Абе брат не го тупи...Ми стигна бета пас денес, па еве сега симнувам 17,9 гига клиент
Импресии ќе следат одкога ќе ја расчепкам бетава асално. Очекувам дека ќе биде подобра од предходната, ако ништо друго барем ќе има повеќе графички детали и повеќе енд гејм содржини. Инаку WoW е солидна игра, само има една огромна мана, а тоа е што Близард го тупи со огромни интервали помеѓу пачовите и затоа на луѓето им здосадува...
Се сложувам до некаде. Еве да ги оставиме рејдовите, секој со својата динамика и слободно време нека си тепа (некој сака heroic mode каде навистина играта пружа добар предизвик, некој си ужива во разводнетата верзија на рејдот преку Looking for Raid системот - одличен додаток на играта btw). Барем во овој аспект играта се подобри, за разлика од Vanilla WoW или TBC каде акцентот се ставаше на тоа колку повеќе играш толку повеќе остваруваш - без разлика дали те бива или не.Абе брат не го тупи...
Сите неможат од прва да ги бутнат босовите на нормал или на хероик,со секој нов пач имаш нов геар фактички предходниот ти иде у канта..И ќе дојде таман си стигнал до пола и оп ново и месец ипол си ги фрлил во вода...
ОК.Секој си има свое гледиште на играта.И ја очекував мн повеќе од тој пач со ЗГ и ЗА али тоа е што е.Се сложувам до некаде. Еве да ги оставиме рејдовите, секој со својата динамика и слободно време нека си тепа (некој сака heroic mode каде навистина играта пружа добар предизвик, некој си ужива во разводнетата верзија на рејдот преку Looking for Raid системот - одличен додаток на играта btw). Барем во овој аспект играта се подобри, за разлика од Vanilla WoW или TBC каде акцентот се ставаше на тоа колку повеќе играш толку повеќе остваруваш - без разлика дали те бива или не.
Ок не се изјаснив доволно. Поентата во она што си го болдирал е дека освен рејдање нема многу други интересни содржини (левелирање на алт по стоти пат за лонг терм играчи не е воопшто интересно), чекаме многу бреме за нови пачови а ни протнуваат преправки во стил на Zul'Aman, Zul'Gurub, Dragonblight v2.0 (Dragon Soul, 5 мен инстанците) и сл... За PvP не почнувај, воопшто не ме занима овој аспект од играта
Како и да е, не ме разбирај погрешно, не сум хејтер. Играта е многу сменета во овие 7 и кусур години, нешто на подобро, нешто на полошо - се е субјективно. Но според мое лично мислење е многу пати подобра од Vanilla WoW, TBC, WotLK и од конкурентните MMO's. Според овој тренд очекувам дека артистите и дизајнерите во Близард ќе се надминат себеси и ќе имаме интересна експанзија.
Интересно ми беше world PvP и Battlegrounds и играв на почетокот. Сосем го изгубив интересот кога ги представија арените во TBC, едноставно сакам групна туча повеќе. Како и да е од PvP ми е здосадено максимално, ствар укусаАко играш од почеток тогаш со сигурност ТБЦ беше врвот. Ова го имаат и мн други потврдено дека тој период од ВоВ беше врвот.
И читајки го твојов пост само што сакав да ти кажам дека мораш да почнеш да играш ПвП ја прочитав реченицата не ме занима тој ден од играта