Work and travel USA

• Креатор на темата Креатор на темата *ANE*
  • Време на започнување Време на започнување
Ако може некој да сподели искуста од интервјуа од оваа година и како се расположени со оглед на моменталната политичка ситуација
3ца мои другари добија до сеа виза. Што планираш да работиш коа ќе дипломираш,дали имаш роднини таму такви работи ги прашувале. Мислам нема везе политичката ситуација.

Ако може некој да сподели искуста од интервјуа од оваа година и како се расположени со оглед на моменталната политичка ситуација
Супер е оваа година барем јас така мислам. Јас добив виза исто и 20тина пред мене студенти. Најнормални прашања, дури не ме прашаа зошто сакаш да идеш во уса хаха. Со среќа. :)

Дали знае некој колку може најрано да се влезе во USA пред датумот за почеток на работата ?!?

А може ли покасно од датумот на ДС формуларот? И колку?
Во амбасада нови се конзулите или истите се од лани?

А може ли покасно од датумот на ДС формуларот? И колку?
Во амбасада нови се конзулите или истите се од лани?
5 дена порано и 10 дена покасно од датумот на ДС-от. Инаку конзулите не се исти од лани

Дали знае некој колку може најрано да се влезе во USA пред датумот за почеток на работата ?!?
Право на влез и излез од Америка според State department на САД е 2 недели или 14 дена. Без оглед на тип на виза со кој ќе престојуваш во САД.

Dali ima nekoj letano od Beograd za USA da spodeli iskustvo? Dosta se eftini letovite od tamu. Planiram so bus da odam do BG. Pa predlog za prvoz od avtobuska stanica za do aerodrom kako bi bilo najeftino?

Здраво,
дали има некој контакт за сместување во Myrtle Beach, SC близу Hard Rock?

Луѓе, бил ли некој во Orleans, Cape Cod, било какви информации за смештај?

Dali ima nekoj letano od Beograd za USA da spodeli iskustvo? Dosta se eftini letovite od tamu. Planiram so bus da odam do BG. Pa predlog za prvoz od avtobuska stanica za do aerodrom kako bi bilo najeftino?
Јас ќе летам од Белград до Амстердам па до Уса, картата ми е 740 Евра и константно расте.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom