Tranquilis
Putting Macedonia on the map.
Офтопик: Колку кеш можеш да понесеш со тебе во авионот? Или нема врска тоа?
Толку колку што смееш да изнесеш од државата.

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Офтопик: Колку кеш можеш да понесеш со тебе во авионот? Или нема врска тоа?
На почеток на септември треба да идам во Штутгарт, е сеа преку WizzAir нема директен лет до таму од Скопје, ама има до Базел (Швајцарија) и Минхен кои се во "близина" на Штутгарт.
Некој поупатен знае колку е карта со воз/автобус Базел-Штутгарт или Минхен Штутгарт?
Минатиот пат коа бев во Германија, зедовме една карта за со воз, околу 20 евра беше мислам, и со неа можеа да се возат цел ден 4 лица ама само низ Баден Виртемберг, е сеа проблем е тоа што Минхен е во Баварија а Базел во Швајцарија.
Барам по нетов, ама слабо се снаоѓам..
Има некој што се разбира, за да не губам цел ден по автобуски, железнички во Минхен или Базел.. Или најдобро е да си земам карта за директен лет до Штутгарт, иако нема под 250 евра?
На почеток на септември треба да идам во Штутгарт, е сеа преку WizzAir нема директен лет до таму од Скопје, ама има до Базел (Швајцарија) и Минхен кои се во "близина" на Штутгарт.
Некој поупатен знае колку е карта со воз/автобус Базел-Штутгарт или Минхен Штутгарт?
Минатиот пат коа бев во Германија, зедовме една карта за со воз, околу 20 евра беше мислам, и со неа можеа да се возат цел ден 4 лица ама само низ Баден Виртемберг, е сеа проблем е тоа што Минхен е во Баварија а Базел во Швајцарија.
Има некој што се разбира, за да не губам цел ден по автобуски, железнички во Минхен или Базел.. Или најдобро е да си земам карта за директен лет до Штутгарт, иако нема под 250 евра?
све ти е објаснато на нивната страница,иначе багаж со димензии 42х32x25 не се плаќа,све преку овие димензии се доплаќаСакам да резервирам карта од Скопје до Лондон и сакам да прашам дали цената што ја пишува за летот е со основниот багаж како што пишува до 32 КГ и димензиите што ги има или се доплаќа + тоа. И како оди резервацијата и чекирањето некој подетално да ми објасни ако сака.![]()
Картата што треба да ја испечатиме за влез на аеродромот може да е црно бела или мора во боја ?
Денес имав непријатно изненадување со Wizz Air. Се чекирав преку веб и (нормално) бројот на пасошот го внесов точно. АМА, откако ја отпечатив картата видов дека наместо Аxxxxxxx, пишува дека бројот на пасошот е ?xxxxxx. Односно место "A" пишува "?". Веројатно буквата сум ја напишал додека системот бил во кирилична поддршка па затоа има прашалник наместо буква, а останатите броеви се точни. Ме интересира дали има некој вакво искуство? Дали ќе бараат пак да се чекирам на аеродром по многу повисока цена? Ова е грешка на Wizz Air, бидејќи ако нивниот сајт не препознава други букви, тогаш тоа би требало да се покаже уште кога се внесуваат податоците. Anyone?
go dobiv itirenari brojot na mail, za online prijavuvanje ke treba li nesto drugo ili samo treba da go isprintam itirenari i da odam na aerodrom???
Вести | Охрид | 17.09.2013 14:21
Граѓаните на Охрид и Струга, како и жителите од југозападниот регион и соседните градови во Албанија Поградец и Корча, наскоро ќе имаат можност евтино да летаат до повеќе дестинации во Европа со нискобуџетни авиокомпании кои ќе оперираат од аеродромот „Св. Апостол Павле“. Ова денеска го најави градоначалникот на Охрид Никола Бакрачески по средбата со претставници на „Визер“, Министерството за транспорт и врски и на аеродромот „Тав“, на која присуствувал и неговиот колега од Струга Зијадин Села.