Wizz Air летови од/до Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата Apple
  • Време на започнување Време на започнување
Зошто не може да се плати со Маестро картичка?
Во информации за плаќање, Маестро е наведена како картичка со која што може да се плати авионска карта, а таму каде што треба да се избери со која платежна картичка ќе плаќам, има само со Виза и МастерКард..

Зошто не може да се плати со Маестро картичка?
Во информации за плаќање, Маестро е наведена како картичка со која што може да се плати авионска карта, а таму каде што треба да се избери со која платежна картичка ќе плаќам, има само со Виза и МастерКард..

А кога ти е летот? Ако ти е летото набрзо (за една недела), тогаш само со Виза се плаќа.

А кога ти е летот? Ако ти е летото набрзо (за една недела), тогаш само со Виза се плаќа.
Веќе платив со картичката од татко ми, со Виза. Сеа ме загрижува што за печатење ми стигна само картата во едниот правец.. А минатиот пат кога бев, на излегување од аеродром во Мемингем ми побараа да им покажам повратна карта. Пошто избрав Веб чекирање, ќе треба да чекам 30 дена пред летот (за враќање) за да ја чекирам? Оти така нешто прочитав на Wizzair.

Мислам дека беше 14 дена однапред да можеш да чекираш.

Edno prasanje ;

Dali nekoj znae dali vo bliska idnina moze da se otvorat letovi Skopje - Ljubljana?

Izvinete za latinica

Знае ли некој како од Меминген до Минхен да стигнам ?

Од Меминген аеродром земаш автобус бр. 810 и одиш до централната железничката во Меминген. Се патува 12 минути. Оттаму земаш воз (RE или RB) до Минхен. Се патува околу саат ипол. Цената на билетот од аеродром до Минхен би чинела околу 22 евра.

Знае ли некој како од Меминген до Минхен да стигнам ?
Има автобуси те земаат од Аеродром Меминген до Минхен те оставаат на железничка. 20 евра е кеш во автобус да купиш, јас те советувам преку нет е 17 евра, не за парите него да си резервираш место, зш ако е полн нема да те земат. Иначе овие автобуси ги чекаат патниците на визз и рајанер, така да и да касни ќе те почекаат.
Еве ти план:
http://www.allgaeu-airport-express.de/index.php?plink=fahrplaene&lg=uk&lg=uk

Дали може да купам повратен билет , а потоа да доплатам за багаж (неколку дена пред тргнување) ?

Мислам дека беше 14 дена однапред да можеш да чекираш.

Најрано 30 дена пред летот се чекира. Ми кажаа од Wizzair. :)
--- надополнето: 26 ноември 2013 во 01:46 ---
Малку офтопик, ќе ми каже ли некој колку би била отприлика повратна автобуска карта или карта за воз, Минхен - Штутгарт?

Најрано 30 дена пред летот се чекира. Ми кажаа од Wizzair. :)
--- надополнето: Nov 26, 2013 12:46 AM ---
Малку офтопик, ќе ми каже ли некој колку би била отприлика повратна автобуска карта или карта за воз, Минхен - Штутгарт?
39.40e
Еве ова е страната на железници:
http://www.bahn.com/i/view/USA/en/index.shtml
Ќе го кликате локален транспорт, поефтини се тие возови од брзите. Плус кога веќе ви се појавува конекцијата гледајте размакот помеѓу возовите да ви е над 10мин. Во спротивно ако патувате прв пат во Германија, втор или трет пат шансите да ги утнете возовите се големи. Иако имате редовни линии, нема шанси како кај нас да дремете во некоја шума цел ден или ноќ. За саат време имате следна конекција.

Конекциите испринтајте ги. Неколку конекции во случај да го промашите првиот воз. На самите конекции ви ги пишува платформата на која треба да го чекате и бројот на возот. Кога ќе стаса возот, странично и напред ја пишува последната станица на возот. Внимавајте овде возот се поставува за две или три релации. Потоа се делат возовите. Влезете во вагонот каде го пишува вашиот град, иако стои на иста платформа. Според испечатениот лист со точно време ќе се ориентирате кај сте. Возот може да касни минута до две, но не повеќе освен ако не е некој проблем.

Карта можете да купите на нет (задолжително во тој случај и картицата со вас со која сте платиле), на автомати кои се распоредени на железничка или на шалтер.

Ако залутате луѓето се љубезни во принцип ќе ви помогнат. Ако воопшто налетате на некој што знае Англиски или сака да збори Англиски.

Има автобуси те земаат од Аеродром Меминген до Минхен те оставаат на железничка. 20 евра е кеш во автобус да купиш, јас те советувам преку нет е 17 евра, не за парите него да си резервираш место, зш ако е полн нема да те земат. Иначе овие автобуси ги чекаат патниците на визз и рајанер, така да и да касни ќе те почекаат.
Еве ти план:
http://www.allgaeu-airport-express.de/index.php?plink=fahrplaene&lg=uk&lg=uk

Фала :)

Што се случува кога има случај, еве пример вчера, авион на визеир наместо во Скопје да слета во Софија ? Патните трошоци до конечната дестинација ги покриваат тие како фирма или останува секој да се снајде како знае ?

Што се случува кога има случај, еве пример вчера, авион на визеир наместо во Скопје да слета во Софија ? Патните трошоци до конечната дестинација ги покриваат тие како фирма или останува секој да се снајде како знае ?

Има организиран автобуски превоз Софија - Скопје кој го плаќа фирмата.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom