Wizz Air летови од/до Македонија

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.698
Поени од реакции
22.563
Brat...ne stiklirav nisto od aspekt na osigurivanje i slicno.Samo selektirav povratni karti za nedela dena i tolku.Znaci so eden zbor da ne se nadam nisto deka bi vratile od wizzair.

Jas sum ok podobar infuzii ova ona i se krenav na noze.Sinot e problematicen so ovoj pusti grip.Nokad vo ovie 9 godini vise od dva dena ne bil bolen.Sega od vtornikot e zakovan za krevet i tesko ide oporavuvanje.Denje e dobar a nokje krsh.I antibiotik i se gjabe ne ide.Ne mozam da go nosam na setanje a on ne moze glava da krene.

Fala ti za odgovorot :)
Dali si platil so kreditna karta? Proveri oti nekoi nudat so kartata i avtomatski osiguruvanje koga ke odkazes let radi nekoi pricini primer zaboluvanje. Toa normalno zavisi od bankata i treba da gi proveris uslovite.

Член од
13 август 2021
Мислења
3
Поени од реакции
2
Здраво, по вчерашната информација низ медиумите дека се укинува летот Скопје-Будимпешта од 9 март, пробував да го поместам летот за пред да се укине(требаше да летам на 16ти, со што се почитува правилото за 14 дена пред закажаниот лет), но кога селектирам лет не ми дава со објаснување дека не може да се одбере овој лет. Како опција ми ги дава само Будимпешта и Братислава, пробав и за Братислава но истиот проблем се појавува. Дали некој имал слично искуство? Благодарам

Член од
12 јануари 2015
Мислења
2.508
Поени од реакции
4.775
Moжеш вака дома на татко ти да му се обраќаш со овие зборови, евентуално на син ти (ако го имаш). Океј копиљ?
Тоа не го менува фактор дека тресеш зелени. Штом од цело мислење се фати за првите 2 зборови, очигледно е дека немаш аргументи.

Член од
30 јуни 2020
Мислења
3.282
Поени од реакции
12.358
Тоа не го менува фактор дека тресеш зелени. Штом од цело мислење се фати за првите 2 зборови, очигледно е дека немаш аргументи.
Ти си битно на мајка личен и паметен, ете другите глупости тресиме.
Убав он. :love:

Емкаа

the worst thing about prison was the dementors.
Член од
14 мај 2008
Мислења
5.086
Поени од реакции
13.068
@Dexter26 јас презентирав мое мислење, основано на повеќегодишно патување од двата аеродроми, и аеродромот во Скопје и тој во Тирана. За исто време кога во Тирана забрзано се градеше инфраструктура, се воведуваа нови линии, на скопскиот се тапшаа по рамо со субвенциите. Секое летање од Тирана се гледаше позитивна разлика, ако ми побараш мислења низ темава сум пишала и прв пат кога летав од таму, колку ми беше негативно искуството и пишав дека никогаш веќе не би летала од таму. Ама никогаш не вели никогаш.

На скопскиот се водеше политика како во државна администрација, еден куп вработени а никој не работи. Се вработи кој стигна, едно време имаа вработени кои се шуткаа само низ аеродромот, а немаше персонал за чистење ( тоалетите беа катастрофа, никогаш не начекав тоалетна хартија ниту па сапун ), чек ин десковите се отвараа на час и половина пред летот, на обезбедување ем некултурни ем неефикасни, на изгубен багаж само еден вработен и со среќа доколку треба да добиеш некој по телефон. Нема превоз до аеродромот ( има, ама којзнае кога трга и кога стига и кај застанува, срамота е во 2025 да нема возен ред или интерактивна мапа со real time data ). Паркингот е прескап доколку сакаш да оставиш кола недела дена.
Нема опции и никој не се труди, ниту па се трудел се ова да го подобри

Летоска слетав таму, слетав со Air Serbia со летот од Белград, значи со мало авионче со пропелери. На писта се наредија сите вработени на дочек, имаше повеќе вработени отколку патници. Багаж чекавме околу 40 мин. Немаше ниеден друг лет ни за полетување ни за слетување +- час/два.

И нешто што приметив последниве две години, при случаи на магла во Скопје, веќе не се пренасочуваат летови до Охридскиот аеродром, скоро се оди на Приштина или Софија, што не беше случај порано. Дали причина е инфраструктурата и лошата поврзаност на Скопје-Охрид или некој си турка други политики.

И нема лутиш за се ова што набројав, таа е реалноста и доколку на некој не му се свиѓа, tough luck. Самите си придонесовме за оваа ситуација, никој не е крив. Еве и Приштина не прешиша, и Узбекистан. На нас останува изгледа само да се тапшаме по рамо, во друго поле и не се покажавме баш нај нај.

Член од
24 април 2008
Мислења
11.246
Поени од реакции
12.955
@Dexter26 јас презентирав мое мислење, основано на повеќегодишно патување од двата аеродроми, и аеродромот во Скопје и тој во Тирана. За исто време кога во Тирана забрзано се градеше инфраструктура, се воведуваа нови линии, на скопскиот се тапшаа по рамо со субвенциите. Секое летање од Тирана се гледаше позитивна разлика, ако ми побараш мислења низ темава сум пишала и прв пат кога летав од таму, колку ми беше негативно искуството и пишав дека никогаш веќе не би летала од таму. Ама никогаш не вели никогаш.

На скопскиот се водеше политика како во државна администрација, еден куп вработени а никој не работи. Се вработи кој стигна, едно време имаа вработени кои се шуткаа само низ аеродромот, а немаше персонал за чистење ( тоалетите беа катастрофа, никогаш не начекав тоалетна хартија ниту па сапун ), чек ин десковите се отвараа на час и половина пред летот, на обезбедување ем некултурни ем неефикасни, на изгубен багаж само еден вработен и со среќа доколку треба да добиеш некој по телефон. Нема превоз до аеродромот ( има, ама којзнае кога трга и кога стига и кај застанува, срамота е во 2025 да нема возен ред или интерактивна мапа со real time data ). Паркингот е прескап доколку сакаш да оставиш кола недела дена.
Нема опции и никој не се труди, ниту па се трудел се ова да го подобри

Летоска слетав таму, слетав со Air Serbia со летот од Белград, значи со мало авионче со пропелери. На писта се наредија сите вработени на дочек, имаше повеќе вработени отколку патници. Багаж чекавме околу 40 мин. Немаше ниеден друг лет ни за полетување ни за слетување +- час/два.

И нешто што приметив последниве две години, при случаи на магла во Скопје, веќе не се пренасочуваат летови до Охридскиот аеродром, скоро се оди на Приштина или Софија, што не беше случај порано. Дали причина е инфраструктурата и лошата поврзаност на Скопје-Охрид или некој си турка други политики.

И нема лутиш за се ова што набројав, таа е реалноста и доколку на некој не му се свиѓа, tough luck. Самите си придонесовме за оваа ситуација, никој не е крив. Еве и Приштина не прешиша, и Узбекистан. На нас останува изгледа само да се тапшаме по рамо, во друго поле и не се покажавме баш нај нај.

Во целост се согласувам со тебе и не оспорувам ништо од тоа што го спомна.

Единствено сакав да ти ставам до знаење дека бескорисно се замараш со потенцирање на сите тие безбројни идиотизми кои за жал од поодамна се секојдневие во Македонија.

Колку што на овдешното општество му е гајле за критиките и ставовите од мене кој живеам тука во Македонија, далеку помалку му е гајле на општеството за критиките и ставовите од тебе и од останатите Македонци кои живеат и работат во странство.

Поентата ми беше: непотребно си ги трошиш нервите, здравјето и времето.

И на мене ми требаа едно недела дена за да се освестам во март 2007 кога се вратив од 3 или 4 дена шетање на ЦЕБИТ во Хановер, Германија, да се освестам на реалноста дека тука во Скопјево автобусите не се редовни, не се чисти, немаме подземна железница, немаме чисти улици, и бројни други убави работи на кои човек лесно се навикнува во странство, а од кои тешко се одвикнува дома кога ќе удри студениот туш на реалноста.

И слободно можам да кажам дека изминативе 18 (ОСУМНАЕСЕТ) години од тогаш до денешен ден ништо не е сменето кон подобро ниту во Скопјево, ниту во Македонија.

Конкретно за тебе сум до некаде запознаен со твоите патешествија низ македонскиот образовен систем бидејќи те пратев од кога се зачлени на форумов, а и потекнуваме од истиот крај, јас од струшко за волја на вистината, иако имам и по малку охридски корени. И токму бидејќи до некаде знам што се` и сешто претрпе тука во родната татковина додека да стигнеш до Шведска, иако сигурно им е тешко на твоите бидејќи си пуштила корени во странство, претпоставувам дека им е утешително тоа што барем имаш подобри услови за живот и работа таму наместо да се замараш со идиотизми како овие кои од поодамна станаа секојдневие тука во Македонија.

Кога веќе си нашла подобри услови за живот таму во странство, посвети се на тамошниот живот, ако планираш како што прават некои печалбари да се враќаш во родната татковина после некое време, не се секирај, сите проблеми тука ќе бидат и ќе те чекаат, само метастазирани. Секако дека е сосема нормално да критикуваш и да правиш споредби помеѓу Македонија и соседите, секој со здрав ум и разум размислува така, но за жал истовремено е бескорисно и бесмислено да се замараш со истите тие разлики, бидејќи за жал на никого не му е гајле, а ти непотребно си ги трошиш нервите, здравјето и времето на тоа.

Останете си во најдобро здравје ти и твоите.

Последно уредено:

pumaval

Дрвен Адвокат
Член од
5 септември 2008
Мислења
1.482
Поени од реакции
598
Здраво
Мислам дека не е соодветна темава, но не најдов друга која одговара повеќе.
Дали некој ги има користено приватните паркинзи околу скопскиот аеродром и ако може да сподели искуство?
Гледам разлика од 3000 денари во цената за неделен паркинг (4500 ТАВ вс. 1500 (25Е) приватни), што е многу подобра понуда, па ме интересираат ваши искуства.

Jankoff

Run that, pass that.
Член од
4 септември 2019
Мислења
1.736
Поени од реакции
2.825
predlog za vikendaski eftini letovi ?
Можеш и да си симнеш скајскенер апликација и да ја навизираш за Скопје и било која локација, ти кажува самото каде е најевтино со било која авиокомпанија, цени на хотели, превози до хотелите итн итн.

Harald

King of Norway
Член од
12 јули 2009
Мислења
3.554
Поени од реакции
10.423
Ima nekoj da sobira frequent flyers miles na Norwegian Air?
Imam nekolku letovi od rabota, pa da znam dali ima lezet da se zamaram da vnesuvam kodovi.
Sho davaat od tie milji kako nagradi / pokloni?

Jax Rebel

Navajo Rider
Член од
6 јули 2008
Мислења
5.282
Поени од реакции
2.287
Некој ако може да советува/помогне за рефундација од Визер. Ова е накратко опис на случувањата до сега.

1. На 23ти Октомври не ме пуштија на авион поради пребукираност.
2. Отворив claim и на 20ти Декември добив маил дека ми следуваат 400 евра компензација.
With regard to your claim, we would like to inform you that after a thorough examination of the case and the attached form, we could offer you compensation of 400 euros, according to Regulation 261/2004, due to the denied boarding of your flight to booking code: JEQ46V.

3. Истиот ден одговорив на маилот и испратив ИБАН и останати побарани податоци.

4. На 20ти Февруари годинава добив маил дека ќе ми исплатат 250 евра на доставената сметка.

Please be informed that after reviewing your case, we would like to confirm that you are eligible to receive compensation in the amount of EUR 250...

5. Им пишав одма маил дека тоа не соодветствува со сумата од претходниот маил.

6. Од тогаш штама. Денес отворив да видам во профилот каков е статусот и пишува Claim: resolved, Payment: complete. Јас до денес ни денар немам видено на сметка (за интернационален трансфер обично стига порака и треба да се јавам во банка да ги префрлат, меѓутоа ова се нема случено, секаде проверив).

Им пишав маил сега на customerservicе и добив одма повратна порака:
Please be advised that the e-mails sent to this Customer Relations mailbox will not be handled.

Ако одам во claims, немам начин да се побунам за ова. Се справувал некој со сличен проблем да понуди совет/чаре?

Kajgana Shop

На врв Bottom