Wizz Air летови од/до Македонија

Член од
1 јануари 2025
Мислења
83
Поени од реакции
190
Повеќе е прашање на истурање сол врз отворена рана од страна на емигрантите.

Ништо не се лекува со критики врз општеството вакво какво што е, или треба да се бара решение или нека си ги гледаат сопствените дворови таму каде што пуштиле корени.

Кога веќе критикуваат, нека повелат нека предложат решенија за проблемите, и нека превземат некакви конкретни чекори кон спроведување на таквите решенија.

Во најмала рака можат да свратат на неколку денови кога се одржуваат избори и нека повелат нека гласаат на избори, нека поминат еднаш на 10 години кога се одржува попис. Рамковнистите не жалат ниту време, ниту пари кога доаѓаат буквално во конвои секој пат кога се одржуваат избори или попис.

Нека не се залажуваат за да инвестираат во нашиов бунар без дно, освен ако се мазохисти и планираат да прокоцкаат се` што заработиле и заштедиле во странство.

Убаво е да ја сакаат родната татковина и да посакуваат се` и сешто убаво што откриле во странство да стане реалност и во родната татковина, но едно се добрите желби и намери, а друго е реалноста која ја живееме.

Да се потсетиме: патот кон пеколот е трасиран со добри намери, одличен пример за ова е секој Македонец/секоја Македонка кој(а) отворил(а) свој бизнис во Македонија за да го затвори истиот за помалку од 100 (СТО) дена подоцна по заслуга на инспекциите, даноците, казните, локалните рекетари и сите останати гнаси и гнасотилаци кои од поодамна станаа норма во ова наше општество.
Пријателе гледам дека си филозофски настроен да елаборираш на долго без да кажеш многу така да ќе бидам краток. Емка не кажа ништо лошо ниту навреди некој туку си кажа свое мислење за кое беше нападната, никого не навреди тоа што вие одредени членови на форумов тука си зимате за право да глумите морална величина е друга тема на муабет. Иначе доаѓаме, јас бев и гласав за ВМРО откако Кано ме убеди дека гласот мој за Левица ќе бил за џабе, на форумов имавме дискусија. Подобро ви е сега? Се смени нешто што гласавме за ВМРО? Не. Проблемот барајте си го во системот во кој сте ухлебани еден куп партиски паразити што глумите морална величина овде, не во дијаспора, на никој не му е мило да си иде од родна земја.

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.807
Поени од реакции
25.268
Не е лажна страна оти билетот беше повратен, на одење немаше никакви проблеми.
Ќе видиме што ќе направат од букинг вчера не можевме да ги добиеме за контакт.
chola so malaysian imam letano 50tina pati... nikogas ne sum imal problem.

bookings mi se bukvalno najneomileni od golemite strani bas zatoa sto se teski za da se razberes so niv. obicno agoda i trip.com gi koristam mada za evropa booking se najdobri i daleku najgolemi...

Член од
24 април 2008
Мислења
11.111
Поени од реакции
12.687
Пријателе гледам дека си филозофски настроен да елаборираш на долго без да кажеш многу така да ќе бидам краток. Емка не кажа ништо лошо ниту навреди некој туку си кажа свое мислење за кое беше нападната, никого не навреди тоа што вие одредени членови на форумов тука си зимате за право да глумите морална величина е друга тема на муабет. Иначе доаѓаме, јас бев и гласав за ВМРО откако Кано ме убеди дека гласот мој за Левица ќе бил за џабе, на форумов имавме дискусија. Подобро ви е сега? Се смени нешто што гласавме за ВМРО? Не. Проблемот барајте си го во системот во кој сте ухлебани еден куп партиски паразити што глумите морална величина овде, не во дијаспора, на никој не му е мило да си иде од родна земја.
Јас не нападнав никого, туку само потенцирав дека критиките кон општеството на никаков начин нема да придонесат кон било какви општествени промени.

Кој(а) и како те врбувал(а) тебе за да гласаш е едно, завршниот избор е твој и твоја одговорност, а не на тој/таа кој(а) те врбувал(а).

Што се однесува до дијаспората, секој припадник на дијаспората е приказна за самиот себеси, лично познавам луѓе кои поради економски маки си заминале, други бидејќи се занимаваат со професии за кои нема ниту најосновни работни услови во Македонија - на пример за генетички истражувања постои само едно место во Македонија каде што ја имаат најсовремената лабораторија со најсовремена опрема, тоа место е МАНУ, а верувај ми не сакаш да почнам со елаборирања и филозофирања за работните услови во тоа место, ќе те доведе до дереџе да се запрашаш дали некогаш воопшто постоела македонска држава на овие простори или се е само илузија. И секако дека познавам и трети кои се неписмени мрзливци од раѓање, а кои си заминале бидејќи не им се работи и бркаат што полесна работа во странство. Нема да навлегувам во детали бидејќи и за ова имам богат материјал за елаборирање.

Крајниот заклучок е: Дали ќе си играме расипан телефон со критикување на општеството тука дома или од странство, со муабетење ништо нема да се смени.

Жалосно е за емигрантите бидејќи си заминале, но истовремено добро е тоа што успеале тие од нив кои навистина сакаат да работат и да заработуваат на пристоен и достоинствен начин кој ќе им овозможи да напредуваат, а не да врзуваат крај со крај од први до први - за тие кои успеале, се разбира.

Но бидејќи веќе успеале нека си продолжат по успешниот пат и нека си тераат таму во странство каде што пуштиле корени, тука и без нивната сол отворените рани доволно гнијат.

Последно уредено:
Член од
1 јануари 2025
Мислења
83
Поени од реакции
190
Јас не нападнав никого, туку само потенцирав дека критиките кон општеството на никаков начин нема да придонесат кон било какви општествени промени.
Имаш голем проблем тогаш. Немање само критика и уште полошо кривење секогаш други заради тоа што кажале вистина или свое мислење е одличен начин никогаш ништо да не се смени затоа и Македонија тапка во место па дури би рекол и регресира, голем дел од народот е ваков како тебе, отпорни на критика или мањак само критика, грешката секогаш е во друг.
Натаму не те ни читав, останк ми поздравен.

Mr.Deni

Животна грешка си ми ти...
Член од
4 мај 2007
Мислења
3.570
Поени од реакции
2.789
Ako moze nekoj da pomogne.Imam let so wizz air za Germanija vo vtornik sabajle.Ali tesko deka ke se leta so ogled deka sinot (9godini) a i jas sme griposani i tesko da se ozdravi do togas.Kako e procedura za nekoj refund poradi zdrastveni pricini.Citav nesto treba da se zeme potvrda od doktor deka sme bolni i sl.Ali aj vikam da prasam nekoj tuka moze iskusil takva slucka.I dali vrakaat nesto nesto ili uste od start da ne se nadam na nisto.

Член од
11 април 2012
Мислења
4.782
Поени од реакции
5.555
Ako moze nekoj da pomogne.Imam let so wizz air za Germanija vo vtornik sabajle.Ali tesko deka ke se leta so ogled deka sinot (9godini) a i jas sme griposani i tesko da se ozdravi do togas.Kako e procedura za nekoj refund poradi zdrastveni pricini.Citav nesto treba da se zeme potvrda od doktor deka sme bolni i sl.Ali aj vikam da prasam nekoj tuka moze iskusil takva slucka.I dali vrakaat nesto nesto ili uste od start da ne se nadam na nisto.
Дали кога ја купуваше картата селектираше дека сакаш да купиш осигурување преку нив?

визаир како компанија нема да ти вратат ништо зашто си се разболел, единствено од осигурителната компанија да добиеш обесштетување.

ако не си купил осигурување преку нив, но си купил осигурување преку некоја осигурителна компанија во МКД (или каде и да си) дала истото има клаузула за откажување на патувањето поради болест ?

доколку да си бркаш работа со нив

брзо опоравување и се надевам ќе го фатите летот

Mr.Deni

Животна грешка си ми ти...
Член од
4 мај 2007
Мислења
3.570
Поени од реакции
2.789
Дали кога ја купуваше картата селектираше дека сакаш да купиш осигурување преку нив?

визаир како компанија нема да ти вратат ништо зашто си се разболел, единствено од осигурителната компанија да добиеш обесштетување.

ако не си купил осигурување преку нив, но си купил осигурување преку некоја осигурителна компанија во МКД (или каде и да си) дала истото има клаузула за откажување на патувањето поради болест ?

доколку да си бркаш работа со нив

брзо опоравување и се надевам ќе го фатите летот
Brat...ne stiklirav nisto od aspekt na osigurivanje i slicno.Samo selektirav povratni karti za nedela dena i tolku.Znaci so eden zbor da ne se nadam nisto deka bi vratile od wizzair.

Jas sum ok podobar infuzii ova ona i se krenav na noze.Sinot e problematicen so ovoj pusti grip.Nokad vo ovie 9 godini vise od dva dena ne bil bolen.Sega od vtornikot e zakovan za krevet i tesko ide oporavuvanje.Denje e dobar a nokje krsh.I antibiotik i se gjabe ne ide.Ne mozam da go nosam na setanje a on ne moze glava da krene.

Fala ti za odgovorot :)

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.807
Поени од реакции
25.268
Brat...ne stiklirav nisto od aspekt na osigurivanje i slicno.Samo selektirav povratni karti za nedela dena i tolku.Znaci so eden zbor da ne se nadam nisto deka bi vratile od wizzair.

Jas sum ok podobar infuzii ova ona i se krenav na noze.Sinot e problematicen so ovoj pusti grip.Nokad vo ovie 9 godini vise od dva dena ne bil bolen.Sega od vtornikot e zakovan za krevet i tesko ide oporavuvanje.Denje e dobar a nokje krsh.I antibiotik i se gjabe ne ide.Ne mozam da go nosam na setanje a on ne moze glava da krene.

Fala ti za odgovorot :)
ako otkazes so vreme vo nekoj slucaevi moze da gi dobies aerodromskite taksi nazad ama kako ide toa so wizz nemam poima.

Sprite

Bayern Fanatic
Член од
23 јули 2007
Мислења
448
Поени од реакции
36
До каде е линијата Охрод Базел, сеуште немаат пуштено карти, а требаше од 01.04 да почне?

Sent from my SM-S928B using Tapatalk

Dani

1 + 1 = 10
Член од
22 јуни 2010
Мислења
24.644
Поени од реакции
59.502
:eek:

Член од
5 март 2018
Мислења
17.295
Поени од реакции
19.760
Наместо да воведат нови линии тие укинуваат ...
Охрид да не го спомнуваме па, загреота се тие.

Член од
30 јуни 2020
Мислења
3.206
Поени од реакции
12.008
Наместо да воведат нови линии тие укинуваат ...
Охрид да не го спомнуваме па, загреота се тие.
Албанците ќе си летаат во Тирана, сигурен сум дека веќе и го прават тоа, за сметка на МКД аеродроми каде летале порано.
Дури и Емка ја фаворизира Тирана пред својот Охрид.

Едноставно таа линија гледаат да ја разработаат до максимум на сметка на СК и Охрид (особено на Охрид).

Член од
5 март 2018
Мислења
17.295
Поени од реакции
19.760
Албанците ќе си летаат во Тирана, сигурен сум дека веќе и го прават тоа, за сметка на МКД аеродроми каде летале порано.
Дури и Емка ја фаворизира Тирана пред својот Охрид.

Едноставно таа линија гледаат да ја разработаат до максимум на сметка на СК и Охрид (особено на Охрид).
И јас летам од Тирана, кога летам за Шпанија, едноставно немам друга опција.
За Германија од Охрид летам, сеуште е активна Меминген.
Еве сега од Скопје ќе има од пролетва за Барселона ама Тирана нуди повеќе опции и многу се поефтини картите.

Член од
30 јуни 2020
Мислења
3.206
Поени од реакции
12.008
И јас летам од Тирана, кога летам за Шпанија, едноставно немам друга опција.
За Германија од Охрид летам, сеуште е активна Меминген.
Еве сега од Скопје ќе има од пролетва за Барселона ама Тирана нуди повеќе опции и многу се поефтини картите.
Да, ама ти.
Ќе одиш дури и Барселона дали 2-3 пати годината.

Просечен албанец со цела фамилија ќе се претерава угоре удолу како такси да е, а таквите живеат Швица, Имачка... не им се проблем пари и време - чик погоди меѓу Тирана и Скопје кој ќе биде очигледниот избор. Од инат, не за пари, пари имаат.

Не е поентата дека ти или Емка или јас ќе летаме од Тирана 2-3 пати годишно, туку линиите шо се ебани, а ебани се затоа што си го гледаат интересот. Каде се развива туризмот натаму целат.

Албанија во последно е целна група на Германски туристи. Нормално дека Тирана ќе биде место каде компаниите ќе гледаат да постават корења уште на сам почеток, визер нормално со пониски цени од другите (барем на тој почеток).
Плус е кај шиптараната шо побрзо ќе слета Тирана него СК, макар и да живее Куманово. Понационалисти се од нас во тој поглед.

Член од
12 јануари 2015
Мислења
2.478
Поени од реакции
4.641
Да, ама ти.
Ќе одиш дури и Барселона дали 2-3 пати годината.

Просечен албанец со цела фамилија ќе се претерава угоре удолу како такси да е, а таквите живеат Швица, Имачка... не им се проблем пари и време - чик погоди меѓу Тирана и Скопје кој ќе биде очигледниот избор. Од инат, не за пари, пари имаат.

Не е поентата дека ти или Емка или јас ќе летаме од Тирана 2-3 пати годишно, туку линиите шо се ебани, а ебани се затоа што си го гледаат интересот. Каде се развива туризмот натаму целат.

Албанија во последно е целна група на Германски туристи. Нормално дека Тирана ќе биде место каде компаниите ќе гледаат да постават корења уште на сам почеток, визер нормално со пониски цени од другите (барем на тој почеток).
Плус е кај шиптараната шо побрзо ќе слета Тирана него СК, макар и да живее Куманово. Понационалисти се од нас во тој поглед.
Глупости тресеш, нема врска со национализам. Тирана е светлосни години пред Скопје во поглед на летови. За Милано има 4 лета на ден, ние 15-ка автобус имаме 4 пати на ден.

Нормално е дека изборот ќе падне на Тирана, поготово ако се од западниот дел на Македонија. Да имавме автопат како со Белград, и јас ќе летав секој пат од Тирана. И не, не е секогаш за парите, некогаш и удобноста се плаќа.

Kajgana Shop

На врв Bottom