Windows 8 - Touch the Future

• Креатор на темата Креатор на темата ervorocks
  • Време на започнување Време на започнување
Пишав дека ја инсталирав на друг HDD што повеќе го користам и за таа намена за тестирање и слично, 7-та ја користам како главен OS на друг HDD но проблемот е што 8-та си креирала boot на секој HDD на секоја партиција... со активацијата на 7-та го решив проблемот сега уште да отстранам boot од 8-та и да го поправам од 7-та.... и да чекам RC или финална верзија од 8-та

Симни EasyBCD со тоа ке го остраниш боот од 8

Поправен проблемот со постојано дување на кулерот. Пред ова верзијата лапотпот не загреваше ама цело време ладеше.

Сега гледам тој проблем е среден.

Симни EasyBCD со тоа ке го остраниш боот од 8
Не видив што е ова но го решив проблемот на лесен начин сепак фала на помошта...(y)
Еве како, можеби ќе му притреба на некој па ова е постапката:
How To Remove Windows 8 Dual Boot

I had a dual boot using Windows 7 and Windows 8 Consumer Preview.
As I've decided to remove the Windows 8 Consumer Preview, I will share info on how to safely remove the dual boot using Bcdedit command.
Boot into Windows 7 and run Command Prompt as an Administrator (elevated mode)
Type bcdedit and hit Enter
You should see the list of entries for the dual boot configuration.
Find the entry for the Windows 8 Consumer Preview OS and check the identifier line. As you can see from the picture below in my case identifier was {default}
Run the following command:
bcdedit /delete {default}
bcdedit.png

Now restart and login to Windows. There's one more thing to do. We need to delete the Windows folder from the partition where Windows 8 Consumer Preview was installed.
Here's how to do it:
Locate the Windows 8 Consumer Preview folder named 'Windows' (be careful not to delete your Windows 7 folder)
Right click on the folder and select properties
In the Security | Advanced Security | Owner tab take ownership of the folder.
Close the Properties Window and re-open it. Grant yourself or Administrators group a Full Control permission for the folder and propagate permissions to all child objects.
Now you should be able to completely delete the folder.

na 8-kata ima mnogu jaka aplikacija za fitness ,go detektira dvizenjeto preku kamera.

Овие мајкрософт озбилно ? Мислат дека ќе им успее осмицата ? Жива катастрофа е Release Preview го пробав катастрофа, мислев дека ќе има некои измени од Consumer Preview, али исто срање. Старата добра седмица не ја менувам уште долго време :)

Пријатно сум изненаден од release preview, го ставив како primary (and only) OS. Consumer preview го чепкав само неколку саата пред да ми скисне метро старт. Сега е оправен метро стартот и ми доаѓа практичен. Ги изгасив сите аппс што не ми требаат и си ги средив сите икони што ги користев од стариот старт да ми се појавуваат во метро стартот.
Task manager-от е супер, подобрувањата на системот за копирање и самиот explorer ми се допаѓаат.

За сега немам проблеми со него и најверојатно ќе си останам на оваа верзија се до RTM што се шпекулира дека ќе испадне за 2-3 месеца.

Искрено ми се допаѓа на кај одат таблетиве лапотопиве. Го шеташ кај сакаш со екранот, си го редиш на тастатура за работа.

Зошто на ваков обичен компјутер би одел чекор назад и би се навикнувал на нешто понеугодно? Метро не е воопшто пригодно за користење на обичен компјутер и лаптоп и треба по дифолт да биде исклучено ако компјутерот нема тач, ама во тој случај нема ништо ново во оперативниот систем, дури и си играле со дизајнот на обичниот експлорер и го расипале.

Мајкрсофт не го знаат вистинскиот момент за ништо, со оперативен систем за таблети многу задоцнија, а со тоа што сите компјтери ги сметаат за тач таблети, многу избрзуваат. Како загубени се во лростор и во време.

Метро е унзадување на јузер интерфејсот и нема никаква намена и корисност на обичен лаптоп или десктоп. Осумкава им е целосна утка.

windows 8 е дизајниран за таблети бидејки тоа е иднината ,како што изумреа црт мониторите така ке изумрат лцд иднината е touch screen ,ова е само старт од microsoft.Први ова лудило го започнаа од Apple so iphonot потоа google so android и сега на сцената настапува Microsoft.На winodows 8 Најголем адут им е тоа што ја имаат гејминг индустријата во свои раце.Microsoft направија многу паметен потег што ги искомбинираа сите нивни производи да работат со еден софтвер (nex generation xbox, windows phones,windows tablets,windows desktop pc , windows laptops)WINDOWS8.Значи секоја направа ке работи на ист оперативен систем.Со синхронизирање на податоците онлајн(како и офлајн) Windows 8 ке има поолема МОБИЛНОСТ направен е како и за мобилен телефон знаци со новиот хардвер ке бидеме помобилни и каде сакаме ке користиме windows не само дома на стандарт PC,затоа многуу луге го мразат.Затоа што вашиот стар PC хардверски пц не е спремен за 8-ка.Мегутоа микрософт ви дозволуваат да го користите со nouse and keyboard,што не е слуцајот со Apple i Andoid.
--- надополнето: 4 јуни 2012 во 14:51 ---
windows 8 е дизајниран за таблети бидејки тоа е иднината ,како што изумреа црт мониторите така ке изумрат лцд иднината е touch screen ,ова е само старт од microsoft.Први ова лудило го започнаа од Apple so iphonot потоа google so android и сега на сцената настапува Microsoft.На winodows 8 Најголем адут им е тоа што ја имаат гејминг индустријата во свои раце.Microsoft направија многу паметен потег што ги искомбинираа сите нивни производи да работат со еден софтвер (nex generation xbox, windows phones,windows tablets,windows desktop pc , windows laptops)WINDOWS8.Значи секоја направа ке работи на ист оперативен систем.Со синхронизирање на податоците онлајн(како и офлајн) Windows 8 ке има поолема МОБИЛНОСТ направен е како и за мобилен телефон знаци со новиот хардвер ке бидеме помобилни и каде сакаме ке користиме windows не само дома на стандарт PC,затоа многуу луге го мразат.Затоа што вашиот стар PC хардверски пц не е спремен за 8-ка.Мегутоа микрософт ви дозволуваат да го користите со nouse and keyboard,што не е слуцајот со Apple i Andoid.

Како и да е сигурно нема некој да проектира да дизајнира да програмира... на таблет!? Добра му е идејата за синхронизација но сепак би требало да има разни верзии ште не е чудно и да има, но ако нема дефинитивно ова ќе биде најголемото уназадување... За таблетите да стапат на сцена ќе треба најмалку уште 3-4 години но за десктоп и лаптоп нема да има крај за нив во блиска иднина и едноставно требаше да си биде како и порано мобилна верзија и готово.

Да се разбереме, изгледа дека таблетите овде од некои членови се сфатени погрешно.
Таблетката нема да претставува парче на кое ќе можеш да работив во Adobe програмите, Maya и слични програми за кои е потребно јака конфигурација, за лица кои што работат со ова, сеуште главни ќе си бидат десктоп компјутерите или лаптопите.
Таблетката ќе биде практична и ќе се користи за филмови, интернет, комуникација и ништо друго.

^Па баш затоа и пишав дека се работи за сосема различни производи а исти оперативен систем(а не дека таблетите се сватени погрешно)... нема логика (n)
Ова не си го дозволил ниту Apple кој е многу понапред со таблети од Microsoft си има посебен OS за IPad посебен за MAC

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom