za nea u vtor. Ovaa sigurno ima edno 5 slema onaka u bunar frleno radi reda, radi vakvi blamovi kade bila golem favorit. Nadezno ke pobedi Andreeva ili drugava rusinka zaso preku kur mi se ukrainkive i vojnata, zamaraat x 100 i samo nervoza stvaraat u teniskiot svet.

Back
На врв Bottom