Ska Maniac
Бараба
- Член од
- 2 октомври 2013
- Мислења
- 11.318
- Поени од реакции
- 28.276
ВРВГолема победа за пробудените феминистки.
Прегледај го приврзокот 401378
Ги заборави феминистките, пријавуваат „силувања“ од пред 15 години, „тепања“ од пред 20, тужат за „психичко насилство“ во брак зошто сопругот не им купил чизми од 300 евра.... Феминизмот е во ранг на ЛГБТ и Транс идеологиите и е сегмент од Woke културата.Сведоци сме на се поголема инвазија на припадници на овие "идеологии" кои земаат се поголем замав во т.н. Западен Свет. Проблемот не е да се имаат ставови, туку кога истите тие се форсираат во законодавствата на државите и формалните организации. Во Норвешка говор на трансфобија во ПРИВАТЕН разговор може да ве чини затвор до 3 години. Многу филмови и серии од минатото се кратат или цензурираат, Оскар ќе можат да добиваат само филмови кои исполнуваат одредени малцински квоти и стандарди. Во 2018, Европскиот Суд за Човекови Права казнува Австријка затоа што го нарекла Мухамед педофил, затоа што имал секс со 9-годишно девојче кога тој бил 53, нешто што и самите исламски книги го потврдуваат.
Научник мораше да се извинува затоа што имаше кошула со секси жена на слика. Поради наводен сексизам, Формула 1 мораше да ги тргне хостесите кои беа присутни на трките.![]()
Insulting Islam is not free speech: European court – DW – 10/26/2018
The ECHR ruled against an Austrian woman who claimed calling the Prophet Muhammad a pedophile was protected by free speech. The applicant claimed she was contributing to public debate.www.dw.com
https://www.reuters.com/article/us-motor-f1-grid/formula-one-to-stop-using-female-models-on-the-grid-idUSKBN1FK2EC
И многу други примери.
На тапет се ставени многу луѓе како Џордан Питерсон, Џон Клиз, по најново и Ник Кејв и многу други.
Дали под изговорот "Говор на Омраза" западниот свет кој треба да е носител на напредокот и цивилизациските вредности се приближува кон диктаторските и утепани земји? Какви импликации може да има овој бран на идиотизам во иднина?
Темава слободно може да биде и во политика и општи муабети.
Што приметувам?
Браво, најде реклама каде бел Дедо Мраз служи во свет на црнци каде нема белци.Еве ти на пример понова реклама од Кока-Кола со повеќе бели мажи отколку црни.![]()
The World Needs More Santas | Coca-Cola
The 2023 Coca-Cola Christmas film portrays a city where hundreds of Santas walk the streets. Over the course of the film, we see the many Santas helping and ...www.youtube.com
Поентата на реклама е да промовира производ кон најголем број на луѓе. Од прост маркетинг аспект, најефективни се рекламите кои ги покажуваат сите раси, родови, етнички припадности итн. независно од статистичката поделба во државата. Вас ве нервира тоа што овие категории на луѓе се прикажани на еднакво ниво, како што би било во идеално општество.Aj сега најди ми реклама на наведената wokе компанија, каде расната/етничката припадност на глумците соодејствува со статистиките за земјите во кои се емитува, и конкретно во Источна Европа, Ирска, Шкотска (читај сите држави каде сеуште не е силна наметнатата имиграција со црнчуги, цигани и арапи). И додека си таму, најди ми реклама со бели семејства, или макар со бели парови.
Има и други белци во рекламата, особено во возот кога го покажаа.Браво, најде реклама каде бел Дедо Мраз служи во свет на црнци каде нема белци.
Од прост маркетинг аспект, таквите воук фирми пропаѓаат. Особено забрзано, кога премногу ќе претераат... Не можам да замислам некој што повеќе ја заслужува таа судбина од Кока Кола, компанијата која со децении/векови го уништува здравјето на луѓето.Од прост маркетинг аспект, најефективни се рекламите кои ги покажуваат сите раси, родови, етнички припадности итн. независно од статистичката поделба во државата.
Крос пост од други теми, ама примери за тоа како како изгледаат тие „идеални општества„ кои ги промовираат воук корисните идиоти (како тебе).Вас ве нервира тоа што овие категории на луѓе се прикажани на еднакво ниво, како што би било во идеално општество.
Океј, трпеливо ќе го чекам денот кога Кока-Кола ќе пропадне.Од прост маркетинг аспект, таквите воук фирми пропаѓаат. Особено забрзано, кога премногу ќе претераат... Не можам да замислам некој што повеќе ја заслужува таа судбина од Кока Кола, компанијата која со децении/векови го уништува здравјето на луѓето.
Ја уште ги чекам тие што поддржуваа мигранти и ретарди да ми кажат дали Русите и Пољаците беа будали што уште пред 20 год демолираа и тепаа све што не сака да живее по нивни правила.
На шеки менталниот другарите со уште едно силување на мали деца. Ама он бил против педофилија, не се секирајте. Шеки ако некад те видам у живо ќе јадеш ненормален бокс у фаца.