Windows 8 - Touch the Future

• Креатор на темата Креатор на темата ervorocks
  • Време на започнување Време на започнување
се е добро ама икониве ми личат како на смартфон и тоа голем на биро,тапа е.

метро метро ама лизгаво :).

Инаку не ме импресионира многу бутирањето и логирањето на корисникот.
Сеуште е бавно, а можеби за тоа прави проблем мојот "брз" зелен хард диск :)

Ќе видам баш дали бета верзијата ќе има некаков подобар boot резултат, а и ова подобрување најмногу го очекувам од се што има ново во Windows 8.

Верзијата за tablet и desktop ќе бидат речиси идентични.Тој за таблет ќе има вграден повеќе функции за операции со допир и слични работи.Инаку тоа грдото метро ќе го има кај сите

Тоа и ти зборат, целиот е tablet-based. :)

Тоа и ти зборат, целиот е tablet-based. :)

Мајкрософт изгледа мисли дека сите сме на таблети па решиле и системот да го прават таков.Ако не го средат да работи добро со маус немам намера да го инсталирам.Кич ми е

Го разработив малку Метро UI, и можам да кажам дека стварно ќе биде најдобар ОС за таблет. Сите apps и settings се touch friendly и немора да ги бараш низ менија и менија, сите сетизи(моментално 307) се на еден слајд screen со опис и копче доволно големо за да можеш лесно да го стиснеш на touch screen.

Едно што забележав е дека нема апсолутно ни една опција за Метро, ни да ја смениш зелената боја во некоја друга. Премногу е рано да се даде подетална оценка за usability на Win8, овоа е повеќе developer-ите да се запознаат со Метро и да почнат да прават apps за него.

Ќе чекам барем бета 1 за да оформам мислење.

http://www.winrumors.com/microsoft-details-ie10-on-windows-8-delivers-platform-preview-3/ IE 10 developer preview 3 за Windows 8.Секако со метро дизајн :tapp: Незнам ама никако не се навикнав на метро дизајнот мене ми делува многу конфузен.Значи стварно за прва верзија брз е системот стварно за тоа немам забелешки ама ова некако...

Ако направат полесно да се пристапува до опции кои беа во старото старт мени, може метрото и да си остане. Ама како што е сега е многу конфузно направено, за да пристапиш до менија од метро ако го нема како tile треба да го бараш во инсталираните apps или settings а тоа неможеш без да притиснеш f или Win+f, а моментално нема копче за onscreen тастатура. За сега личи на barebones Метро UI.

Го симнав W8 64bit, и сега ако го инсталирам, ќе се избришат сите фајлови (менување на партиции како и обично форматирање) или ќе стојат сите фајлови во W7 и ќе се инсталира како dual boot W7 и W8 ?

Го симнав W8 64bit, и сега ако го инсталирам, ќе се избришат сите фајлови (менување на партиции како и обично форматирање) или ќе стојат сите фајлови во W7 и ќе се инсталира како dual boot W7 и W8 ?
Па зависи како ќе го инсталираш де :).

Според ова се ке ти оди во вода

Microsoft објави 32-битна и 64-битна тест верзија на новиот оперативен систем Windows 8 . Верзијата не бара верификација и е наменета за програмерите кои сакаат да си поиграат со новините во системот. Не е финална, ниту бета верзија, така да може да се очекуваат грешки во работењето.
Windows 8 Developer Preview Верзијата ќе ја најдете на сајтот на Microsoft за програмери.
Покрај верзијата на оперативниот систем ќе може да си симнете и некои основни Metro апликации, како на пример Facebook, Twitter и некои игрички. Потребно е да има чиста инсталација на оваа верзија, односно не може да се инсталира врз друг Windows.

Прашав зошто гледам некои членови го инсталирале, ама да не ми летне се па .... :D

А инаку има опција Keep users and personal files ама не ми е многу сигурно додека не ми кажат тие што го инсталирале :)

Прашав зошто гледам некои членови го инсталирале, ама да не ми летне се па .... :D

А инаку има опција Keep users and personal files ама не ми е многу сигурно додека не ми кажат тие што го инсталирале :)
Инсталирај си го на виртуелна машина, ништо нема да загубиш, ќе го разгледаш што како :).

како што гледам ваму ке го носи истото јадрно на Vista/7 6.0 , 6,1 6,2 што е ова ... windows vista/7 3 дел
мајкрософт по ред пушта 3 исти оперативни системи или ги мрзи да направат ново програмиран па го лепат на windows vista / 7...

Зашто ова го добивам постојано кога ќе пробам да го инсталирам на VMware?

windows-8-bluescreen-bsod.jpg

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom