Wizz Air летови од/до Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата Apple
  • Време на започнување Време на започнување
леандра во право си;)
мене никад ми немаат правено проблеми освен последен пат кога ме држеа 10 минути за пари (не ми ги земаа:cool:)
и на царинска ми даде еден флаер да си прочитам као у авион др пат да знам колку и што да носам
личен багаж: 200 гигари или 50 пури, 1л алкохол со % над 22% или 2л под 22%, може и 2 литри вино, парфем 50мл и тоалетна вода 250мл
за пари внесување до 10 000евра над тоа мора да се пријави за изнесување до 2000 евра над 2000 мора да се пријави

ја никад не се придржувам до ова сум немала проблеми а често патувам.
торбите на пример ми беа потешки едната плус 7 другата плус 3 кила ги мерев дома си викам ке платам не вадам ништо ама така поминав, цигари носам повеќе а и без парфем тешко се враќам, ке мора малку да се припази

За излез ќе ги изнесеш на Скопски, лошо е онаму каде што ќе слеташ да не те викнат по случаен избор во една мала тесна собичка, после пасошка контрола во туѓа земја. Таму ти го отвараат куферот цел и детален преглед. Патниците се бираат случајно на излез, еднаш ќе те однесат ако често се патува. За цигари на граница Србите знам дека казнуваат 100 евра казна за над една штека. Грците ти ја земаат без казна. Бугарите исто така си ги земаат за себе. Албанците не те проверуваат они цело село со марихуана имаат до цигари не им е дојдено. А ако Европеец те закачи некаде полоша казна имаш со гаранција и одземање на цигарите, не ти се исплати ризикот. :)

Мала статистика на еден друг форум за Виз во Скопје - делумно опфатени дестинации

1394240_10202497551779873_1852272180_n.jpg

Извор:build.mk

До поупатените на темава, дали ќе гледаме оган по чадот - т.е. рекла казала муабетот за објавување летови од Охрид пред Нова Година (дури и како дестинации спомнати се Тревизо, Базел, Дортмунд .. и можда Ајндховен?

До поупатените на темава, дали ќе гледаме оган по чадот - т.е. рекла казала муабетот за објавување летови од Охрид пред Нова Година (дури и како дестинации спомнати се Тревизо, Базел, Дортмунд .. и можда Ајндховен?

http://forum.kajgana.com/threads/wizz-air-летови-од-до-Македонија.49050/page-18#post-6124069

Од погрешна страна доаѓа чадот :D

ај сеа малку да бидам дрзок, да намалите малце со жалбите/желбите за охридскиот аеродром?
кај добивме ефтини летови па сеа и тоа нечини.имам колеги литванци возат 3 саати по автопат да дојдат до аеродромот па не се жалат.
да,ја сум од скопје и да 20 минути ми треба до аеродром. ама имам колеги од битола и валандово.они секои 2 недели летаат па не сум ги слушнал да се жалат за патувањето до скопје(800 денари?),со оглед на фактот дека пред виззаир плаќавме и по 550 евра за авионска карта,секои 2 недели. да не зборам па за некои што се жалат и од виззаир, па пробуваат да протнат големи торби за мали и слични балкански финти.
тие што летаат не се жалат, некои па и од дома да ги земеш пак нешто нема да биде по ќеиф.

Да не бидам дрзок, желбите се реални, ако имаме информација дека над 1/3 од патниците на Александар Велики се од регионот гравитиран кон Охридскиот аеродром (Струга, Дебар, Ресен, Кичево, Битола па и Прилеп - со скоро иста километража до двата аеродроми) и доста поблиски во дистанца.Со оглед дека Скопје оваа година многу веројатно би стигнал до милион патници околу 330.000 не се мала бројка - oтприлика колку аеродромите во Пула и Задар во регионот, со голем процент на сезонски патници.
После ова некој би рекол, па ајде и Струмичани и Кавадарчани го користат Скопскиот...да, ама немаат аеродром ‘в комшии‘.Да бидам дрзо, Битолчани почесто одат и од Солун поради ‘изборот‘ во Скопје.Па и од Тирана од оваа околина одат, посебно за Италија.Друго, ако имаш лет за Дортмунд од Ск во 05:10, тешко дека ќе спиеш цела вечер, па ќе гњавиш некого за превоз или друштво за да не заспиеш по пат.А и друго е да патуваш 200 км. во Западна Европа и по нашава инфраструктура (n)
Исто така, уште постојат добар број патници кои користат автобус и се мачат по 20-40 сати од Југозападна Македонија до Тренто, Венеција, Милано, Торино, Болоња, Римини, Рим, Анкона, Виена, Салцбург, Цирих, Женева, Базел, Берн, Нирнберг, Минхен, Дортмунд, Хамбург, Келн и скоро секој друг поголем германски и швајцарски град па дури и посеверно до Копенхаген и Стокхолм!Зошто да не би пробале аеродромите да ги преземат овие патници?Дали се слабо информирани (не верувам дека сите се плашат од летање) или друго, не знам.Ама споредбата автобус 22 сати до Местре за 90 евра и 1:45 до Тревизо ако имаш среќа и за третина од оваа сума е очигледна.
Разбирливо е дека сме мал и ‘касно палиш‘ пазар и дека поедноставно е за Виз е фокусирање на локалниот тим во едно место овде и креирање една добра база, ама дека немало услови ...
Северна Италија /Тревизо и(ли) Болоња/ сигурно ќе е добар потег, штета Болцано е со мала писта за 320 инаку и тој регион е доста популарен, ако одат 2 полни автобуси дневно.Базел, Дортмунд, Малме се ист стандард, ако одиме по таа иселеничка логика + директни А до Б транспорти.За бизнис и туризам патници е веќе полуозбилно да спомнуваме :D

Има опција да купам карта, а покасно да чекирам и багаж на истото име?

Има опција да купам карта, а покасно да чекирам и багаж на истото име?

Да. Багаж можеш да докупиш во секој миг пред да направиш чек-ин.

едно прашање ако може. што е тоа “клуб цена“ за билет и останати детали ако може околу тоа?

Под чекирање подразбираш моментот кога ќе појдам на шалтер, земам карта и пријавам куферите?
Значи технички можам пример час-два пред да се чекирам и влезам во аеродромот во зависност од тоа колку багаж ќе понесам да си платам за него по иста цена како кога сум ја купил картата?

Под чекирање подразбираш моментот кога ќе појдам на шалтер, земам карта и пријавам куферите?
Значи технички можам пример час-два пред да се чекирам и влезам во аеродромот во зависност од тоа колку багаж ќе понесам да си платам за него по иста цена како кога сум ја купил картата?

Не.

Онлајн цена пред да направиш онлајн чек-ин.
Аеродромска (дупла) цена при аеродромски чек-ин. (Сценариото што го опиша).

Не.

Онлајн цена пред да направиш онлајн чек-ин.
Аеродромска (дупла) цена при аеродромски чек-ин. (Сценариото што го опиша).

Колку време пред да кинисам на пат можам да направам онлајн чек-ин?

Колку време пред да кинисам на пат можам да направам онлајн чек-ин?
Онлајн чек ин подразбира и сам да ја штампаш картата, значи дефинитивно пред кинисујне од дома. Иначе мислам дека нема некоје ограничувајне, нормално пред чек ин от на аеродром пошто тогаш ја предваш картата и куферот, нели.

Иначе при купувајне добар совет од мене: Не мора одма да купите куфер ако не сте уште сигурни дали и колку ќе носите ама вреди редовно да гледате на цените. Купував карта пред 2 месеци за лет Меминген - Скопје почетокот од Ноември а ко е купував гледав за куфер и ми бараше 40ЕУР а картата чинеше 30 па реков ај ќе ја остам. После тоа при онлајн чек ин от (од една недела пред летот) мораше да купам веќе време беше и ми дојде цена од 20ЕУР, значи и тука вариираат цените.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom