Wizz Air летови од/до Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата Apple
  • Време на започнување Време на започнување
^ ^ ^ ^ ^ ^
Реални бројки
Тој истакна дека за реализација на оваа идеја била спроведена анкета на аеродромот во Скопје која поокажала дека најмалку 30 проценти од патниците кои слетуваат таму се од регионот кој е поблиску до аеродромот во Охрид.
Базел и(ли) Женева*, Болоња* и(ли) Тревизо, Келн* и(ли) Дортмунд, Малме, Љубљана, Прага* ?
*да не се исти линии на 190 км. дистанца, за местата меѓу Ох и Ск уште помалку.

po vase iskustvo, laptop od 17inc kje vleze li vo mala kabinska torba ili ke treba da si platam 15e(najmalku) za golema kabinska torba...

Тешко да влезе 17ка. Јас пред недела дена се враќав од Дортмунд и носев 15инчен, за 1цм торбата беше над дозволената линија ама некако добро расположена беше цурата и ме пушти.
Ипак провери со торбата што ја имаш сврти го некако лаптопот може ќе го собере ако немаш многу други ствари.

^ ^ ^ ^ ^ ^
Реални бројки

Базел и(ли) Женева*, Болоња* и(ли) Тревизо, Келн* и(ли) Дортмунд, Малме, Љубљана, Прага* ?
*да не се исти линии на 190 км. дистанца, за местата меѓу Ох и Ск уште помалку.

редно е да има Љубљана - Скопје :unsure:

редно е да има Љубљана - Скопје :unsure:

Адриа ја работат еднаш дневно, во одреден ден и двапати дневно.

Од друга страна, Адриа избега од Охрид со 4 лета неделно уште пред 4-5 години, веројатно поради цените.Поради мала бројка патници сигурно не(обично леташе А-320/CRJ-900 поретко и порано на времето класиката DC9-30).
Истовремено, од Струга, Охрид и Дебар за Словенија одат просек по 3 автобуси дневно (уште на почетна станица со 35-40 патници во нормален период, не летен и зимски шпиц) со цена на која Wizz сигурно би биле конкурентни.
Истото е и за Тревизо, за Местре и Венеција секој ден одат по 2 автобуски линии дневно.Нешто помал е бројот за регионот на Болоња и околината /Парма/Равена/Анкона/Фиренца...

А друго е да патуваш 20-25 саати или 1:30-1:45, по скоро иста цена :)

Адриа ја работат еднаш дневно, во одреден ден и двапати дневно.

Од друга страна, Адриа избега од Охрид со 4 лета неделно уште пред 4-5 години, веројатно поради цените.Поради мала бројка патници сигурно не(обично леташе А-320/CRJ-900 поретко и порано на времето класиката DC9-30).
Истовремено, од Струга, Охрид и Дебар за Словенија одат просек по 3 автобуси дневно (уште на почетна станица со 35-40 патници во нормален период, не летен и зимски шпиц) со цена на која Wizz сигурно би биле конкурентни.
Истото е и за Тревизо, за Местре и Венеција секој ден одат по 2 автобуски линии дневно.Нешто помал е бројот за регионот на Болоња и околината /Парма/Равена/Анкона/Фиренца...

А друго е да патуваш 20-25 саати или 1:30-1:45, по скоро иста цена :)

Затоа и прашав, автобуси за Љубљана одат секој ден полни зависи има некој агенции некогаш и по два пуштаат..не е баш иста цена но се исплати гледам Адриа 117е е повратна, лани за Нова Година имаа попуст 99 евра беше.

Во врска со Охрид -
Камо среќа. Не знам од каде толкава сигурност во нивните искази. :D

Во врска со Охрид -
Камо среќа. Не знам од каде толкава сигурност во нивните искази. :D

Ова е само збирање политички поени. И јас се израдвив ама по 1 мин ми текна дека линиите за Франкфурт, Париз и Брисел се најавија пред 2 месеци за следниот април, така да си реков ова немат шанси да е вистина.

Ова е само збирање политички поени. И јас се израдвив ама по 1 мин ми текна дека линиите за Франкфурт, Париз и Брисел се најавија пред 2 месеци за следниот април, така да си реков ова немат шанси да е вистина.

Правилно резонирање. (y)

Политичариве толку не исполажаа па сега им текна и за авио линии да лажат.Лесна е нивната работа сакам и ја така :)
:pos:

мој совет за визер.кога купувате карти,купете ги само картите.остајте торбите до последно.може нема да може да одите,па да ви пропаднат само парите за картата,или па да се пресметата дека поисплатливо ви е да платите чекирана торба наместо голема кабинска. а инаку јас картите до лондон ги купувам по 11 фунти еден правец,ама треба да букираш бар 2 месеци порано.така да,има карти по рекламираните цени,посебно ако имате членство. со едно идење и враќање веќе си ја исплатил членарината.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom