Wizz Air летови од/до Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата Apple
  • Време на започнување Време на започнување
Zdravo, sakam da idam vo Germanija i da ostanam kaj dedo mi 2 meseca, dali ke mi treba nekakov dokument za da mozam da ostanam tolku vreme,.. legalen prestoj e 3 meseci no dali treba da imas sepak dokument nekakov za da sedis legalno 3 meseci ili ne treba nisto takvo ?
Брат ми лани леташе за Германија со цел посета на родители кои живеат таму. На граница му беше забранет излезот од Македонија зошто немал минимум 50 еур дневно (или вкупно над 1000 еур) за престојот таму и немал покана од родителите. Во пасошот му беше удрен печат од на аеродром пречкртан со пенкало и е заведен во компјутер како потенцијален барател на азил.

Брат ми лани леташе за Германија со цел посета на родители кои живеат таму. На граница му беше забранет излезот од Македонија зошто немал минимум 50 еур дневно (или вкупно над 1000 еур) за престојот таму и немал покана од родителите. Во пасошот му беше удрен печат од на аеродром пречкртан со пенкало и е заведен во компјутер како потенцијален барател на азил.
На Александар Велики се десило тоа или во Германија?

Дечки имам едно прашање...резервирав вчера карти за Барселона за септември ама кога сум ги пополнувала податоците на профилот на страната сум пропуштила една буква од името на адресата на живеење,место Кирил сум напишала Кири..е сега на профилот подоцна го сменив пошо може да се смени ама во ITINERARY во контакт информации ја пишува грешната адреса (пошо ми стигна претходно) исто и во податоци за резервацијата за летот на страната од виз еир во делот на Контакт информации за клиентот...дали адресата на живеење е важна или не толку бидејќи приметив натака кога ќе чекирам и слично не бара никаде адреса

Колку време трае летот Скопје - Барселона?

Sent from my ALCATEL ONE TOUCH 5020X using Tapatalk[DOUBLEPOST=1435399141][/DOUBLEPOST]

Sent from my ALCATEL ONE TOUCH 5020X using Tapatalk

Видов дека трае речиси 3 часа.

Имам друго прашање, картите дали може да се испринтаат црно-бело или мора во боја?

Последно уредено:

Sent from my ALCATEL ONE TOUCH 5020X using Tapatalk[DOUBLEPOST=1435399141][/DOUBLEPOST]

Видов дека трае речиси 3 часа.

Имам друго прашање, картите дали може да се испринтаат црно-бело или мора во боја?

Може црно-бело, баркодот е битен.[DOUBLEPOST=1435411958][/DOUBLEPOST]

Во сите мои поминувања на граници (со кола, автобус, воз, авион, пешки (автостоп)), за пари единствено ме имаат прашано на граница Хрватска-Словенија (пред Хрватска да влезе во ЕУ), кога поминував пешки. Одговорот ми беше дека имам 100 евра во кеш, и друго на картица. Немаше никаков проблем после тој одговор.
А досега не ми побарале ни покана ни гарантно писмо.
Исто така, не познавам некој што имал проблем на аеродром кај нас ...

Последно уредено:
Може црно-бело, баркодот е битен.[DOUBLEPOST=1435411958][/DOUBLEPOST]

Во сите мои поминувања на граници (со кола, автобус, воз, авион, пешки (автостоп)), за пари единствено ме имаат прашано на граница Хрватска-Словенија (пред Хрватска да влезе во ЕУ), кога поминував пешки. Одговорот ми беше дека имам 100 евра во кеш, и друго на картица. Немаше никаков проблем после тој одговор.
А досега не ми побарале ни покана ни гарантно писмо.
Исто така, не познавам некој што имал проблем на аеродром кај нас ...
Ко одеше брат ми одбиле уште 10тина души заради истите причини. Ова е спротивно на член 27 од Уставот на РМ кој гласи:
Секој граѓанин има право да ја напушти територијата на Републиката и да се врати во Републиката. Остварувањето на овие права може да се ограничи со закон, единствено во случаите кога е тоа потребно заради заштита на безбедноста на Републиката, водење на кривична постапка или заштита на здравјето на луѓето.
Значит несмејт да се донесит закон спротивно на ова, шо наводно според полицискиот службеник на ГП Ал. Велики имало таков закон и според него го одбиле да ја напуштит државава.

Од "Александар Велики"
Пет нови авиолинии до европските градови

Барселона, Осло, Нирнберг, Хамбург и Фридихшафен се новите авиодестинации до кои од оваа недела ќе почне да лета нискобуџетната авиокомпанија Визер од скопскиот аеродром "Александар Велики".

281091-pet-novi-aviolinii-do-evropskite-gradovi.jpg

На официјалниот почеток на новите пет директни линии од Скопскиот аеродром ќе се обратат министерот за транспорт и врски на Република Македонија, Владо Мисајловски, Зоран Крстевски, генерален директор на „ТАВ Македонија" и Даниел Де Карваљо, портпарол на „Визер".

Билетите за овие нови дестинации беа пуштени во февруари годинава.
http://vecer.mk/ekonomija/pet-novi-aviolinii-do-evropskite-gradovi

Од "Александар Велики"
Пет нови авиолинии до европските градови

Барселона, Осло, Нирнберг, Хамбург и Фридихшафен се новите авиодестинации до кои од оваа недела ќе почне да лета нискобуџетната авиокомпанија Визер од скопскиот аеродром "Александар Велики".

281091-pet-novi-aviolinii-do-evropskite-gradovi.jpg

На официјалниот почеток на новите пет директни линии од Скопскиот аеродром ќе се обратат министерот за транспорт и врски на Република Македонија, Владо Мисајловски, Зоран Крстевски, генерален директор на „ТАВ Македонија" и Даниел Де Карваљо, портпарол на „Визер".

Билетите за овие нови дестинации беа пуштени во февруари годинава.
http://vecer.mk/ekonomija/pet-novi-aviolinii-do-evropskite-gradovi
Што е бре сега ова со говориве? Дан каснат летовите ради тоа?

Sent from my ALCATEL ONE TOUCH 5020X using Tapatalk

Едно прашање дечки,дали лаптоп можам да носам лаптоп со мене во авионот во таква торбица иако имам мал куфер за горе да ставам над главата?

Едно прашање дечки,дали лаптоп можам да носам лаптоп со мене во авионот во таква торбица иако имам мал куфер за горе да ставам над главата?
Неможеш во посебна торбица, ако ти го собере во таа мала торбица што ќе ја носиш во ред, во друга неможе.

Поздрав од Македонската амбасада во Париз, од презентацијата на Wizz Air на бизнис форумот организиран од Македонија 2025.

Едит: Таман ко за 500-ти пост.

Attachments

• Macedonia2025_1.jpg
    Macedonia2025_1.jpg
    41 KB · Прегледи: 41
  • Macedonia2025_2.jpg
    Macedonia2025_2.jpg
    42,3 KB · Прегледи: 39
  • Macedonia2025_3.jpg
    Macedonia2025_3.jpg
    38 KB · Прегледи: 39
Последно уредено:
дали е дозволено носење една штека цигари во кабински багаж ?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom