Wizz Air летови од/до Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата Apple
  • Време на започнување Време на започнување
Која карта? :) Ипак треба да испринтам нешто?
--- надополнето: 19 октомври 2013 во 09:08 ---
Јас се чекирав, малце нејасно, ама ќе имам карта некаква да прикажам :)
Мислев дека чекирањето на аеродром е само со пасош, без ништо друго...

Малце конфузно, ама како и да е :)
Карта за патување низ градот каде идеш, мапа, маршута :) Се измешавме.

Кога се чекираш на аеродром идеш само со пасош на шалтер, они ти даваат карта.
Кога се чекираш онлајн, си ја печатиш сам картата за влез во авион.

Каква виза? Како што кажав, правилата стапуваат на сила од 18ти октомври, и тие 3 месеци се бројат откако ќе излезеш од границите на ЕУ. Логика во ова... барем според мене, една голема нула. Се разбира, македонското МВР нема појма дека ова се случува.

EU regulation EC 610/2013 http://eur-lex.europa.eu/LexUriServ/LexUriServ.do?uri=OJ:L:2013:182:0001:0018:EN:PDF Член 5

Тија правила не са од Октомври само. Јас барем знам за икс примери од ногу порано шо не ги пуштат да флезат на ЕУ територија оти пасошо има рок на траејне помалку од 3 месеци после излезо. Одамна е така, не е од сега. :-)

Дали би ме пуштиле бесплатно да внесам во авион мал куфер? Без да доплаѓам за багаж? Отприлика олку голем е куферот

13946594-woman-pulling-a-small-suitcase.jpg

Ваљда нема да ми го вратат назад куфер-чето пред самиот влез во авион.. Ќе може да се плати тогаш?

Дали би ме пуштиле бесплатно да внесам во авион мал куфер? Без да доплаѓам за багаж? Отприлика олку голем е куферот

13946594-woman-pulling-a-small-suitcase.jpg

Ваљда нема да ми го вратат назад куфер-чето пред самиот влез во авион.. Ќе може да се плати тогаш?

можеш сигурно, ја влегов со такво ама да ти е до 7кг тешко:)

Па ништо невообичаено, можеби 2 штеки цигари покрај се друго.

стави си слободно, скапо е цигарето надвор и ја си носам:)

мислев на игли, грицкалки, ножички....такви ствари

Кабински багаж:
Ако кабинската торба има димензија 42х32х25 см или е помала може да се внесе во авионот бесплатно. Таа мора да се смести под седиштето пред Вас .
Ако кабинскиот багаж е поголем од димензиите на мала кабинска торба, но не надминува 56x45x25 см, може да се внесе во авионот по плаќање на соодветна такса.

moj sovet od iskustvo. izmerete si ubavo kuferot, imaat formi za proverka.ako ne e tocno spored dimenziite,kje si platite.za zal so nasiov mentalitet seuste se nadevaat lugje deka kje projdat,deka nema da gi zabelezat na boarding i slicno. pa posle cirkusi pred avion."abe vccera go merev pasuvase,sea ne znam zosto ne vlaga vo formata..."
isto ako vekje ste se resile za golema kabinska torba,videte kolku e golem kufer do 23kila. najcesto e dvapati povekje a mozes sto sakas da stavis vo golemiot i imas povekje kilaza za koristenje. i em kje mozete mala torba gore za bespari.
ne mozete golema kabinska i besplatna mala naednas, da ne se zaletate.
p.s.
da mi kaze nekoj od wizzair tuka,sho e problemot so skopski aerodrom:
1. proverka na check in gate(imam isprintan pass)
2. proverka oficerot pred eskalatorot.
3. proverka policaecot.
4. proverka pred avion-boarding
wtf.
na luton ima edna i edinstvena kontrola pa ides na boarding.
ako na skopski se prevraboteni,pa si otvaraat rabota niven problem. dzabe i online i self check-in koa pak glumat nezamenlivi

Па ништо невообичаено, можеби 2 штеки цигари покрај се друго.
Нели е дозволена само една? Ако те отворат на проверка на излез ќе те изгорат.
ako na skopski se prevraboteni,pa si otvaraat rabota niven problem. dzabe i online i self check-in koa pak glumat nezamenlivi

На Скопски ако може и 100 пати ќе те проверат, сигурно имаат вишок време.

Нели е дозволена само една? Ако те отворат на проверка на излез ќе те изгорат.
Минатиот пат кога патував, не зедов цигари воопшто, поради стравот, непланирано да ми излезат некакви проблеми. Дали си запознаена, ако земам на пр 1 штека цигари, истите ќе треба ли да ги пријавам некаде? Или само си ги ставам во куфер, и си терам?

Минатиот пат кога патував, не зедов цигари воопшто, поради стравот, непланирано да ми излезат некакви проблеми. Дали си запознаена, ако земам на пр 1 штека цигари, истите ќе треба ли да ги пријавам некаде? Или само си ги ставам во куфер, и си терам?
До една штека и литро алкохол не ги пријавуваш никаде. Се што е над оваа количина е недозволено за транспорт од една земја во друга. Бидејќи ако сите земат залиха за година дена од сиромашна во богата држава тогаш можеш ти и бизнис да направиш таму нелегален да препродаваш акцизна стока како цигари и алкохол.
Затоа е таа количина која се смета дека за еден човек е доволна, после ќе си купи таму каде иде. Се што е над е сметано во трговија. Пример оваа граница е секаде различна, мајка блгарија признава две кутии цигари со себе по човек. За останатите секаде е една штека со себе и литро алкохол.

Zdravo

јас нешто се бунам овде на оваа компанија.

малку помош околу резервирањето и плакањето?

za vnes:
200 cigari+1 litro zestoko ILI 1,5 vino. i 350 evra vrednost oprema
za iznes:
mislam deka ne pravat problem za 2 steki za iznes,samo treba da mu ja mislis tamu kaj sto kje sletas dali kje te proverat ili ne.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom