Windows 8 - Touch the Future

• Креатор на темата Креатор на темата ervorocks
  • Време на започнување Време на започнување
Значи, наваѓаш у виндоус олд папката, \\Users\твојто корисничко име\AppData\Local\Google\Chrome\User Data и си го копираш целио фолдер и си го ставаш у новио хром.

Све то арно, ама не постојт AppData папка, зато се нервирам од преска :(

Знае ли некој зошто не ми се појавуваат апликации во Windows store.Освен оние почетните и уште неколку ништо нема ...празно,а читам на нет веќе има стотици апликации??:mad:
Оди во Control Panel > Clock, Language, and Region > Language, лево на Advanced Settings и последната опција Don't let websites access my .... деселектирај ја.

Све то арно, ама не постојт AppData папка, зато се нервирам од преска :(
Кога ќе отидеш во Users > [корисничкото име], оди горе во табот View и после горе десно селектирај ја опцијата Hidden Items и ќе ти се појави фолдерот

Оди во Control Panel > Clock, Language, and Region > Language, лево на Advanced Settings и последната опција Don't let websites access my .... деселектирај ја.
Деселектирана ми е опцијата,ама кога ја селектирав се појавија сите апликации во маркетот :)

Да си пуштеш да ти се гледат Невидивите фолдери. Таа папка е невидлива.
Кога ќе отидеш во Users > [корисничкото име], оди горе во табот View и после горе десно селектирај ја опцијата Hidden Items и ќе ти се појави фолдерот

Се снајдов, сеа шо требит да напрам за да ми излезет... Кај да го фолдирам ова User Data ?

Се снајдов, сеа шо требит да напрам за да ми излезет... Кај да го фолдирам ова User Data ?
Оваа папка што ја најде се наоѓа во Windows Old, ти треба да ја ставиш на истото место, но во Windows (без old) :)

Инсталирав, средив, супер е, инсталирав и едно Classic Shell програмче, у комбинација со Метрото работи супер!

Нешто нејке да се активира :S

Пробај вака:

Enterprise:
Код:
slmgr /skms 5.102.152.201:1688
slmgr /ato
slmgr /ckms

Pro:
Код:
slmgr.vbs -ipk NG4HW-VH26C-733KW-K6F98-J8CK4
slmgr /ato
slmgr /ckms

Прво што треба да направиш пред активирање, да си ја наместиш точната Timezone локација. Во спротивно нема да можеш да активираш.

За сите шо са ми пишале за Виндоус, аплоадира се, според пресметките за 1 саат ќе е достапен за симнувајне... Извинејте шо е покасно, ама одсабајле имаах важен состанок и не можех да закачам компјутеро онлајн... Ама ќе биде... за наредни работи ќе бидете известени.
--- надополнето: 30 октомври 2012 во 12:43 ---
Update: Сите шо ми пишаате имате линк. Use it wisely.
:)

Пробај вака:

Enterprise:
Код:
slmgr /ato
slmgr /ckms

Pro:
Код:
slmgr.vbs -ipk NG4HW-VH26C-733KW-K6F98-J8CK4
slmgr /ato
slmgr /ckms

Прво што треба да направиш пред активирање, да си ја наместиш точната Timezone локација. Во спротивно нема да можеш да активираш.

И шо треба да правам со кодовиве? :oops:

Да не излезе нов активатор за да го активираме засекогаш 8-чето :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom