WTA тенис - општа дискусија

Член од
18 септември 2011
Мислења
5.450
Поени од реакции
5.576
Petra Kvitova confirmed she ended coaching partnership with David Kotyza after 7 years. She needs "something new" in her game; by Nova Sport

Simona Halep won't play Fed Cup, Dubai & Doha (will undergo a nose injury). She hopes to return on tour at @BNPPARIBASOPEN in Indian Wells

B

Blade Torch

Гостин
Колку е поарен распоредот на мечеви за Фед од Дејвис купот. Во 2 дена, со решавачки меч во двојки доколку е потребен.

Член од
1 декември 2010
Мислења
1.294
Поени од реакции
2.781
Едвај најдов стрим за Бенчич, мора да најдам некој полесен начин кога нема пренос на СК. Ама вредеше, после изгубениот тај-брејк во првиот сет, вториот го доби со 6-4, иако имаше водство и од 5-1, третиот лесно, уште на почеток направи 2 брејка. Утре со Касаткина, по подолго време мислам ќе игра против помлада тенисерка :D

Уште малку и трета титула

Член од
18 септември 2011
Мислења
5.450
Поени од реакции
5.576

Серена со 157 последователни недели како прво рангирана на ВТА листата, пред неа остана уште Граф, а нејзиниот рекорд е од 18 до 22 години поставен, Серена својот streak го започна со 31 година.

B

Blade Torch

Гостин
На овие Кербер, Халеп, Бенчич ако останува женскиот тенис, лудници ќе е :pos:

Шупелки. Еден ден освојува турнир, следен ден губи од Лина Ѓорчевска .

Xfire

fino alla fine
Член од
9 август 2008
Мислења
7.356
Поени од реакции
2.248
Што бидна со Азаренка бре? Гледам ја предала на Цибулчето пред да играт, пак некоја повреда?

Кога ке се опорави веќе и она, убав тенис игра/ше

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.368
Поени од реакции
47.151
mn zaebana rabota se apdejtive na zabranetite supstanci, ona lekot go koristela 10 godini ako razbrav, i sea go jadela zasto ne videla odredena zabraneta supstanca sto do toj moment bila dozvolena, a ja sodrzel i lekot ...

Член од
23 август 2010
Мислења
40.035
Поени од реакции
116.897
mn zaebana rabota se apdejtive na zabranetite supstanci, ona lekot go koristela 10 godini ako razbrav, i sea go jadela zasto ne videla odredena zabraneta supstanca sto do toj moment bila dozvolena, a ja sodrzel i lekot ...
Секако Урко, нема проблем. Не мислиш малце дека ова е апла клише изјава што всушност ја дава секој спортист кога ќе го фатат за допинг? Ама буквално секој до сега што го имаат фатено да се допингува истото го збори, не знаев дека беше забрането, не знаев дека се содржеше во храната, дрн дрн јариња. Она позади нејзе со цели ПР тимови, луѓе кои се грижат за неа, немало да знае дека лекот е забранет, жими куров. А “лекот“ случајно или не содржел супстанци кои ги ширеле ќелиите во организмот и овозможувале поголем проток на кислород до срцето, што автоматски значи дека може да издржува поголеми напори.

Ригорозна казна и тоа е тоа, нек зима пак лекови што “не знае“ што содржат.

Kajgana Shop

На врв Bottom