Wolt Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата MARCELLO
  • Време на започнување Време на започнување
Се планира. Ќе нарачуваш?
Па ако имам потреба за да нарачувам. Тетово има Корпа и никогаш не ми дошло на ум да нарачам преку Корпа а сум нарачувал од места кој се достапни и на Kорпа. Некако Тетово е град кој сите тие ресторани претежно се во центар на град и бргу се стига и пеш да отидеш да си купиш или да договориш да ти донесат до пред зграда.

Гледам и Битола има Wolt.

Последно уредено:
Wolt гледам во апликацијата можеш да прелисташ без да додаваш адреса што има за достава во Скопје и други градови додека пак на Korpa кога ќе смениш пример Скопје мора да пишеш адреса и број а без тоа не те пушта да прелисташ што има во други градови.

Wolt автоматски ако ти е вклучена локацијата те префрла таму каде што си

Wolt во Скопје и Битола има и достава од Техномаркет, од аптеки, маркет Рептил, од Cosmo, Bazaro, Sara Fashion, Оffice Plus ..

За Тетово пример Korpa има многу помалку и ресторани и продавници.. Многу е мал интересот веројатно. Не знам како е за Скопје и други градови Korpa.

Wolt гледам во апликацијата можеш да прелисташ без да додаваш адреса што има за достава во Скопје и други градови додека пак на Korpa кога ќе смениш пример Скопје мора да пишеш адреса и број а без тоа не те пушта да прелисташ што има во други градови.

Wolt автоматски ако ти е вклучена локацијата те префрла таму каде што си

Wolt во Скопје и Битола има и достава од Техномаркет, од аптеки, маркет Рептил, од Cosmo, Bazaro, Sara Fashion, Оffice Plus ..

За Тетово пример Korpa има многу помалку и ресторани и продавници.. Многу е мал интересот веројатно. Не знам како е за Скопје и други градови Korpa.
Па пиши адреса на Korpa и ќе можеш да си прелисташ во други градови да разгледаш што има па пишини поззз

Па пиши адреса на Korpa и ќе можеш да си прелисташ во други градови да разгледаш што има па пишини поззз
Не знам улица која да пишам за Скопје бидејќи јас не живеам во Скопје.

ул.Тетовска
Пробав и гледам има и тука аптеки, тобакоа, цвеќари, рибарница.. Сепак некако ми се допадна на Wolt што има повеќе. Има електроника Техномаркет, Hi Store, Никон..
Дури и облека има Шизик на Ризик, Sara Fashion, Dioptra, ја има и книжара Три, Office Plus...

Не дека сите овие немаат свој веб онлајн продавницa и своја достава ама убаво е што повеќето се е на едно место.

Никогаш не сум ги користел овие доставувачи па не ми е јасно а ме интересира едно нешто. Колу зема од достава Wolt а колку Korpa или тоа зависи од град или пак зависи колку е одалеченоста од продавницата/ресторанот до твоја адреса?

Последно уредено:
Нема потреба од адреса, ги има локациите на сајтот на корпа. https://korpa.mk/

Прегледај го приврзокот 474483
Ок, сакав да споредам Korpa и Wolt кој што и колку има. Wolt некако ми е попрегледен и повеќе како да имаше за Скопје.

Ај да видиме кое побрзо ќе се прошири низ цела Македонија и кое ќе има поголем успех да се задржи.

Колу зема од достава Wolt а колку Korpa или тоа зависи од град или пак зависи колку е одалеченоста од продавницата/ресторанот до твоја адреса?
Зависи од оддалеченоста, ама ако имаш Wolt+ претплата, плаќаш само мала сервисна услуга од 20-тина денари, а доставата ти е бесплатна.

Ок, сакав да споредам Korpa и Wolt кој што и колку има. Wolt некако ми е попрегледен и повеќе како да имаше за Скопје.

Ај да видиме кое побрзо ќе се прошири низ цела Македонија и кое ќе има поголем успех да се задржи.
Па не почнале од исто време па да видиме

Па не почнале од исто време па да видиме
Да, мислев кое побрзо ќе се шири низ цела Македонија бидејќи Korpa е само Скопје, Тетово и Охрид. А Wolt е само во две градови Скопје и Битоа а во процес за брзо деновиве да започнат и во Тетово.

Така да и едното и другото засега се во 3 града присутни.

Да, мислев кое побрзо ќе се шири низ цела Македонија бидејќи Korpa е само Скопје, Тетово и Охрид. А Wolt е само во две градови Скопје и Битоа а во процес за брзо деновиве да започнат и во Тетово.

Така да и едното и другото засега се во 3 града присутни.
Да, ама и тој мислеше дека Wolt се нови, да, ама Корпа постојат веќе со години. Да можеле и да сакале да се шират, ќе се проширеле и до сега. Затоа нема што да чекаме за да видиме.

Back
На врв Bottom