Wizz Air летови од/до Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата Apple
  • Време на започнување Време на започнување
IWM-CH-15271-FIDO-Lancaster-Gravely.jpg

Еве ви еден “ефтин“ начин како би можеле газдите од АЦВ да се справат со маглата.
Повеќе тука: http://en.wikipedia.org/wiki/Fog_Investigation_and_Dispersal_Operation

Не знам каква е регулацијата на ВизЕр со АЦВ и ТАВ, но мора да има некој начин да си наплатат пенали за неспособноста и не-ангажираноста на овие вториве слепци. Не може сите екстра трошоци да ги сноси ВизЕр и да стекнува лоша репутација (како со неиформираниот член погоре), а да не си наплати за тоа од Влада/АЦВ/ТАВ.

Не треба да влијаат на условите треба само да го купат новиот ILS CAT 3 кој овозможува авионите автоматски да слетуваат компјутерски без никаква интервенција од човекот нешто што е практика секаде во светот освен во ретки исклучоци како Скопје. Имаме фенси аеродроми со прирачник за слетување од пред 100 години.

За жал, конфигурацијата на теренот го оневозможува ова. Конечното решение е нова писта под друг агол, а тоа чини многу пари.

Инаку, веќе има напредок во однос на лани. По иницијатива на Wizz Air, минимум видливоста за слетување е намалена од над 1000 на 650м.

Ова се дозволените димензии 42x32x25cm, значи поминува.
лошо ми измериле , ја мерам сега 42 х 28 х 27 см, дали ќе бидат проблем тие два сантими во висина, мада не планирам да ја полнам до горе :)

Скопскиот аеродром мора да си направи комбинација со Охридскиот за вакви случаеви во спротивно отиде се...Незнам што планираат овие еве тече тендерот за +4 нови линии а ние сме во хаос.Патот до Приштина е 3 саати а до Софија повеќе така да едно пренасочување и џабе одење со авион.

Точно, треба автобуски превоз до Охрид и користење на тамошниот аеродром. Воедно, не би пречел уште еден помошен (карго) аеродром некаде во источна Македонија.

Ај јас пак со мојата мака, ако може да каже некој нешто :) Ми стигна нова е-фактура за откажаниот лет, со износ во минус, затоа што нели ми враќаат пари. Е сега, на профилот нема никаква промена, си стои се исто, како да си постои летот. На сметка не сум проверил, пошто картичката е на мајка ми, па не можам во моментов да видам. Друга работа, што на фактурава пишува Скопје-Хан, а не Скопје-Хан-Скопје како на првата со која е купен летот иако јасно се разбравме на кол центарот дека сакам и двата лета да ги откажам...Чаре некој знае, или пак да се јавувам таму, па со повеќе среќа во конекцијата да се разберам ко човек?

Сакам да резервирам за лет на 1ви јануари, а враќање на 6ти јануари...пасошот ми истекнува на 27 февруари...дали знае некој дали ова би претставувало некаков проблем или не? Однапред благодарам за одговорите.

Сакам да резервирам за лет на 1ви јануари, а враќање на 6ти јануари...пасошот ми истекнува на 27 февруари...дали знае некој дали ова би претставувало некаков проблем или не? Однапред благодарам за одговорите.
Извади си нов пасош.

Дефинитивно ќе ти прават проблем, кај нас бараат пасошот да има важност од најмалку три месеци пред патувањето.
http://skp.airports.com.mk/default.aspx?ItemID=416

decki napraviv rezervacija na wizz air ama prijavuvanjeto namesto na web go napraviv na aerodrom i sega trebit da platam 600 d ne mozam da ja izmenam rezervacijata... pomos??[DOUBLEPOST=1419613414][/DOUBLEPOST]
decki napraviv rezervacija na wizz air ama prijavuvanjeto namesto na web go napraviv na aerodrom i sega trebit da platam 600 d ne mozam da ja izmenam rezervacijata... pomos??

Последно уредено:
pomos edinstveno da donirame site po nesto da sobereme do 600 denari. ako si odbral airport check-in,toa e.

Релацииве закон!

Браво ама браво за изборов, конечно Нирнберг на листа некаде. Сега и до Прага ќе можете многу ефтино да стасате. Браво :backa:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom