Wizz Air летови од/до Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата Apple
  • Време на започнување Време на започнување
Уште едно благодарам до Виз што ги отвори новите директни линии и малтретирањето со попатни стопови од стилот на Истанбул и Виена кои стануваат минато од 1 Јули. Исто така што Барселона е во директен лет поврзана со Македонија. Сакам да прашам дали има планови од постоечкиве линии надвор од Македонија поврзување со други дестинации? Идни планови?

Нема одмора док траје обнова. :smirce:

Да прашам имам крема за сончање од 150мл има шанса да ми помине во тоа кесата или да ја препакувм во 100мл?

Патувал некој од Софија? Конкретно Софија-Дортмунд?

Сакавме ние да земеме карти Скопје-Дортмунд, ама доста се поефтини од Софија...Како иде превозот од автобуска во Софија до аеродром во Софија? Има автобуси што пренесуваат со куфери со све, претпоставувам, нели?
Метро от автобуска. Имаш 2 можност или да слезеш на Софиjскиот универзитет и да фатиш автобус 84 или да одиш со метрото до терминал 2 и оттамо на автобус 84,коj ке те однесе до терминал 1 от каде лета Wizz Air

Последно уредено:
Велкоме во Охрид (y) Смештај нешо дан требит за пилотиве, за стујардесиве? :D

IMG_0261.jpg
IMG_0381.jpg
IMG_0402.jpg

Колку време пред полетување треба да се биде на аеродром? Прв пат патувам, па не знам како иде тоа. :D

Колку време пред полетување треба да се биде на аеродром? Прв пат патувам, па не знам како иде тоа. :D

Стандардно време, без разлика на аеродромот е 2 часа.

Чек-инот затвара 30 до 40 минути пред полетување, бордингот обично почнува 30 минути пред полетување.
Во случај да има многу луѓе на чек-ин или security, двете можат да земат доста време, а на поголеми аеродроми може да треба повеќе време да се стигне до boarding gate-от.

Сакам да Ве прашам, дали мали шишенца вино со волумен од 0,187л смеат да се понесат во чекиран багаж и колку парчиња?
Ви благодарам.

Zdravo sakam da prasam koj ima do sega patuvano za Filipini I dali nekoj planira pa kako go organiziral letot do tamu patuvanjeto za da ispadne poevtino?
Pozdrav :)

Сакам да Ве прашам, дали мали шишенца вино со волумен од 0,187л смеат да се понесат во чекиран багаж и колку парчиња?
Ви благодарам.
Во чекиран багаж што оди доле во авионот можеш без проблем да носиш шиенца со таа големина па дури и поголеми.

Ви благодарам.
Во чекиран багаж што оди доле во авионот можеш без проблем да носиш шиенца со таа големина па дури и поголеми.

Здраво,
Случајно на форумов прочитав дека имате познавање за патувањата преку Wizzair.
Никако не успевам да ги добијам на телефонот наведен за МК како кол центар.
Станува збор за грешка при пишување на презимињата.Бидејќи станува збор за српски презимиња, последната буква во презимињата ја напишав "C", а треба да завршува на "KJ".
Наместо ...icic, треба според пасош да ....icikj. Имињата и адресата се во ред.
Ова се однсува на резервацијата. Дали при чекирање онлине може да ги сменам и дали се внесуваат броевите на пасош. Не телефонот неможам да ги добијам.
Фала однапред[DOUBLEPOST=1434362883][/DOUBLEPOST]Здраво,
Станува збор за грешка при пишување на презимињата.Бидејќи станува збор за српски презимиња, последната буква во презимињата ја напишав "C", а треба да завршува на "KJ".
Ова се однсува на резервацијата. Дали при чекирање онлине може да ги сменам и дали се внесуваат броевите на пасош. Не телефонот неможам да ги добијам.
Фала однапред

Здраво,
Фала однапред[DOUBLEPOST=1434362883][/DOUBLEPOST]Здраво,
Фала однапред
Ne se sekiraj , ne ti treba call center, promena i sl,, kje ti dadat boarding card na toa ime sto si go napishala i taka kje pominesh.
Pri check-iranje na shalter ne e problem, kje i objasnish ednostavno za razlikata i toa e toa.
Mozhe da bidi problem, obichno na pogolemite aerodromi, imeno so skeniranje na pasoshot na avtomatot, dobivash BC. Computerot vo toj sluchaj nema da te prepoznae, da te najde. Vo takov sluchaj ti treba booking code i prezimeto, i go dobivash paß-ot.
Zemi si go itinerar-ot, za na shalter, za sekoj sluchaj, i tamu ima ponekogash nepismen svet.
Srekjen let !

Ne se sekiraj , ne ti treba call center, promena i sl,, kje ti dadat boarding card na toa ime sto si go napishala i taka kje pominesh.
Pri check-iranje na shalter ne e problem, kje i objasnish ednostavno za razlikata i toa e toa.
Mozhe da bidi problem, obichno na pogolemite aerodromi, imeno so skeniranje na pasoshot na avtomatot, dobivash BC. Computerot vo toj sluchaj nema da te prepoznae, da te najde. Vo takov sluchaj ti treba booking code i prezimeto, i go dobivash paß-ot.
Zemi si go itinerar-ot, za na shalter, za sekoj sluchaj, i tamu ima ponekogash nepismen svet.
Srekjen let !
Fala na odgovorot. Im prativ e-mail i uste istiot den mi odgovorija.
Sredeno e od nivna strana. :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom