Windows 8 - Touch the Future

• Креатор на темата Креатор на темата ervorocks
  • Време на започнување Време на започнување
Windows 8 Enterprise N Build 9200 64 битен.
Значи, симнуваш виндоус шо го ставих, имаш линк, правеш реинсталација (зачувуваш приватни податоци), активираш как шо е напишал Мина. и си гуд ту го... 2 саата работа нема...

Ах... WMP ќе ми прави проблем само за Фифа? Или и за други игри?

не знам, не сам страстен гејмер..

предлог до модератор.. Да се отворе Хелп Тема за Секој оперативен систем посебно.. Вака е само една голема каша...

Можно е и на другите да ти прави проблем...зависи од тоа дали на играта и е потребен Windows Media Codec.

Конкретно кај FIFA 13, си бара таков codec, за да може да ги пушта сите клипови што се во играта.

И сеа која верзија точно да ја инсталирам кажите, и пак ќе имам виндовс олд папка за да си го средам bookmarks баров или пак кажите како да напрам синхронизиација на гоогле акаундот и да не се замарам.. Таа вечер друг ги наместив папвике како шо ми се 2 кила пот од мене истече.

И сеа која верзија точно да ја инсталирам кажите, и пак ќе имам виндовс олд папка за да си го средам bookmarks баров или пак кажите како да напрам синхронизиација на гоогле акаундот и да не се замарам.. Таа вечер друг ги наместив папвике како шо ми се 2 кила пот од мене истече.

Логирај се на Chrome со gmail акаунт и толку.

Абе дете, пратих ти линк со Вин 8 професионален оригинал од дуќан купен. Само ќе требе да си го активираш по чекорите на Мина. У него има Медиа поддршка.

Инсталирај Windows 8 Enterprise или Pro.
Ја би идел на Enterprise поради причини:
- при активација не бара никаков клуч (како што е случај со Pro).
- во секој момент клучот може да биде блокиран и да не можеш да активираш воопшто.

Торенти од Enterprise и Pro или All-in-One (верзија што ги има сите едиции за x86/x64), имаш на Zamunda.

Стисни CTRL+SHIFT+O оди горе лево на Organise и одбери Export bookmarks to HTML File. Фајлот зачувај си го каде сакаш (подобро на усб) и после форматирање или што и да било кога ќе сакаш да ги вратиш, наместо Export.... ќе одиш на Import bookmarks from HTML file и одбери го фајлот :)

Дечки ми рекоа да ве прашам нешто, дали некој знае како да ставиш Win 8 на компјутер со Radeon X550 картица, значи се се иснталира ама арно драјвери за таа стара графичка нема туку на 7мицата се користи од Vista и работат, ама за лошо на 8мица не работат, претеравме на нет нешш и на XDA форумот се најде нешто ама дали се исплаќа некако со дравјвери да се направи, можеби има custom незнам ни како....дали можи да се подржи таа на 8мицата??? Фала
--- надополнето: 31 октомври 2012 во 15:47 ---
Дечки ми рекоа да ве прашам нешто, дали некој знае како да ставиш Win 8 на компјутер со Radeon X550 картица, значи се се иснталира ама арно драјвери за таа стара графичка нема туку на 7мицата се користи од Vista и работат, ама за лошо на 8мица не работат, претеравме на нет нешш и на XDA форумот се најде нешто ама дали се исплаќа некако со дравјвери да се направи, можеби има custom незнам ни како....дали можи да се подржи таа на 8мицата??? Фала

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1536711

--- надополнето: 31 октомври 2012 во 15:47 ---
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1536711

Шо и да правиш, на таа графичка нема да можеш да инсталираш Windows 8, поради тоа што Microsoft ја скинаа подршката за Legacy WDDM (Windows Display Driver Model).

Нема ли од Виндоус Апдејт. На другар за 7ца исто не можеше да најде драјвери, а со апдејт најде.... Требе дигиталнио потпис на хадверо, да му го послужеш на системо, и ќе се снајде он самио... Малку е плетканица, оти самите системски фајлове (особено за дигиталните потписи) са киј-велју пар и требе да знаеш шо да сменеш и как ода го сменеш.. ама горе доле си е невозможна мисија.

Не ме зимај за збор, не сам професионалец, ни па имам сертификати за систем админ... Само чепкам тук там по нешто.

Денеска другарка ми даде 32битен клуч за Windows 8 Pro од Мајкрософт дримспакр програмот.Ме интересира дали тој клуч може да активира и 64битна верзија од 8та или само е за 32бит?Ја како што знам тие клучеви работат на двете верзии дека нема разлика.... Има искуство некој?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom