Сакам да почнам да учам вордпрес, кажете ми дали можам да направам нешто вакво ( http://novini.mk ) во тоа, или па нешто слично каде што ќе можам да објавувам постови, но и да може да има повеќе администратори да го прават истото
Види. Таквите теми најчесто користат некои сопствени поставувања и custom fields. Разлистај како се користи.nvm
Најдов алтернатива, бесплатна, ја инсталирав, ја активирав се во ред, креирав категории и страници, ги прикажува на почетна но постовите не ги прикажува на насловна и во категориите, а ги прикажува кога ќе пристапиш до нив преку директнен линк.
Сакам да почнам да учам вордпрес, кажете ми дали можам да направам нешто вакво ( http://novini.mk ) во тоа, или па нешто слично каде што ќе можам да објавувам постови, но и да може да има повеќе администратори да го прават истото
Види. Таквите теми најчесто користат некои сопствени поставувања и custom fields. Разлистај како се користи.
И како да ти помогнеме? Инаку, може повеќемина да објавуваат.
Па може да се искуца и нешто како Новини. Ретко се наоѓа нешто што не може да се постигне со WordPress.Мислев дали има нешто слично на ова, со тие функции кои ги наведов, или од негде да се симнат готови темплејти
Тоа ми беше и првата намера ама немаат никакво упатство за темата. Не дозволуваат коментари на страните кај што ги поставуваат темите и не можев да најдам контакт меилВиди. Таквите теми најчесто користат некои сопствени поставувања и custom fields. Разлистај како се користи.
Имаш готови плугини за тоа, а можеш и сам да го направиш преку wp queries. Сепак ако си почетник најдобро е да ги разбереш основните работи и функции на вордпрес пред да почнеш со нешто поголемо, зошто понатаму само ќе се чудиш што се дешава.Супер!!! Како што гледав нај user friendly ми е вордпрес од сите cms-и. А дали има нешто готово шшто може да ми ги одредува поврзаните вести или тоа морам рачно да го правам?
Најлесен начин ти е со користење на Google Analytic, имаш кај нив step-by-step како да го средиш тоа, само потребно ти е да имаш Google Account и да вметнеш еден код на твојата страна. Пробај разгледај, па пиши ако имаш некој проблемиНе се разбирам многу од ова.Само ако може некој да ми каже, како да направам, да ми прикажува колку гости има моментално присутни на сајтот.
Кој слајдер го користиш? И прочитај ја документацијата на плагинот, пишува како се ставаат слики.Дечки имам проблем со слајдот (slide) на мојата страна не ги дава сликите од постовите да не знае некој како да го средам тој проблем ?
Па обично автоматски се покажува на почетната страна секој нов пост, види во index.php на темата што како ти е наместено, и види во опциите да не си наместил како почетна да ти биде некоја статична страна, а не најновите постови.Треба да направам веб страна за на училиште. Ворд прес не учиме ама по проектна ни даде професорот (по информатика ) да сме научеле нешто. Страната е занимација, слики, филмови,видео и слично, се и сешто како мотика нешто така, имам неколку категории (мениа) почетна, спорт, филмови, разно ова она...Прашањето ми е како да направам секој нов пост кој ќе биде постиран во било која категорија да се прикажува на почетна страна автоматски? Некој плагин нешто такво постои?
Само прикажи ги постовите „стандардно“, тоа не прави разлика на категории и слично туку ги зема последно постираните постови:Треба да направам веб страна за на училиште. Ворд прес не учиме ама по проектна ни даде професорот (по информатика ) да сме научеле нешто. Страната е занимација, слики, филмови,видео и слично, се и сешто како мотика нешто така, имам неколку категории (мениа) почетна, спорт, филмови, разно ова она...Прашањето ми е како да направам секој нов пост кој ќе биде постиран во било која категорија да се прикажува на почетна страна автоматски? Некој плагин нешто такво постои?
<?php
if ( have_posts() ) : while ( have_posts() ) : the_post();
// tuka prikazhuvaj gi naslovite, linkovite i slichno
endwhile;
endif;
?>