WordPress

^^GoRiLLaZ^^

Happiness...?
Член од
25 јануари 2007
Мислења
5.771
Поени од реакции
8.034
Некој добар плугин за Анкета (Poll)? Пребарав многу и испробав, али тапа... :/ Нема ништо асално -_-

#LakersMK

iChangeWorlds
Член од
31 јули 2008
Мислења
1.326
Поени од реакции
250
Потребно е да купам webhost за да имам WP? не е тотално бесплатно?

Г

Грејвдигер

Гостин
Потребно е да купам webhost за да имам WP? не е тотално бесплатно?
WordPress е бесплатен, не хостингот... нормално дека ќе треба да си го платиш.
Бесплатна варијанта - WordPress.com, но нема да може да ги уредуваш темите и додатоците и адресата на сајтот ќе ти биде сајтот.wordpress.com.

#LakersMK

iChangeWorlds
Член од
31 јули 2008
Мислења
1.326
Поени од реакции
250
WordPress е бесплатен, не хостингот... нормално дека ќе треба да си го платиш.
Бесплатна варијанта - WordPress.com, но нема да може да ги уредуваш темите и додатоците и адресата на сајтот ќе ти биде сајтот.wordpress.com.
А гледам има бесплатни хостови што ги класифицираат како добри, што ми е малце нереално, па ако може да ми кажеш дали вреди да користам бесплатен хост, дали и колкави проблеми би имал?

Г

Грејвдигер

Гостин
А гледам има бесплатни хостови што ги класифицираат како добри, што ми е малце нереално, па ако може да ми кажеш дали вреди да користам бесплатен хост, дали и колкави проблеми би имал?
Не би користел бесплатен хостинг за нешто посериозно. Често знаат да зафркнат работа и да ти отиде сајтот во неповрат, а стабилноста не е баш на најдобро ниво. Ама ако ти е за експериментирање може да користиш некој... гледам 000webhost многумина го препорачуваат на форумов.

Член од
2 јули 2010
Мислења
348
Поени од реакции
81
Како на WP сајтов, горе кај страните (Internet, Hardware...) да биде и Tutorials - зошто само таа страна не е таму. Не е да нема место за неа (кога го тргам Home пак стои доле), туку до нешто друго е.

Ако треба ќе ставам дел од кодот (или цел) од header.php или што треба.[/COLOR][/FONT][/SIZE]

Г

Грејвдигер

Гостин
Не е проблем со WordPress-ов, туку со CSS кодот. Види таму ширина на тој дел и сл.

Член од
2 јули 2010
Мислења
348
Поени од реакции
81
Чепкав и по style.css ама никако да средам. Ако има некој да му го дадам фајлот, па да види, би ми бил од помош :D

Г

Грејвдигер

Гостин
Стај го кодот од header.php и style.css на pastebin и прати линк да видам.

Член од
2 јули 2010
Мислења
348
Поени од реакции
81
Ти ги пратив по порака:)

И уште нешто, како може да го изменам футерот (footer.php), зошто не е со код како другите, туку криптиран (или како се вика), целиот е само со некои карактери. Ми треба за да го тргнам Sponsored by:.....

Г

Грејвдигер

Гостин
Во #nav li смени го padding од 14px на 12px или намали го фонтот барем на 11px во #nav a.

Член од
2 јули 2010
Мислења
348
Поени од реакции
81
Во #nav li, padding e 20px, но го намалувам на 12, и пак е исто, ништо не се менува на темата. Истото е и со фонтот кога ќе го намалам :S

Kajgana Shop

На врв Bottom