Windows 8 - Touch the Future

• Креатор на темата Креатор на темата ervorocks
  • Време на започнување Време на започнување
Иначе ај и јас да споделам импресии од Win8, со тоа што сега се вратив на Win7 поради тоа што не можев да најдам асален активатор т.е. ме мрзеше убаво да седнам да пребарам, ќе чекам daz/eXtreme loader.

Pros:

- брзина - побрз старт-ап, и се на се побрза и поглатка работа
- новото Старт мени (дада добро прочитавте :D) - воопшто не ми претставување проблем тоа што еден клик ме дели до десктоп, и што наместо 2 пати морам да кликнам три пати за да дојдам до опциите за гасење/ресет/sleep, и тоа што највеќе ме засегаше, односно Search опцијата, работи беспрекорно
- дел од новите Metro апликации што доаѓаат со Win8 - пример апликацијата за време и таа за берза
- новиот Task manager и Windows Explorer - многу повеќе опции има во Таск менаџерот, подобри графи, и доста попрегледен, а за Explorer-от, добра имплементација на Ribbon лентата.

Тоа мислам дека беше тоа за позитивните страни според мене, можда нешто пропуштив можда не, идеме на Cons:

- дел од Metro апликациите, поготово Skype, катастрофа, разбирам дека целата концепција на Метро апликациите е таа да биде на цел екран и со што по-минималистички интерфејс но сепак да биде user-friendly, ама ова кај Skype е претерано и вооошто не е user-friendly
- напуштањето на Aero, сега Luna стилот на XP изгледа подобро од прозорците на Win8
- багови при инсталирање на некои програми - конкретно кај мене uTorrent, не реагираше понекогаш при инсталација

Тоа е тоа, според мене ова се главните маани на Win8, но сепак е далеку од катастрофата што беше Vista кога излезе. Чим искочи асален лоадер се префрлам на Win8.

Ок ондак прати по ПП некое инфо како да го имплеменетирам ако не :D

Пратено :)
--- надополнето: 31 октомври 2012 во 20:50 ---
ај сеа ќе се фалеме ли...

И на мене не ми требе активатор... :vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud:

Мора малку пофалување...поради тоа што ептен е тешко да најдиш MAK клуч, па да активираш преку Phone поточно Skype :D

Дали на некој друг му се има случено да има проблеми некојпак со HDD usage на осмицава ? Веке повеке време сум на неа и неколкипати HDD едноставно ми оди на 100% без никаква причина,без никаков процес, 0% на сите процеси а 100% HDD usage?

Може ли некој да ми каже каде можам да симнам Windows 8 Pro 64бит од дримспарк страната многу споро ми оди.Има чаре?

Го активирав Windows 8 засекогаш (без активатор, преку телефон или кмс сервер) и добив Windows 8 Media Center Pack - барем така мислам според сликава или грешка сум ? :D

Ако е точно, нека ми пише ПП кој сака да му кажам како :P

Attachments

• Untitled.png
    Untitled.png
    1,4 MB · Прегледи: 44
Дајте пп како да го активирам преку телефон... Денес го активирав Офисот 2013 преку телефон, за 8-цата уште не знам како

Дајте пп како да го активирам преку телефон... Денес го активирав Офисот 2013 преку телефон, за 8-цата уште не знам како

Провери си пп ;)
--- надополнето: 1 ноември 2012 во 09:28 ---
Го активирав Windows 8 засекогаш (без активатор, преку телефон или кмс сервер) и добив Windows 8 Media Center Pack - барем така мислам според сликава или грешка сум ? :D

Ако е точно, нека ми пише ПП кој сака да му кажам како :P

Сигурно е точно :)
--- надополнето: 1 ноември 2012 во 09:29 ---
Expires 2014-10-3

Ова лиценца од dreamspark :icon_lol:

Абе активирај си преку Phone :D

Како ојт бе то да го активираме преку телефон? Дај ако е изводливо и јас да напрам.

Како ојт бе то да го активираме преку телефон? Дај ако е изводливо и јас да напрам.
Имаш ПП за активирање засекогаш без телефон ако ти одговара :)

Ај мене нека ми прати некој линк за Windows 8 Pro 64 bit пo приватна порака, и ако може линк за активација.

Може и на мене ПП со упатство за активација засекогаш без и по телефон? :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom