Wizz Air летови од/до Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата Apple
  • Време на започнување Време на започнување
Дечки, дали за багаж се плаќа:
- 20 евра за летот натаму + 20 евра за повратниот билет или
- само 20 евра за двата лета?

П.С. Да не има некој попуст деновиве? :D
Под а) :(
20 натаму +20 наваму = 40.
п.с. Не знам. Ама регистрирај се на Визз аир па ќе ти стигнува на меил известување 2 дена пред попуст.

Дечки, дали за багаж се плаќа:
- 20 евра за летот натаму + 20 евра за повратниот билет или
- само 20 евра за двата лета?

П.С. Да не има некој попуст деновиве? :D

Ќе има, од утре до недела.

Кај што одам на гости сакам да им однесам по еден подарок.
Конкретно: ДВД, парче бижутерија и играчка. Тие 3 рабти
Опција А - Ќе завршат во канта (џебот на цариникот)
Опција Б - Ок е дечко можеш да поминеш

???
ako letas so avion,smees da vneses stoka vo vrednost max. do 350 evra po covek. mislam deka toa e i za so paten soobrakjaj?

Абе @Tranquilis за помалку од шест дена летам со Визер нит сум добил тоа карта за вашиот превоз до аеродром нит имам инфо кога застануаат нит ништо.
Еве конкретно ја летам за Базел у 6:00 и глеам тоа PDF документот на вашиот ви сајт каже имате бус во 4:00 понасабајле И сега кај да чекам ја за во 4:00 да се укрцам.

Пред Александар Палас да чекам во 4:00am?
Пред Холидеј Ин да чекам во 4:00am?
На Железничка да чекам во 4:00am?
Пред Континентал да чекам во 4:00am?

Значи едно да се лапнат пари друго е да овозможите троа поголема ажурност и транспарентност.....

Не сум упатен во детали. Обиди се со центарот за поддршка на корисници.

Дечки ми треба помош околу користењето на ваучерот од Скопски маратон.Каде треба да го впишам кодот од ваучерот? Веќе пробав во Wizz-код, но ми излезе порака дека кодот е неважечки.

Освежен изглед.

https://www.flickr.com/photos/jujug/

17207089380_5dd2b82a01_b.jpg

17207088250_9bced0265b_b.jpg

Во Среда сабајле сакам да летам за Келн. Е сега ми треба мала помош. Бидејќи возможно е да се одложи работата, дали доколку резервирам карта денес и ја откажам во понеделник/вторник би ми вратиле дел од парите и колку ? Зборев со другарче што често лета со Wizz и он ми предложи да не купувам карта до Понеделник, сум можел да начекам last minute попуст, ама може и да нема карта...
Што би ми предложиле ?

Си резервирав такво комбе од wizz до аеродром. Е сеа во било кој термин од денот можам да ја искористам или негде се специфицира во кој термин? Пошо нигде не внесов дека сакам со тоа комбе во 10 сабајле да одам. :cautious:

Абе @Tranquilis за помалку од шест дена летам со Визер нит сум добил тоа карта за вашиот превоз до аеродром нит имам инфо кога застануаат нит ништо.
Еве конкретно ја летам за Базел у 6:00 и глеам тоа PDF документот на вашиот ви сајт каже имате бус во 4:00 понасабајле И сега кај да чекам ја за во 4:00 да се укрцам.

Пред Александар Палас да чекам во 4:00am?
Пред Холидеј Ин да чекам во 4:00am?
На Железничка да чекам во 4:00am?
Пред Континентал да чекам во 4:00am?

Значи едно да се лапнат пари друго е да овозможите троа поголема ажурност и транспарентност.....
А малце да си го контролираш понашањето?
Не е компанијата во сопственост на @Tranquilis ниту пак сајтот на визер е негов па така да му се понашаш, не ги зема он у свој џеб парите кои ти си ги дал.
Работи у фирмата, дошол тука и ви помага, ви кажува унапред кога ќе има попусти за да заштедите и уште зуеш..
How dare you!
Култура малце, почит покажи кон некој кој ти помага и од кого бараш помош..

Колку време е потребно да се излезе од аеродоромот во Барселона (на пример до автобуската станица) отако ќе слета авионот. (пасочка контрола, багаж и сл.)?

Колку време е потребно да се излезе од аеродоромот во Барселона (на пример до автобуската станица) отако ќе слета авионот. (пасочка контрола, багаж и сл.)?
Не сум била конкретно на ареодромот во Барселона, ама сум била на повеќе други и од секој е различно во зависност од барањата државата за пасошка контрола и самиот ареодром..
Прво, во самиот авион се задржувате некои дополнителни 15 минути откако ќе слетате, после дур сите да излезат.. зависи кај седиш, колку луѓе има.. и конечно коа ќе дојдете до контрола. Во Шведска на пример одма влеговме и никој не не првери.. воопшто немаше пасошка.. Во Швајцарија во Базел ги проверуваа сите до еден, имаше 2 шалтера и многу време се чекаше.. Во Цирих побрзо помина ама дур да стигнеш до излезот ќе се стемни 7 пати така да у тоа губиш време..
Во Англија имаше повеќе шалтери и беа поделени дали си ЕУ или нонЕУ и побрзо помина, во Македонија има 4 шалтери на прмер ама сите се пикаат секаде, не читаат шо им пишува и каракулница е..
итн..
Планирај некаде меѓу 1 саат и саат ипол..

И мене ова ме мачеше бидејќи сакав да одам во Лорет де Мар, а авионот стигнува доцна и немаше толку касно бус за до таму.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom