Wizz Air летови од/до Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата Apple
  • Време на започнување Време на започнување
Гледам Виз пуштиле нова линија Белград-Ларнака на Кипар. Интересно се надевам дека некогаш и ние ќе имаме конекција до некоја ваква поегзотична дестинација

Не најдов соодветна тема за вакво прашање, па затоа ќе пишам овде.

Бев 1 месец во Германија, пред 2 дена се вратив, и сеа ми излезе нешто итно, мора да појдам пак деновиве. Дали би имало некаков проблем тоа што нема поминато еден месец од како бев во Германија, и ако има, дали би помогнало нешто како гарантно писмо од германски државјанин?

Бев 1 месец во Германија, пред 2 дена се вратив, и сеа ми излезе нешто итно, мора да појдам пак деновиве. Дали би имало некаков проблем тоа што нема поминато еден месец од како бев во Германија, и ако има, дали би помогнало нешто како гарантно писмо од германски државјанин?

До 3 месеци имаш право на престој пред да мораш да правиш пауза од 3 месеци. Доколку си бил/била само 1 месец не би требало да има никаков проблем.

Безвизниот режим е максимум 90 дена престој во период од 6 месеци.
Ако го немаш надминато овој лимит, можеш да одиш и да се враќаш колку сакаш и кога сакаш, па дури и секој ден да патуваш :)

Help! :) Дали некој до сеа има презакажано карти со WizzAir? Ќе треба да го одложам патувањето за три дена покасно.. Дали некој е запознаен со процедурата?
Фала, однапред :)

Help! :) Дали некој до сеа има презакажано карти со WizzAir? Ќе треба да го одложам патувањето за три дена покасно.. Дали некој е запознаен со процедурата?

http://wizzair.com/mk-MK/useful_information/travel_conditions#7

http://wizzair.com/mk-MK/useful_information/service_fees

Како што можеш да видиш од табелата достапна на вториот линк, надоместот за промена на летот е во зависност колку денови има до полетување.

Најчесто цената ти е повисока да ја промениш картата, отколку да купиш нова... А и виз ер дека е лоу кост авиопревозник малце се зезнати за тие работи. На тоа си ги вадат парите :)

Првпат ќе летам со Визаир, така ми е во план, и тоа летово во Јуни. Неколку прашања:
1. Сакам да ја купам картата уште сега затоа што е евтина (Франкфурт Хан-Скопје, и повратна). Значи ја купувам сега а се чекирам дури во Јуни, порано не може така? И тогаш можам да одлучам за багажот, каква торба сакам ова она?
2. Имам БГ пасош. Кога ја купувам картата, би го внесол БГ пасошот така? И кога слетувам во Скопје кој пасош го покажувам, претпоставувам МК?
3. Кога полетувам од Скопје за Франкфурт, тогаш кој пасош го покажувам? На картата би бил БГ пасошот испринтан или?

Првпат ќе летам со Визаир, така ми е во план, и тоа летово во Јуни. Неколку прашања:
1. Сакам да ја купам картата уште сега затоа што е евтина (Франкфурт Хан-Скопје, и повратна). Значи ја купувам сега а се чекирам дури во Јуни, порано не може така? И тогаш можам да одлучам за багажот, каква торба сакам ова она?
2. Имам БГ пасош. Кога ја купувам картата, би го внесол БГ пасошот така? И кога слетувам во Скопје кој пасош го покажувам, претпоставувам МК?
3. Кога полетувам од Скопје за Франкфурт, тогаш кој пасош го покажувам? На картата би бил БГ пасошот испринтан или?

Најубаво ти е да си ја купиш сега картата. А мислам дека кога ја купуваш не ни мора да внесеш број на пасош. Ти требаат само личните податоци кој ти се во пасош. Чекирањето е мислам 24 часа пред полетување. Багажот можеш да го купиш и покасно , на пример кога ќе се чекираш, само немој да се излажеш на аеродром да го купиш. Ќе те изгорат. За пасош можеш да си леташ со македонскиот. Како што разбрав леташ франкфурт-скопје-франкфурт. Во фракнфурт можеш да го покажеш бугарскиот а во мк македонскиот. Носи ги и двата па кој ти одговара повеќе у моментот :P На враќање во Франкфурт најубаво ти е да ко дадеш бугарскиот, или ако имаш резидент картичка, исто ти е да го дадеш мкд пасошот со картичкта и гајле немаш
поздрав

Здраво. Еве нешто за малку предпазливост со WizzAir. Пред месец дена купив карти од компанијата за Скопје - Париз -Скопје. Опцијата која ми ја даде пребарувачот на нивната официјална страна беше (поаѓање 02-04-2014 а враќање 09-04-2014) и си викам супер ми одговара а му одговара и на пријателот кој што треба да ме пречека на аеродром пошто само во среда е слободен човекот и нормално ги купив за цела моја фамилија. И ете така вчера случајно отварам на мојот профил на WizzAir и гледам дека летот е променет без никакво известување на 04-04-2014 и враќање на 11-04-2014 како го направиле тоа појма немам а предходниот лет не ни постои. И сега овој лет не ми одговара ни мене ни на никого. Најверојатно ке задржат и еден куп пари за откажувањето а плус нема и со кого да се разбереш а и немам докази пошто имаат се сменето во мојот профил. Така да да бидете внимателни со нив оти ништо не се знае и не се баш така сјајни како што изгледаат. Ако има некој некаков совет како да се исконтактира со нив освен на тој телефонски број што им е оставен (каде што ке треба да платиш повеќе од карта ако се јавиш) ке го молам да ми го каже тоа. Поздрав и бидете внимателни со нив катастрофа се.

Истото ми се случи и мене, со тоа што мене ме контактираа да ми кажат, ми дадоа и опции дали сакам да ми ги рефундираат средствата, дали сакам да си одберам друга дата, а-у...

Ти сега си го видел ова претпоставувам, иначе се случи некаде после НГ.

А тоа дека се катастрофа, не држи вода и го пишуваш сеа дека си бесен што ти го реметат планот, а што те кошта картата до Париз 50еу повратна, тоа никому ништо :)

Не ти треба пријателот за да те земе од аеродром, качи се на бус, за 1 саат си у Париз, после таму ќе се снајдеш :)

Виз ер имаше најава дека ќе ги менува летовите пред нова година уште. Дека ќе воведуваат за некој дестинации повеќе летови и дека цел распоред ќе се менува. Е сеа зашто кога си купувал го немало тој распоред незнам.... мислам дека имаше на аеродром шалтер од виз ер... можеш таму да се распрашаш. А за идење до париз обично имаш во секој како што можам да видам од аеродромот кој е во друг град, има така поприлично пат.. некој 80-90 км. Види си ги цените за воз и бус, па може поевтино ќе ти се исплати rent a car. Си имаат педерски потези виз ер, ама ако ги немаат тие , па нема како пари да прават. Сепак Low costs се :)

Здраво. Еве нешто за малку предпазливост со WizzAir. Пред месец дена купив карти од компанијата за Скопје - Париз -Скопје. Опцијата која ми ја даде пребарувачот на нивната официјална страна беше (поаѓање 02-04-2014 а враќање 09-04-2014) и си викам супер ми одговара а му одговара и на пријателот кој што треба да ме пречека на аеродром пошто само во среда е слободен човекот и нормално ги купив за цела моја фамилија. И ете така вчера случајно отварам на мојот профил на WizzAir и гледам дека летот е променет без никакво известување на 04-04-2014 и враќање на 11-04-2014 како го направиле тоа појма немам а предходниот лет не ни постои. И сега овој лет не ми одговара ни мене ни на никого. Најверојатно ке задржат и еден куп пари за откажувањето а плус нема и со кого да се разбереш а и немам докази пошто имаат се сменето во мојот профил. Така да да бидете внимателни со нив оти ништо не се знае и не се баш така сјајни како што изгледаат. Ако има некој некаков совет како да се исконтактира со нив освен на тој телефонски број што им е оставен (каде што ке треба да платиш повеќе од карта ако се јавиш) ке го молам да ми го каже тоа. Поздрав и бидете внимателни со нив катастрофа се.

Исказите во црвено не се вистинити.
Ако решиш да се откажеш, ќе ти биде вратена полната сума.
Ако сакаш да ги смениш летовите, ќе можеш да го сториш тоа бесплатно во периодот од +/- еден месец, без разлика дали новите летови се поскапи.
Телефонскиот повик до бројот кој е посочен во известувањето (кое треба да ти е пристигнато на регистрираниот e-mail или мобилен) се наплаќа по локална тарифа.

За жал, во ретки случаи мораат да се прават промени на редот на летање. Внимателно друг пат со плукањето.[DOUBLEPOST=1393591939][/DOUBLEPOST]
Истото ми се случи и мене, со тоа што мене ме контактираа да ми кажат, ми дадоа и опции дали сакам да ми ги рефундираат средствата, дали сакам да си одберам друга дата, а-у...

Ти сега си го видел ова претпоставувам, иначе се случи некаде после НГ.

А тоа дека се катастрофа, не држи вода и го пишуваш сеа дека си бесен што ти го реметат планот, а што те кошта картата до Париз 50еу повратна, тоа никому ништо :)

Не ти треба пријателот за да те земе од аеродром, качи се на бус, за 1 саат си у Париз, после таму ќе се снајдеш :)

Провери пак, летовите оригинално беа понеделник / петок, се сменија во среда / недела, сега се вратија на оригиналниот распоред.

Малку ги искарав тие што се одговорни за ова, но понекогаш да се воведе нова дестинација треба да се направат оперативни компромиси.

Последно уредено:
Провери пак, летовите оригинално беа понеделник / петок, се сменија во среда / недела, сега се вратија на оригиналниот распоред.

Малку ги искарав тие што се одговорни за ова, но понекогаш да се воведе нова дестинација треба да се направат оперативни компромиси.

У право си...

работата е што првично ми беше закажан летот за од петок до петок (09-16), па го префрлија од 11 до 18ти, за сега да приметам дека е поместен за уште еден ден т.е. од 12ти до 19ти. (понеделник до понеделник).

Нит известување, нит ништо...

Знаеш глупо е човек ако направи резервација, го јадеш... поготово за места ко Париз каде што сместувањето е скапо.
СЕ очекува нова промена на датите?! Чисто да знам што да правам, дали да резервирам хотел :)

П.С. А што ако сакам да ги сменам терминот? Тој бројот што ми го дадоа за контакт (ми кажаа дека е по локална тарифа), кога се јавив кажа не знам таму ХХ денари/минута.
Можам да направам промена ако сакам, или не?

У право си...

работата е што првично ми беше закажан летот за од петок до петок (09-16), па го префрлија од 11 до 18ти, за сега да приметам дека е поместен за уште еден ден т.е. од 12ти до 19ти. (понеделник до понеделник).

Нит известување, нит ништо...

Знаеш глупо е човек ако направи резервација, го јадеш... поготово за места ко Париз каде што сместувањето е скапо.
СЕ очекува нова промена на датите?! Чисто да знам што да правам, дали да резервирам хотел :)

П.С. А што ако сакам да ги сменам терминот? Тој бројот што ми го дадоа за контакт (ми кажаа дека е по локална тарифа), кога се јавив кажа не знам таму ХХ денари/минута.
Можам да направам промена ако сакам, или не?

Треба да е локална тарифа.
Промена на дати никогаш не се *очекува*.
Промената беше направена вчера, известувањето би требало да е или веќе испратено или во процедура.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom