Woke и cancel култура, SJW, safe spaces, политичка коректност...

Член од
21 јуни 2022
Мислења
46
Поени од реакции
28
Значи полесно е целото семејство и општество да се преваспитаат отколку да се признае дека одреден мал процент има ментални проблеми и дека е најдобро да им се пружи помош од страна на психолози и психијатриски институции?
Да. Полесно е секој што шири омраза и врши насилство врз други да си посети психолог

Eisenhorn

Lord Inquisitor
Член од
6 мај 2009
Мислења
4.118
Поени од реакции
9.520
Да. Полесно е секој што шири омраза и врши насилство врз други да си посети психолог
Супер идеја, 1% пореметени да одредуваат на сите други. Најдобро со закон, 99% у затвор додека не научат точните фетиш.... родови де, на светите 1%.

Предпоставувам непречен пристап до малолетни деца на транџите е човечко право нели?

Член од
21 јуни 2022
Мислења
46
Поени од реакции
28
Супер идеја, 1% пореметени да одредуваат на сите други. Најдобро со закон, 99% у затвор додека не научат точните фетиш.... родови де, на светите 1%.

Предпоставувам непречен пристап до малолетни деца на транџите е човечко право нели?
Кога кажав јас такво нешто? Секој втор против коментар ви е педофилија. Педофилијата нема никаква врска со лгбт

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.713
Поени од реакции
25.129
Кога кажав јас такво нешто? Секој втор против коментар ви е педофилија. Педофилијата нема никаква врска со лгбт
kako nema? i ednite i drugite ste greska na prirodata sto treba da e ispravena...

Член од
21 јуни 2022
Мислења
46
Поени од реакции
28
kako nema? i ednite i drugite ste greska na prirodata sto treba da e ispravena...
Ако мислите на драг шоус еве ви трансродно лице што зборува за педофилијата. Може и коментарите да ги прочитате

Eisenhorn

Lord Inquisitor
Член од
6 мај 2009
Мислења
4.118
Поени од реакции
9.520
Т-то го убива ЛГБ движењето. Најпореметените и најгласните го превземале движењето и да, нивните “родови“ се всушност фетиши и затоа истот се турка на се помали и помали деца.
Речиси сите оние “транџа чита на деца“ на крај завршија со заташкување бидејќи во организацијата имало педофил.

Секако потпомогнати се од фармацевтско-хируршкото лоби кои заработуваат од ова. За транзиција се потребни 25к - 100к долари во зависност на опсежноста на операцијата плус доживотни хормони (колку порано ги фатиш повеќе пари) плус антидепресиви.......

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.713
Поени од реакции
25.129
Ако мислите на драг шоус еве ви трансродно лице што зборува за педофилијата. Може и коментарите да ги прочитате

druze jas nesakam drag queens ni blisku da se do deca. frikovi od toj tip treba da se u ludnica ili zatvor isto ko i pedofilite.

ti bidi si peder ako sakas ama ne mi gi paradiraj i nametnuvaj tvojte vrednosti i bidi MNOGU daleku od deca ili jebi ga so 2 race ke glasam da ve strelaat ko kucinja skitnici sekade niz svetot.

Член од
21 јуни 2022
Мислења
46
Поени од реакции
28
Т-то го убива ЛГБ движењето. Најпореметените и најгласните го превземале движењето и да, нивните “родови“ се всушност фетиши и затоа истот се турка на се помали и помали деца.
Речиси сите оние “транџа чита на деца“ на крај завршија со заташкување бидејќи во организацијата имало педофил.

Секако потпомогнати се од фармацевтско-хируршкото лоби кои заработуваат од ова. За транзиција се потребни 25к - 100к долари во зависност на опсежноста на операцијата плус доживотни хормони (колку порано ги фатиш повеќе пари) плус антидепресиви.......
Никој не го негира тоа што го кажуваш така и е во право си. Фармацијата заработува од се. Физички, психички болести без разлика кој си. Се тие на место. Него, зборот фетиш може да го искористиме за се. Жените од секогаш биле фетишизирани од мажите. Многу работи надвор од оваа тема али на крај пак се сведува на едно исто. Мојата поента е дека сите сме луѓе и треба да сме еднакви
Автоматски споено мислење:

druze jas nesakam drag queens ni blisku da se do deca. frikovi od toj tip treba da se u ludnica ili zatvor isto ko i pedofilite.

ti bidi si peder ako sakas ama ne mi gi paradiraj i nametnuvaj tvojte vrednosti i bidi MNOGU daleku od deca ili jebi ga so 2 race ke glasam da ve strelaat ko kucinja skitnici sekade niz svetot.
Ок. Баш си стронг ман алфа биг бицепс

Eisenhorn

Lord Inquisitor
Член од
6 мај 2009
Мислења
4.118
Поени од реакции
9.520
Мојата поента е дека сите сме луѓе и треба да сме еднакви
Се слагам, сите треба да бидеме третирани еднакво.

Но ако јас морам да лажам за некој да не му е незгодно тој некој е за институција. Немам јас ништо против некој да се нарекува маж/жена/небинарен/змај но ако морам јас да учествувам во тоа имаме проблем.

И небинарните ги делат луѓето на бинарни и небинарни со тоа создавајќи бинарен систем.

Член од
21 јуни 2022
Мислења
46
Поени од реакции
28
Се слагам, сите треба да бидеме третирани еднакво.

Но ако јас морам да лажам за некој да не му е незгодно тој некој е за институција. Немам јас ништо против некој да се нарекува маж/жена/небинарен/змај но ако морам јас да учествувам во тоа имаме проблем.

И небинарните ги делат луѓето на бинарни и небинарсни со тоа создавајќи бинарен систем
И со ова се сложувам скроз (y) И јас не сум за тие чудни заменки и одбивам да зборам со такви луѓе бидејки бараат жртва во се и само го продлабочуваат вистинскиот проблем на еднаквост. Важно некој ми ја сфати поентата

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.713
Поени од реакции
25.129
Никој не го негира тоа што го кажуваш така и е во право си. Фармацијата заработува од се. Физички, психички болести без разлика кој си. Се тие на место. Него, зборот фетиш може да го искористиме за се. Жените од секогаш биле фетишизирани од мажите. Многу работи надвор од оваа тема али на крај пак се сведува на едно исто. Мојата поента е дека сите сме луѓе и треба да сме еднакви
Автоматски споено мислење:

Ок. Баш си стронг ман алфа биг бицепс
a ti si geneticka greska...

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.438
Поени од реакции
35.121

Во една реченица си сублимирал што се дешава.
Втората реченица почнува да се случува со буткањето на age of consent се подолу и подолу. Нема да се зачудам ако го укинат целосно.

Важно некој ми ја сфати поентата
Јас разбрав и на пример дека бегаш од дискусија кога ќе те сатераат во тесно. Засега те класифицирам во групата ботови кои роварат по форумов.

Член од
21 јуни 2022
Мислења
46
Поени од реакции
28
Во една реченица си сублимирал што се дешава.
Втората реченица почнува да се случува со буткањето на age of consent се подолу и подолу. Нема да се зачудам ако го укинат целосно.

Јас разбрав и на пример дека бегаш од дискусија кога ќе те сатераат во тесно. Засега те класифицирам во групата ботови кои роварат по форумов.
Кој? Ти? Толку сакаш да ти одговорам :place: ти кажав дека не те сфаќам што сакаш да кажеш нит ти ја сфатив поентата 3 пати до сега лол. Како си денеска? Јадеше нешто??? :/

Член од
6 декември 2022
Мислења
960
Поени од реакции
1.463
... Важно некој ми ја сфати поентата
Па и на Хитлер до ден денес некои му ја сфаќаат поентата, не го оправдува тоа Адолф за ништо. Не е Т-то што кочи права на LGHDTV заедницата, женските права ги кочат. Феминистиците успешно киднапираат секакво движење за рамноправен третман на (евентуално) обесправените и помалку застапените.

Член од
21 јуни 2022
Мислења
46
Поени од реакции
28
Па и на Хитлер до ден денес некои му ја сфаќаат поентата, не го оправдува тоа Адолф за ништо. Не е Т-то што кочи права на LGHDTV заедницата, женските права ги кочат. Феминистиците успешно киднапираат секакво движење за рамноправен третман на (евентуално) обесправените и помалку застапените.
добра споредба јас и Хитлер. Нацисти и еднакви права на сите врз било која основа. 2 светска војна и сексуална ориентација. И што е сега според тебе решение да се иземат женските права? Да веќе и се дешава тоа во Авганистан, Иран,Латино Америка. Земји каде сеуште влијае мизогинија и традиционални патријархални верувања дека жените се инфериорни само ради полот. Тоа е друга тема нема врска со хомосексуалност

Kajgana Shop

На врв Bottom