Wizz Air летови од/до Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата Apple
  • Време на започнување Време на започнување
moj sovet od iskustvo. izmerete si ubavo kuferot, imaat formi za proverka.ako ne e tocno spored dimenziite,kje si platite.za zal so nasiov mentalitet seuste se nadevaat lugje deka kje projdat,deka nema da gi zabelezat na boarding i slicno. pa posle cirkusi pred avion."abe vccera go merev pasuvase,sea ne znam zosto ne vlaga vo formata..."
isto ako vekje ste se resile za golema kabinska torba,videte kolku e golem kufer do 23kila. najcesto e dvapati povekje a mozes sto sakas da stavis vo golemiot i imas povekje kilaza za koristenje. i em kje mozete mala torba gore za bespari.
ne mozete golema kabinska i besplatna mala naednas, da ne se zaletate.
p.s.
da mi kaze nekoj od wizzair tuka,sho e problemot so skopski aerodrom:
1. proverka na check in gate(imam isprintan pass)
2. proverka oficerot pred eskalatorot.
3. proverka policaecot.
4. proverka pred avion-boarding
wtf.
na luton ima edna i edinstvena kontrola pa ides na boarding.
ako na skopski se prevraboteni,pa si otvaraat rabota niven problem. dzabe i online i self check-in koa pak glumat nezamenlivi

секаде каде што сум патувала ги има истите проверки

хитроу,лутон,гатвик,станстед,ница,гетерборг,копенхаген,амстердам,малага,прага,будимпешта,виена,франкфурт,истамбул,дубаи.
на овие аеродроми има една 1 контрола кај што ти проверуваат бординг пасс и после одиш на рентген па се качуваш на авион.
сабајлево на скопски,идеш на check-in па доле пред ескалаторот дремат 3ца се кикотат,па горе царина им е досадно па глумат дека работат па цајканот проверува пасош и виза па одиш на авион.од сите овие само цајканот работи,другите клати врата,зимај плата.
на хитроу работат околу 60000 вработени,па сепак има само една контрола.
може да споделиш за кои аеродроми ти мислиш?

хитроу,лутон,гатвик,станстед,ница,гетерборг,копенхаген,амстердам,малага,прага,будимпешта,виена,франкфурт,истамбул,дубаи.
на овие аеродроми има една 1 контрола кај што ти проверуваат бординг пасс и после одиш на рентген па се качуваш на авион.
сабајлево на скопски,идеш на check-in па доле пред ескалаторот дремат 3ца се кикотат,па горе царина им е досадно па глумат дека работат па цајканот проверува пасош и виза па одиш на авион.од сите овие само цајканот работи,другите клати врата,зимај плата.
на хитроу работат околу 60000 вработени,па сепак има само една контрола.
може да споделиш за кои аеродроми ти мислиш?

Luton:

Претпоставката е дека патникот е со македонски пасош.

1. Аеродромски чек-ин, онлајн не е можен затоа што ти треба виза за ВБ;
2. Те праќаат кај колешка за да ти мавне печат дека пасошот ти е проверен;
3. Полицаец пред рентген;
4. Рентген;
5. Бординг проверка.

Не би ме чудело ако постовиве ти се поради иритираност поради нечиј однос на Скопскиот аеродром.

ако може да ми дадеш одговор на ова

Одговорот се содржи во линкот кој е цитиран во твојата порака. Плаќањето е заедно со билетот на крај на процесот.
Не ми е познато дека не е можно да се плати со банковен налог.

Одговорот се содржи во линкот кој е цитиран во твојата порака. Плаќањето е заедно со билетот на крај на процесот.
Не ми е познато дека не е можно да се плати со банковен налог.
на линкот кој ти ми го даде стои така за банковниот налог, но нејсе, не е битно тоа.
важно дека со првиот купен билет ја плаќам и членарината, што е супер.
фала многу, веќе 4-5 карти од август па наваму купувам, али тек сега дознавам за оваа поволност

Не се ни Wizz а ни TAV криви за таквите проверки. Заборавате од каква вукојебина одлетувате. Наметнати им се построги контроли, често сме зона од која се патува нелегално, се живо лета од Скопје, далеку сме уште од народ (поточно народи) со „култура на патување“.

Luton:

Претпоставката е дека патникот е со македонски пасош.

1. Аеродромски чек-ин, онлајн не е можен затоа што ти треба виза за ВБ;
2. Те праќаат кај колешка за да ти мавне печат дека пасошот ти е проверен;
3. Полицаец пред рентген;
4. Рентген;
5. Бординг проверка.

Не би ме чудело ако постовиве ти се поради иритираност поради нечиј однос на Скопскиот аеродром.
колешката нема што да ми проверува пасош,си има полицаец тоа да го работи.

во неделата слетав и полетав од лутон.
влагаш,идеш лево,имаш маси за средување на течности,се качуваш по ескалаторите.еден дечко ти го гледа бординг пасот,влагаш во големиот ред за рентген,проаѓаш рентген и идеш на фришоп.
заборавив да додадам.хамберсиде и абердеен.
едена проверка,па рентген па боардинг.
само на скопски аеродром една работа ја работат 3ца,бетер од јавна администрација се. и тоа уредите за self-check in се ставени онака.неколку пати имам пробано со аустриан карта,не работат.
и да,имам проблем со доста вработени на скопски аеродром,коа се муртат и те гледаат попреку и ти бројат дека си летал доста често во последниот месец.
да не заборавиме,хитроу 60000 вработени па помалце замарање од скопски аеродром
--- надополнето: 20 ноември 2013 во 20:32 ---
ми се отвори сеа уста за скопски...
само на скопски аеродром имам видено да ме караат дека несакам да пројдам по крило и под мост за патници.
седнале со скрстени раце,ја фаќам лак да избегнам и уште се дере таа од таму "држи колона" .место да ги насочи и другите патници да не одат под крило и мост.
све тоа таму треба да се стрела

само на скопски аеродром една работа ја работат 3ца,бетер од јавна администрација се. и тоа уредите за self-check in се ставени онака.неколку пати имам пробано со аустриан карта,не работат.
и да,имам проблем со доста вработени на скопски аеродром,коа се муртат и те гледаат попреку и ти бројат дека си летал доста често во последниот месец.
да не заборавиме,хитроу 60000 вработени па помалце замарање од скопски аеродром
--- надополнето: 20 ноември 2013 во 20:32 ---
ми се отвори сеа уста за скопски...
само на скопски аеродром имам видено да ме караат дека несакам да пројдам по крило и под мост за патници.
седнале со скрстени раце,ја фаќам лак да избегнам и уште се дере таа од таму "држи колона" .место да ги насочи и другите патници да не одат под крило и мост.
све тоа таму треба да се стрела

Лом. Глеам ја наапан си :D

Да не знае некој како е процедурата со Check-in преку веб страна? Има поле "Број на виза" на кое што не сфаќам што треба да стои. Патувам за Шведска, а за таму не треба посебна виза (поправете ме ако грешам). Дали треба да го пишам истиот број како пасошот или? И не може да се остави празно.
WizzAir.PNG

Да не знае некој како е процедурата со Check-in преку веб страна? Има поле "Број на виза" на кое што не сфаќам што треба да стои. Патувам за Шведска, а за таму не треба посебна виза (поправете ме ако грешам). Дали треба да го пишам истиот број како пасошот или? И не може да се остави празно.
стави осум нули;)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom