Windows 8 - Touch the Future

• Креатор на темата Креатор на темата ervorocks
  • Време на започнување Време на започнување
А дека имам лиценциран windows 7 купен некаде Март месец, можам да го искористам како за попуст или тоа важи ако си купил порано?

А дека имам лиценциран windows 7 купен некаде Март месец, можам да го искористам како за попуст или тоа важи ако си купил порано?

Мислам ако имаш купена лиценцирана 7ца јуни 2012 до јануари 2013та може да го користеш за попуст за вин8 (промотивните цени варират од регион до регион). А за од порано, не знам дали може да добиеш специјална понуда. МОже да прогуглаш..

http://www.informationweek.com/software/windows8/microsoft-outlines-windows-8-upgrade-dis/240005904

тука има детално инфо шо как дек.

Која 32 битна верзија е најдобра да ја инсталирам за лап топ и ако може разликите појаснете ми ги?

Sent from my U8600 using Tapatalk 2

Која 32 битна верзија е најдобра да ја инсталирам за лап топ и ако може разликите појаснете ми ги?

Обичната, не Pro или Enterprise.
Причина: не ти требаат глупостите во про и ентерпрајс кои ама баш никогаш нема да ги користиш, а само ке ти зафакаат ресурси.

http://en.wikipedia.org/wiki/Windows_8_editions
Разгледај овде, и според мене обичната е нај ок за лаптоп, па и за просечен компјутер, има многу непотребни сервиси што ќе ти работат за џабе, а нема да ги користиш :)

Обичната е најдобра за се.

Sent from my HTC Pyramid

Ај да дадам и мое мислење за Windows 8 бидејќи синоќа го инсталирав на лаптопот. Прекрасен оперативен систем! Се изненадив многу од брзината на форматирање ( не траеше подолго од 10 минути ) изгледот, функционалноста, компатибилноста и многуте нови опции и начини на работа со Windows. Се двоумев дали да го инсталирам бидејќи не бев сигурен дали веќе има драјвери за мојот лаптоп ама неможев да се воздржам и го инсталирав па еве се си работи според моја проценка и некако подобро и побрзо од Windows 7. Сега засега сум презадоволен и немам никакви проблеми, ако биде се во ред ќе продолжам да го користам. Патем, немав некои поголеми проблеми ни со активацијата, најдов еден многу едноставен начин на гугл и сега ми е активиран до Април месец 2013 година, до тогаш се надевам ќе има некој добар активатор излезено.
--- надополнето: 27 октомври 2012 во 12:23 ---
Дечки имам неколку прашања ... се надевам дека некој ќе може да ми помогне:

- Го симнав апдејтот за 8-та про (нели што кошта 39$) но уште го нема упдејтирано. Знае некој дали ќе имам проблеми со драјцери (Dell Laptop)?
- Дали ќе мора да ги платам овие 39$ или ќе можам со да го активирам со ова ова погоре (посото на ISAK)?
- Дали Про веризијата има во него вклучено Офис?

За Dell лаптоп нема шанси да имаш проблем, посебно не ако е од поновите. Јас сум на Dell Inspiron N5110 и сам си инсталираше драјвери за се, буквално за се, јас не симнав ниту еден драјвер.

Си го активирав иначе :D (го иамв активирано десктопот сеа и лаптопот)

INSTRUCTIONS:
1) Run CMD (as admin)
2) Type this :

slmgr.vbs -ipk NG4HW-VH26C-733KW-K6F98-J8CK4
slmgr -skms 147.134.1.42:1688
slmgr.vbs -ato

Овој начин на активација е најлесен, ако не ви го прифати кодот само побарајте друг код по интернетов и завршена работа.
--- надополнето: 27 октомври 2012 во 12:31 ---
Каков е новиов ОС? Подобар ли е од 7ка, и во што?
Ме интересира дали навистина троши помалце РАМ од 7ца, и колку е тоа помалце? Користам 32битна 7ца, со 2гб РАМ и Интел Дуал Кор 2.5, би требало да ја тера и 8ца.
Сакам да правам миграција, да ја пробам 8цата, но ако не се големи разликите во перформансите, тогаш да не ни почнувам, па затоа викам да ве прашам вас да споделите овде искуство ако сакате.

7цата мене од 4 гига рам ми трошеше 1.5 до 2 гига рам со самото работење, сега 8цата ми троши од 1.2 до 1.5 гига па види ти разлика.

Ај да дадам и мое мислење за Windows 8 бидејќи синоќа го инсталирав на лаптопот. Прекрасен оперативен систем! Се изненадив многу од брзината на форматирање ( не траеше подолго од 10 минути ) изгледот, функционалноста, компатибилноста и многуте нови опции и начини на работа со Windows. Се двоумев дали да го инсталирам бидејќи не бев сигурен дали веќе има драјвери за мојот лаптоп ама неможев да се воздржам и го инсталирав па еве се си работи според моја проценка и некако подобро и побрзо од Windows 7. Сега засега сум презадоволен и немам никакви проблеми, ако биде се во ред ќе продолжам да го користам. Патем, немав некои поголеми проблеми ни со активацијата, најдов еден многу едноставен начин на гугл и сега ми е активиран до Април месец 2013 година, до тогаш се надевам ќе има некој добар активатор излезено.
--- надополнето: 27 октомври 2012 во 12:23 ---

За Dell лаптоп нема шанси да имаш проблем, посебно не ако е од поновите. Јас сум на Dell Inspiron N5110 и сам си инсталираше драјвери за се, буквално за се, јас не симнав ниту еден драјвер.

Овој начин на активација е најлесен, ако не ви го прифати кодот само побарајте друг код по интернетов и завршена работа.
--- надополнето: 27 октомври 2012 во 12:31 ---

7цата мене од 4 гига рам ми трошеше 1.5 до 2 гига рам со самото работење, сега 8цата ми троши од 1.2 до 1.5 гига па види ти разлика.
многу е голема разликата :) ddr3 денеска за џабе е 1200 ден 4 гига, ќе му земам една плочка од 4 па ако треба замо за windows-от нека ја користи цела :)

многу е голема разликата :) ddr3 денеска за џабе е 1200 ден 4 гига, ќе му земам една плочка од 4 па ако треба замо за windows-от нека ја користи цела :)

Не е некоја огромна разлика ама се осеќа многу дали троши 512 МБ рам повеќе или помалку. Сега со 8цата и кога играм Call of Duty Modern Warfare 3 онлајн ми дига најмногу до 2.2 или 2.5 гига рам што на 7цата ми дигаше и до 3 гига. На 8цата досега не сум видел да ми искористи повеќе од 2.5 гига рам, како ќе биде понатаму ќе видиме.

Не е некоја огромна разлика ама се осеќа многу дали троши 512 МБ рам повеќе или помалку. Сега со 8цата и кога играм Call of Duty Modern Warfare 3 онлајн ми дига најмногу до 2.2 или 2.5 гига рам што на 7цата ми дигаше и до 3 гига. На 8цата досега не сум видел да ми искористи повеќе од 2.5 гига рам, како ќе биде понатаму ќе видиме.
Па доста оптимизиран е 8, ги имам користено сите верзии од првата до последната на 8, али не ми се допаѓа, засега останувам на 7 :)

Денес и не е проблем искористеноста на Рам меморијата...но колку повеќе Рам меморија се користи, толку повеќе се зголемуваат и процесите и системот забавува.
Не се лажете дека ако ставите повеќе рам ке работи компјутерот побрзо. Е сега ако користите 64 битни програми од Adobe ке забележите разлика при нивното користење.

За игри и слично, нема разлика.

Денес и не е проблем искористеноста на Рам меморијата...но колку повеќе Рам меморија се користи, толку повеќе се зголемуваат и процесите и системот забавува.
Не се лажете дека ако ставите повеќе рам ке работи компјутерот побрзо. Е сега ако користите 64 битни програми од Adobe ке забележите разлика при нивното користење.

За игри и слично, нема разлика.
Фала шо ми кажа, ај да те прашам AE кога рендерираш ако рендерираш има ли разлика од 4 гига и 8 гига ?

Вие очигледно не ја знаете новата полиса на седмицата и осмицата за менаџирање со меморија.
Се дивите на низок idle мемори користеност. А не сфаќате дека виндоусот НАМЕРНО ви јаде рам што повеќе.
И не е проблем, пошто неговата идеја е “кога седи не потребен, зашо да не го гагнам, за да работам побрзо?“ а ако потреба ќе го пушти рамот.

Фала шо ми кажа, ај да те прашам AE кога рендерираш ако рендерираш има ли разлика од 4 гига и 8 гига ?
Го дочита постот до крај или...?
Е сега ако користите 64 битни програми како од Adobe ке забележите разлика при нивното користење.

невидов прашање ко моето, па ај да прашам, дали можи мојата верзија (Enterprise или како и да се вика) да биди заменета со целосната, т.е. надоградена или ќе треба на ново да го форматирам лаптопот?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom