Woke и cancel култура, SJW, safe spaces, политичка коректност...

Член од
14 август 2018
Мислења
4.706
Поени од реакции
10.424
Ствар е во тоа што оригиналата финта може да се изведе само еднаш и никогаш повеќе. Никој пред Дишамп немал изложео писоар и во тоа е занимливоста и оригиналноста.
Но потоа стотици умјетници се обиделе да го ископираат со ставање "пост модерни концелтуални дела" за да се приближат до ефектот на Дишан. А тој е еден и едини, и никој не може да копира.
Овие што склепуваат метални отпадоци на купче и ги шрпицаат со оранж боја, па то треба да се убИе!
У наше време се знаеше, доваѓа Ванг Гог седнуе во поле и слика тоа што гледа, претежно класје жито ипченка и сиротиња која живее тешко. Самоук, без поддшка од големи галерии или агенти,самоук гениј.

Најмешно ми е онаа титула академски сликар. Тоа е врв на кретенизмот, самит на позерството и дувло на медиокритети. Пошто Ван Гог, Модиљани, Кле, Жерико, Тарнер, Фридрих, Енсор и маса други имале колку? А да, заедно сите околу нула денови поминати на униерзитет.
Тоа е тоа...
И немаш појма колку се слагам околу кретенизмот на "академскиве" сликари!
Па ние овде уште еден -изам им измисливме! Дебилизам!
Кога почнаа да се такмичат на "уметнички" конкурси, за милионски надреално глупи скулптури.. :unsure:
Али битно у центар ќе бидат! На мостот ќе стојат! Народ ќе ги гледа, ќе им се воодушевува..
Навали народе, ефтина уметност по скапи цени..!! Сад и никад више! Четири гротескни лава по цена на 20! Жална врба среде река.. невиџено! нечуено!
Ангелот од Курбино, и Оплакување Исусово с.Горно Нерези, нека се распаѓаат!
Нова вера, нова библија..

Sussaro

Southern comfort, southern sun
Член од
27 декември 2005
Мислења
5.994
Поени од реакции
24.434
Па да сакам да се заебавам на темава и да направам неделен план како би течеле активностите на еден воук либтард и сето тоа да го хиперболизирам и претерам за да биде посмешно немаше да ми текне вакво нешто. Си мислиш дека е скеч, дека некој те заебава, дека на некој новинар од Onion News му текнало да пишува на тема "Што ќе гледате неделава во урбано Скопјенце?" Ама не е први април и објавава постои.

Социјален центар Дуња
58m ·

Претстојни настани оваа недела во Дуња:
19.11 - Час по албански јазик (18 ч.)
20.11 - Сеќавање на транс лица - дискусија за системската неправда (20 ч.)
21.11 - Проекција на „И3раелизам“ и дискусија (19 ч.)*
22.11 - ТРИМА - концерт (21 ч.)

*Ова Израелизам ме закопка премногу и морав да кликнам на настанот. Описот го ставам подолу, и не, грчките букви во зборовите за ваљда да не ги цензурира Зукерберг се реални не сум ги ставал јас. Значи одиме кратко сиже за Израелизам (Израелизам бе :lolzz::lolzz::lolzz::lolzz::lolzz: )

Детали

9 people responded

Настан од УКИМци за Палестинa и Социјален центар Дуња

Социјален Центар ДУЊА

Јавен · Секој на или надвор од Facebook
Проекција на „И3раелизам“ и дискусија
️
21.11.2024 (четврток)
19:00
Социјален центар Дуња
„И3раелизам“ ги разобличува митовите и искривените наративи за И3раел што долго време се прифаќаат како апсолутна вистина во американско-ξврејските заедници. Преку лични приказни на млади луѓе кои ѝ се спротивтставуваат на доминантната идеологија, филмот открива колкав удел имаат молчењето и соучесништвото во окупацијата на Пλлестина. Наспроти тоа, филмот покажува и колкава храброст ни е потребна за да ги отфрлиме догмите, да се соочиме со неправдата и да го преиспитаме сопствениот идентитет во овој свет полн со контрадикции.
Сем Ајлерстен и Ерин Акселман се режисери со ξврејско потекло, а самиот филм црпи инспирација од нивните животни приказни.
Документарецот ќе биде прикажан на англиски јазик.

@Vanlok раскажи ни како ќе си поминеш на ова.

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
25.547
Поени од реакции
33.692
Радије би гледал трева како расте... Во зима. :cautious:

Член од
3 ноември 2009
Мислења
6.743
Поени од реакции
39.612
Овие Социјален Центар Дуња се истите оние што пред 3-4 години организираа протест на плоштад против окупацијата на Палестина, за на истиот протест да им дојдат нивните сојузници радикалните муслимани, почнат со извици алаху акбар, и да ги набркаат како песови овие празни во главите глупи комуњарчиња. Имаше и една црвена во главата пискаше на мегафонот ова е удар на радикалните религиски фанатици и националисти, и во исто време и следеше едно аемршупичкуматер бегај од тука од еден обичен вахабист собран од Пластичарска. :D

Отворете им го профилот и забележете како тип на луѓе им коментираат. Психичко растројство е мал збор за тоа како би ги опишале.

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
25.547
Поени од реакции
33.692
Овие Социјален Центар Дуња се истите оние што пред 3-4 години организираа протест на плоштад против окупацијата на Палестина, за на истиот протест да им дојдат нивните сојузници радикалните муслимани, почнат со извици алаху акбар, и да ги набркаат како песови овие празни во главите глупи комуњарчиња. Имаше и една црвена во главата пискаше на мегафонот ова е удар на радикалните религиски фанатици и националисти, и во исто време и следеше едно аемршупичкуматер бегај од тука од еден обичен вахабист собран од Пластичарска. :D

Отворете им го профилот и забележете како тип на луѓе им коментираат. Психичко растројство е мал збор за тоа како би ги опишале.
Некои од нив се платени за да го работат тоа и собираат окулу нив класични корисни идиоти. Сите топтан заедно да ги прашаш на мапа нема да знаат да покажат каде е Блискиот Исток а не Палестина/Израел... Извесно ниеден нема да знае.

YuZe

Sic Semper Tyrannis
Член од
22 септември 2005
Мислења
1.850
Поени од реакции
2.068
Ваквите ги викаат LARP-ерс, ( Live Action Role Playing ) , пораснати во социјално изолирани домови, од моливче потешко немаат кренато и сега земаат да се борат за човекови права за да изгледаат добро на социјалните мрежи.

Ska Maniac

Бараба
Член од
2 октомври 2013
Мислења
10.487
Поени од реакции
26.027
Па да сакам да се заебавам на темава и да направам неделен план како би течеле активностите на еден воук либтард и сето тоа да го хиперболизирам и претерам за да биде посмешно немаше да ми текне вакво нешто. Си мислиш дека е скеч, дека некој те заебава, дека на некој новинар од Onion News му текнало да пишува на тема "Што ќе гледате неделава во урбано Скопјенце?" Ама не е први април и објавава постои.

Социјален центар Дуња
58m ·

Претстојни настани оваа недела во Дуња:
19.11 - Час по албански јазик (18 ч.)
20.11 - Сеќавање на транс лица - дискусија за системската неправда (20 ч.)
21.11 - Проекција на „И3раелизам“ и дискусија (19 ч.)*
22.11 - ТРИМА - концерт (21 ч.)

*Ова Израелизам ме закопка премногу и морав да кликнам на настанот. Описот го ставам подолу, и не, грчките букви во зборовите за ваљда да не ги цензурира Зукерберг се реални не сум ги ставал јас. Значи одиме кратко сиже за Израелизам (Израелизам бе :lolzz::lolzz::lolzz::lolzz::lolzz: )

Детали

9 people responded

Настан од УКИМци за Палестинa и Социјален центар Дуња

Социјален Центар ДУЊА

Јавен · Секој на или надвор од Facebook
Проекција на „И3раелизам“ и дискусија
️
21.11.2024 (четврток)
19:00
Социјален центар Дуња
„И3раелизам“ ги разобличува митовите и искривените наративи за И3раел што долго време се прифаќаат како апсолутна вистина во американско-ξврејските заедници. Преку лични приказни на млади луѓе кои ѝ се спротивтставуваат на доминантната идеологија, филмот открива колкав удел имаат молчењето и соучесништвото во окупацијата на Пλлестина. Наспроти тоа, филмот покажува и колкава храброст ни е потребна за да ги отфрлиме догмите, да се соочиме со неправдата и да го преиспитаме сопствениот идентитет во овој свет полн со контрадикции.
Сем Ајлерстен и Ерин Акселман се режисери со ξврејско потекло, а самиот филм црпи инспирација од нивните животни приказни.
Документарецот ќе биде прикажан на англиски јазик.

@Vanlok раскажи ни како ќе си поминеш на ова.
Ова не треба да се потпалува со бензин или да се фрла бомба или динамит. Ова треба да се гаѓа со зоља или базука од далеку затоа што од блиску може да те фати воук болештина.

Бтв интересно "а" во Палестина :

Член од
14 август 2018
Мислења
4.706
Поени од реакции
10.424
Бате.. овие од еразмуси, семинари и остали ебавални не се прибрани..!
Уште не облечени маиците праеле муабет која им е следна дестинација!

Спремни за битка на тастатура! И родена мајка ќе ја пишат транс ако треба..
И затоа кога ќе се доквака некој ваков Шеки овде.. ни грам жал немам додека го кревам на клоци..

П.С. и кога ќе видам некој накитен со беџови безвезе... у старт знам дека дома го пишале у книгата на умрените, и од него човек не бива..
А на слика, а на улица.. Гледам типка со десет беџа на неа, и пу пу пу три пати викам и чукам у дрво! Скраја да е.

Последно уредено:

Johnny B

Misogynist, racist, anti woke
Член од
15 февруари 2010
Мислења
11.646
Поени од реакции
11.748
IMG_20241119_204822.jpg

Сте забележале бе каури? Од старт веќе имате познавање на албанскиот.
@Sussaro директ од Б1 ќе почни пошто има веќе искуство од дискусиите со зелките

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
25.547
Поени од реакции
33.692
Вие сите сте шовинисти затоа што не ги нарекувате по ендонимот Шќиптари. Срам да ви е.

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.433
Поени од реакции
87.100
Прегледај го приврзокот 435818

Сте забележале бе каури? Од старт веќе имате познавање на албанскиот.
@Sussaro директ од Б1 ќе почни пошто има веќе искуство од дискусиите со зелките
Благодарение на четивово, јас сватив дека сум достигнал академско ниво на познавање на албанскиот јазик... Благодариме С.Ц. Дуња <3

Johnny B

Misogynist, racist, anti woke
Член од
15 февруари 2010
Мислења
11.646
Поени од реакции
11.748
Благодарение на четивово, јас сватив дека сум достигнал академско ниво на познавање на албанскиот јазик... Благодариме С.Ц. Дуња <3
Нешто вака ќе си на предавањата

Kajgana Shop

На врв Bottom