Windows 8 - Touch the Future

• Креатор на темата Креатор на темата ervorocks
  • Време на започнување Време на започнување
Windows 8 користи околу 5% помалку рам за разлика од Windows 7, барем како што го имам следено Task Mаnager-от.

невидов прашање ко моето, па ај да прашам, дали можи мојата верзија (Enterprise или како и да се вика) да биди заменета со целосната, т.е. надоградена или ќе треба на ново да го форматирам лаптопот?

Ако имаш Release Preview (т.н. бета) Enterpise, тогаш можеш да напраиш upgrade, али најдобро е clean install.
Доколку имаш Enterprise RTM, немаш потреба од таква работа. Enterprice е најсилната едиција (најсилна во опциите што ги нуди и е насочена повеќе за IT организации кои имаат сервери, домејни и т.н.) и е полесна за активација за разлика од Pro, која е за домашна употреба (исто како едицијата Ultimate, што ја имаше кај Windows 7).

Доколку некој е заинтересиран да купува Surface, најдобро е да почекате некое време, за микрософт да пуштаат fix-ови за RT. Или ако не ви се чека, одете на моделите со Pro едицијата, но вака ќе ве чини дупло поскапо.

***АКТИВАЦИЈА НА WINDOWS 8***

Го стартувате CMD (run as administrator) и ги пишувате следните команди, една-по-една:

За Windows 8 Enterprise:
Код:
slmgr /skms KMS SERVER
slmgr.vbs -ato
slmgr /ckms

За Windows 8 Pro:
Код:
slmgr.vbs -ipk KEY
slmgr /skms KMS SERVER
slmgr.vbs -ato
slmgr /ckms

Листа на KMS сервери со кои можите да активирате:
Код:
win8kms4.mooo.com
147.134.1.42
kms.dant.net.ru
lunar21.no-ip.org:80

Клучеви за Windows 8 Pro:
http://technet.microsoft.com/en-us/library/jj612867.aspx

Здраво, дали може некој да ми каже која е последната верзија т.е што е пуштена во продажба и каде можам да ја симнам. Фала :)

Здраво, дали може некој да ми каже која е последната верзија т.е што е пуштена во продажба и каде можам да ја симнам. Фала :)
Барај на гугл en_windows_8_x64_dvd_915440, можеш да ја симнеш од секој попознат торент тракер.

Ај windows 8 pro x86/x64 линкче, испробан некој затоа што сакам директно примарен да го ставам...

А што е разликата од en_windows_8_x64_dvd_915440?

Е тоа незнам.

Него ајмо најкористени

• Windows + H = Opens the Share charm
  • Windows + I = Opens the Settings charm
  • Windows + K = Opens the Devices charm
  • Windows + Q = Search for apps
  • Windows + F = Search for files
  • Windows + W = Search for Windows settings
  • Windows + X = Access common admin tools (you can right-click on the lower-left hand hot corner, too)
  • Windows + E = Launches File Explorer in the desktop environment
  • Windows + O = lock screen orientation
  • Windows + R = Opens a Run dialog
  • Windows + L = Lock the computer
  • Windows + Print Screen = Saves a screenshot to your Pictures > Screenshots folder
  • Windows + any of 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 0 = Launches the corresponding program pinned to the taskbar
  • Ctrl + Shift + Esc = Open Task Manager
--- надополнето: 28 октомври 2012 во 15:47 ---
И се останато

en_windows_8_pro_vl_x64_dvd_917699.iso
Ова е про верзија, никој нема да има потреба од додатните функции на про верзијата кои само ке земаат ресурси.

Баш ме интересира откако ќе го користите windows 8 што мислење ќе имате за Windows Phone

8x_2344618b.jpg

Јас како корисник на windows phone 7 скоро една година, многу лесно се склопувам во метро дизајнот на windows 8. Се ми е некако убаво едноставно и брзо.

Windows 8 користи околу 5% помалку рам за разлика од Windows 7, барем како што го имам следено Task Mаnager-от.

Ако имаш Release Preview (т.н. бета) Enterpise, тогаш можеш да напраиш upgrade, али најдобро е clean install.
Доколку имаш Enterprise RTM, немаш потреба од таква работа. Enterprice е најсилната едиција (најсилна во опциите што ги нуди и е насочена повеќе за IT организации кои имаат сервери, домејни и т.н.) и е полесна за активација за разлика од Pro, која е за домашна употреба (исто како едицијата Ultimate, што ја имаше кај Windows 7).

Доколку некој е заинтересиран да купува Surface, најдобро е да почекате некое време, за микрософт да пуштаат fix-ови за RT. Или ако не ви се чека, одете на моделите со Pro едицијата, но вака ќе ве чини дупло поскапо.

***АКТИВАЦИЈА НА WINDOWS 8***

Го стартувате CMD (run as administrator) и ги пишувате следните команди, една-по-една:

За Windows 8 Enterprise:
Код:
slmgr /skms KMS SERVER
slmgr.vbs -ato
slmgr /ckms

За Windows 8 Pro:
Код:
slmgr.vbs -ipk KEY
slmgr /skms KMS SERVER
slmgr.vbs -ato
slmgr /ckms

Листа на KMS сервери со кои можите да активирате:
Код:
win8kms4.mooo.com
147.134.1.42
kms.dant.net.ru
lunar21.no-ip.org:80

Клучеви за Windows 8 Pro:
http://technet.microsoft.com/en-us/library/jj612867.aspx
Ја ја имам 32 битната РТМ верзија кои кодови да ги искористам за активација?

Баш ме интересира откако ќе го користите windows 8 што мислење ќе имате за Windows Phone

8x_2344618b.jpg

Јас како корисник на windows phone 7 скоро една година, многу лесно се склопувам во метро дизајнот на windows 8. Се ми е некако убаво едноставно и брзо.

Мора да си купам кога ќе стигне кај нас. Мене ми изгледа дека новава верзија ќе е многу подобра од моменталната.

Ја ја имам 32 битната РТМ верзија кои кодови да ги искористам за активација?

Првиот клуч од табелата на линкот за клучеви.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom