Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Не најдов соодветна тема за вакво прашање, па затоа ќе пишам овде.
Бев 1 месец во Германија, пред 2 дена се вратив, и сеа ми излезе нешто итно, мора да појдам пак деновиве. Дали би имало некаков проблем тоа што нема поминато еден месец од како бев во Германија, и ако има, дали би помогнало нешто како гарантно писмо од германски државјанин?
Не најдов соодветна тема за вакво прашање, па затоа ќе пишам овде.
Бев 1 месец во Германија, пред 2 дена се вратив, и сеа ми излезе нешто итно, мора да појдам пак деновиве. Дали би имало некаков проблем тоа што нема поминато еден месец од како бев во Германија, и ако има, дали би помогнало нешто како гарантно писмо од германски државјанин?
Help!Дали некој до сеа има презакажано карти со WizzAir? Ќе треба да го одложам патувањето за три дена покасно.. Дали некој е запознаен со процедурата?
Фала, однапред![]()
Help!Дали некој до сеа има презакажано карти со WizzAir? Ќе треба да го одложам патувањето за три дена покасно.. Дали некој е запознаен со процедурата?
Фала, однапред![]()
Првпат ќе летам со Визаир, така ми е во план, и тоа летово во Јуни. Неколку прашања:
1. Сакам да ја купам картата уште сега затоа што е евтина (Франкфурт Хан-Скопје, и повратна). Значи ја купувам сега а се чекирам дури во Јуни, порано не може така? И тогаш можам да одлучам за багажот, каква торба сакам ова она?
2. Имам БГ пасош. Кога ја купувам картата, би го внесол БГ пасошот така? И кога слетувам во Скопје кој пасош го покажувам, претпоставувам МК?
3. Кога полетувам од Скопје за Франкфурт, тогаш кој пасош го покажувам? На картата би бил БГ пасошот испринтан или?
Здраво. Еве нешто за малку предпазливост со WizzAir. Пред месец дена купив карти од компанијата за Скопје - Париз -Скопје. Опцијата која ми ја даде пребарувачот на нивната официјална страна беше (поаѓање 02-04-2014 а враќање 09-04-2014) и си викам супер ми одговара а му одговара и на пријателот кој што треба да ме пречека на аеродром пошто само во среда е слободен човекот и нормално ги купив за цела моја фамилија. И ете така вчера случајно отварам на мојот профил на WizzAir и гледам дека летот е променет без никакво известување на 04-04-2014 и враќање на 11-04-2014 како го направиле тоа појма немам а предходниот лет не ни постои. И сега овој лет не ми одговара ни мене ни на никого. Најверојатно ке задржат и еден куп пари за откажувањето а плус нема и со кого да се разбереш а и немам докази пошто имаат се сменето во мојот профил. Така да да бидете внимателни со нив оти ништо не се знае и не се баш така сјајни како што изгледаат. Ако има некој некаков совет како да се исконтактира со нив освен на тој телефонски број што им е оставен (каде што ке треба да платиш повеќе од карта ако се јавиш) ке го молам да ми го каже тоа. Поздрав и бидете внимателни со нив катастрофа се.
Истото ми се случи и мене, со тоа што мене ме контактираа да ми кажат, ми дадоа и опции дали сакам да ми ги рефундираат средствата, дали сакам да си одберам друга дата, а-у...
Ти сега си го видел ова претпоставувам, иначе се случи некаде после НГ.
А тоа дека се катастрофа, не држи вода и го пишуваш сеа дека си бесен што ти го реметат планот, а што те кошта картата до Париз 50еу повратна, тоа никому ништо
Не ти треба пријателот за да те земе од аеродром, качи се на бус, за 1 саат си у Париз, после таму ќе се снајдеш![]()
Провери пак, летовите оригинално беа понеделник / петок, се сменија во среда / недела, сега се вратија на оригиналниот распоред.
Малку ги искарав тие што се одговорни за ова, но понекогаш да се воведе нова дестинација треба да се направат оперативни компромиси.
У право си...
работата е што првично ми беше закажан летот за од петок до петок (09-16), па го префрлија од 11 до 18ти, за сега да приметам дека е поместен за уште еден ден т.е. од 12ти до 19ти. (понеделник до понеделник).
Нит известување, нит ништо...
Знаеш глупо е човек ако направи резервација, го јадеш... поготово за места ко Париз каде што сместувањето е скапо.
СЕ очекува нова промена на датите?! Чисто да знам што да правам, дали да резервирам хотел
П.С. А што ако сакам да ги сменам терминот? Тој бројот што ми го дадоа за контакт (ми кажаа дека е по локална тарифа), кога се јавив кажа не знам таму ХХ денари/минута.
Можам да направам промена ако сакам, или не?