Woke и cancel култура, SJW, safe spaces, политичка коректност...

Член од
6 декември 2022
Мислења
960
Поени од реакции
1.463
добра споредба јас и Хитлер. Нацисти и еднакви права на сите врз било која основа. 2 светска војна и сексуална ориентација. И што е сега според тебе решение да се иземат женските права? Да веќе и се дешава тоа во Авганистан, Иран,Латино Америка. Земји каде сеуште влијае мизогинија и традиционални патријархални верувања дека жените се инфериорни само ради полот. Тоа е друга тема нема врска со хомосексуалност
Не извртувај. Споредбата меѓу тебе и Хитлер е сосема на место. Ти би да ги цензурираш сите и сѐ што е кажано ако не се вклопува во твоето сценарио. Ти си далеку поподготвен да нѐ акнеш сите во логор.
Излажав ли кога кажав дека феминистки ви ги киднапираат движењата? Ај гукни за тоа нешто, ама не смееш. Ако “е што е според тебе решението“ ти е аргумент, тогаш аргументи немаш.

Член од
21 јуни 2021
Мислења
1.404
Поени од реакции
3.842
Сето време и енергија што ги потрошија до сега за измислување глупи операции за т.н. "промена на пол" да ги потрошеа за генетички да создадат флуиден човек кој ќе може да си го смени сам полот како некои животни што праат ќе имаше сето ова повеќе успех отколку глупиве операции, паради, мавтање со чадорчиња, обраќање со "погрешни заменки" итн

Член од
21 јуни 2022
Мислења
46
Поени од реакции
28
Не извртувај. Споредбата меѓу тебе и Хитлер е сосема на место. Ти би да ги цензурираш сите и сѐ што е кажано ако не се вклопува во твоето сценарио. Ти си далеку поподготвен да нѐ акнеш сите во логор.
Излажав ли кога кажав дека феминистки ви ги киднапираат движењата? Ај гукни за тоа нешто, ама не смееш. Ако “е што е според тебе решението“ ти е аргумент, тогаш аргументи немаш.
....океј очигледно се осеќаш навреден чим сметаш дека можеш да ме изедначиш со Хитлер :lolzz: како ги киднапираат движењата стварно не знам кажи ми. Плус феминизмот нема една дефиниција и не е само прашања за жените туку е човеково прашање

Член од
6 декември 2022
Мислења
960
Поени од реакции
1.463
Сето време и енергија што ги потрошија до сега за измислување глупи операции за т.н. "промена на пол" да ги потрошеа за генетички да создадат флуиден човек кој ќе може да си го смени сам полот како некои животни што праат ќе имаше сето ова повеќе успех отколку глупиве операции, паради, мавтање со чадорчиња, обраќање со "погрешни заменки" итн
Ќе се согласам само со тој првиот дел, за парите што би биле попаметно потрошени за други цели. Би можеле да ги потрошат на пример за да идат на подобро школо.
Погледни каде на еволутивното скалило се животните кои се родово флуидни а каде се цицачите. И тоа ќе ти каже зошто исфабрикуван родово флуиден човек е крај за човечката раса.

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.438
Поени од реакции
35.126
Кој? Ти? Толку сакаш да ти одговорам :place: ти кажав дека не те сфаќам што сакаш да кажеш нит ти ја сфатив поентата 3 пати до сега лол. Како си денеска? Јадеше нешто??? :/
Дефинитивно бот.
Автоматски споено мислење:

Последно уредено:

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.383
Поени од реакции
24.092
Тоа прашање да си го поставиш сам на себе.
Ete te molam, bas sakam da Ti da me prosvetlis sto tolku ne ti bese po kef vo napisanoto. Ne deka nesto izmisliv, i na samata mapa sto sama ja postira imas epten sarolikost vo zakonskata regulativa, i toa vo Evropa. Tek globalno kolkavi se razlikite, sto samo go potvrduva toa sto go napisav prethodno, deka lokalnite moralni i eticki normi se manje vise pretoceni vo zakon. Zatoa nekade e 13, nekade, 14, nekade 16, nekade 18 itn itn i deka vo osnova nema vrska so prirodnite zakoni. Ako bese taka zakonite ke bea isti na nivo na planeta, a ne da variraat od drzava do drzava.
I da ne se sfatime pogresno, ne zboram jas tuka za seks so deca, bukvalno deca od tamu soznam 5, 7 10 godini, tuku za onaa magicna granica od 18+ ili 18 - ili kolku i da e kade eden den plus ili minus definira sto e pedofil a sto ne.
Taka da namesto da se muculis kako navredena tinejderka, poveli obrazlozi sto ne ti e po kef.
Ne deka tuka ke ja smenime zakonskata regulativa koja raka na srce retko koj ja nema prekrseno, vklucuvajki te i tebe najverojatno osven sekako ako ne si stanala seksualno aktivna tamu daleku posle dvaesetkata, posto jas ko bev tinejder, a pak za sega i da ne pravime muabet, prvite seksualni iskustva se steknuvaa na 15, 16 max, posebno kaj zenskite i toa bez isklucok so postari partneri :toe:.

Член од
7 септември 2016
Мислења
21.698
Поени од реакции
37.678
... во моментов Министерството за здравство овозможува финансиски средства за набавка на модерни контрацептивни методи преку две национални програми:
...програмата за активна здравствена заштита на мајките и децата за 2022 година, во која се предвидени 100 000 денари, еднократно, за набавка на орална контрацепција, спирали и кондоми за жените од социјално ранливите категории и жените со репетитирачки абортуси, а ограничениот број набавени контрацептиви треба да бидат дистрибуирани до повеќе здравствени установи – Универзитетската клиника за гинекологија и акушерство, клинички болници, општи болници и Специјална болница за гинекологија и акушерство ‘Мајка Тереза’-Скопје.

... втората програма за заштита на населението од ХИВ-инфекцијата во која има предвидено финансиски средства за машки кондоми кои се дистрибуираат помеѓу клучните популации засегнати од ХИВ (мажи кои имаат сексуални односи со мажи, зависници и сексуалните работници). Бесплатни кондоми се достапни и во центрите за јавно здравје (советувалишта за СРЗ).

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.378
Поени од реакции
30.802
Ete te molam, bas sakam da Ti da me prosvetlis sto tolku ne ti bese po kef vo napisanoto. Ne deka nesto izmisliv, i na samata mapa sto sama ja postira imas epten sarolikost vo zakonskata regulativa, i toa vo Evropa. Tek globalno kolkavi se razlikite, sto samo go potvrduva toa sto go napisav prethodno, deka lokalnite moralni i eticki normi se manje vise pretoceni vo zakon. Zatoa nekade e 13, nekade, 14, nekade 16, nekade 18 itn itn i deka vo osnova nema vrska so prirodnite zakoni. Ako bese taka zakonite ke bea isti na nivo na planeta, a ne da variraat od drzava do drzava.
I da ne se sfatime pogresno, ne zboram jas tuka za seks so deca, bukvalno deca od tamu soznam 5, 7 10 godini, tuku za onaa magicna granica od 18+ ili 18 - ili kolku i da e kade eden den plus ili minus definira sto e pedofil a sto ne.
Taka da namesto da se muculis kako navredena tinejderka, poveli obrazlozi sto ne ti e po kef.
Ne deka tuka ke ja smenime zakonskata regulativa koja raka na srce retko koj ja nema prekrseno, vklucuvajki te i tebe najverojatno osven sekako ako ne si stanala seksualno aktivna tamu daleku posle dvaesetkata, posto jas ko bev tinejder, a pak za sega i da ne pravime muabet, prvite seksualni iskustva se steknuvaa na 15, 16 max, posebno kaj zenskite i toa bez isklucok so postari partneri :toe:.
Prirodata e mnogu chudna bidejki zivotnite se sozsadeni bez nesto sho se vika svest.
Covekovata svest e unikatna i e ona klucnoto sto go pravi covekot-covek. Sozdadeni od Boga so slobodna volja, so sposobnost za razmisluvanje i so sposobnost da se zakluci sto e dobro i sto e loso. Svesta, etikata, moralot e del od covekovata priroda.

Ti bidejki se vodis po zivotinski nagon isto kako i ovie woke nakazi, ne treba da ti bide neprirodno i pogresno ubistvo, homoseksualnosta, siluvanjeto, i zoofilijata i site degenericki raboti, bidejki seto ova mozes da go najdes kaj zivotnite bidejki tie nemaat svest.

Jas ke ja koristam mojata svest za rasuduvanje pomegu dobro i zlo.
Ti ke probas nekogas?

Последно уредено:

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.683
Поени од реакции
34.186
Prirodata e mnogu chudna bidejki zivotnite se sozsadeni bez nesto sho se vika svest.
Covekovata svest e unikatna i e ona klucnoto sto go pravi covekot-covek. Sozdadeni od Boga so slobodna volja, so sposobnost za razmisluvanje i so sposobnost da se zakluci sto e dobro i sto e loso. Svesta, etikata, moralot e del od covekovata priroda.

Ti bidejki se vodis po zivotinski nagon isto kako i ovie woke nakazi, ne treba da ti bide neprirodno i pogresno ubistvo, homoseksualnosta, siluvanjeto, i zoofilijata i site degenericki raboti, bidejki seto ova mozes da go najdes kaj zivotnite bidejki tie nemaat svest.

Jas ke ja koristam mojata svest za rasuduvanje pomegu dobro i zlo.
Ti ke probas nekogas?
Pa kade si so muabetov…

Eve ti interesen read kade im go pisav ova deka zivotnite nemaat svest na site pokojni stavro, dedalus, godhatesus itn koi me zaebavaa so godini za ova :(

Член од
29 јуни 2014
Мислења
26.224
Поени од реакции
42.967
Сите живи битија имаат свест, но свеста е насочена према нивниот род. Доколку ниедно битие немаше свест ќе ги убие своите малечки или слично и ќе престане да постои едноставно. Но свеста му помага да се социјализира во група и да ги заштити своите. Само човекот е доволно свесен и глупав да се змара за чувствата на растенијата. Затоа човечката свест е посебна. И сега еволуира од основи на преживување во замарање за чувствата на морковот.

Емкаа

the worst thing about prison was the dementors.
Член од
14 мај 2008
Мислења
5.018
Поени од реакции
12.684
Само човекот е доволно свесен и глупав да се змара за чувствата на растенијата. Затоа човечката свест е посебна. И сега еволуира од основи на преживување во замарање за чувствата на морковот.
Да те поправам, само човекот кој не видел мака во животот и има премногу слободно време е доволно свесен и глупав да се замара за чувствата на растенијата.
Удолницата е фатена во понизноста на генерацијата на нашите родители ( до пред некое време мислев дека е само МК, но гледам дека е на светско ниво ) во комбинација со подемот на интернетот и неконтролираниот пристап на информации на нашата генерација.

Kajgana Shop

На врв Bottom