Windows 7

П

Паган-др

Гостин
Изгледа го имам истиот проблем како Ои!, проаѓа биосот, во моментот кога треба да почне подигањето на виндоусот ми се појавува црн екран и "_" што трепка во горен лев ќош. Нешто барав по интернет, некои решенија, ќе ги пробам сеа (кај тетка ми у комшии сум моментално), ама искрено скептик сум.

Oi! со формат го среди само? Ништо друго не помогна?

H

HoT IcE

Гостин
Изгледа го имам истиот проблем како Ои!, проаѓа биосот, во моментот кога треба да почне подигањето на виндоусот ми се појавува црн екран и "_" што трепка во горен лев ќош. Нешто барав по интернет, некои решенија, ќе ги пробам сеа (кај тетка ми у комшии сум моментално), ама искрено скептик сум.

Каков проблем ти е ова, не те сфаќам?
Вакво нешто е присутно кај секој 5 од 10 компјутера, и кај мене лаптопот мислам дека така се пали, не се секирај, не му е ништо.

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069

Извади го двд-то што го имаш во PC и решен проблем.

Тебе ти е наместен DVD ромот како прв boot device, затоа ако има DVD внатре го чита, а во твојот случај изгребано DVD.

П

Паган-др

Гостин
Mac)) најблиску беше. Испадна дека, незнам ни ја како, екстерниот хард да ми биде прв бут дивајс,а тој од компјутерот втор. Го сменив (добро де, ми го сменија, не сум до толку стручен у биос да чепкам) прв бут дивајс да е хардот од компјутерот и се среди.

Член од
25 јануари 2005
Мислења
5.274
Поени од реакции
4.158
Windows 7 Service Pack 2 release date in the middle of 2012!
Читам и дека со СП2 ќе го нема старт батон, овие апла ќе го тераат накај 8-цата(ич не ми се свиѓа).

MasteR_#0

Addict
Член од
16 мај 2010
Мислења
3.154
Поени од реакции
879
Читам и дека со СП2 ќе го нема старт батон, овие апла ќе го тераат накај 8-цата(ич не ми се свиѓа).
Линк?
А и веќе сме средина на година, а нигдека не сум прочитал за вакво нешто.

H

HoT IcE

Гостин
Исто и јас, и ако има вистина во тоа, никогаш нема да го инсталирам СП2.
Си ја сакам 7та каква си е, и нејќам да ја мењам за срањето метро. 8ца нека користат смартфони и таблети, 7ца е за десктоп.

Epics™

Академски граѓанин
Член од
29 септември 2011
Мислења
1.590
Поени од реакции
3.891
Здраво кајганџии.
Ми треба мала помош. Вака. Имам Виндоус 7 Ултимејт 32 бит, и вчера го уклучувам лаптопот и штом го уклучив за неполни 5 секунди го исклучив одма од тоа Power Up Button, бидејќи слушнав чуден звук и потоа одма пак го уклучив.
Имено проблемот ми се појави кога го уклучив. Почна да ми прави проблеми со Windows 7 is not genuine и почна да ми ја прави позадината црна на секои 30 - тина минути.
Претходно не сум се соочил со ваков проблем, ќе може ли некој да ми даде некој совет како да го оправам ?

Ви благодарам однапред.

Член од
22 април 2011
Мислења
323
Поени од реакции
105
Windows 7 Service Pack 2 ќе биде на почетокот од 2013 во првите 3 месеци бидејќи се уште нема појавено бета верзија од тој пакет сигурно ќе пуштат бета верзија некаде во септември потоа следи RC верзијата која ќе биде некаде декември или јануари, потоа следи финалната RTM SP2.
--- надополнето: 25 јули 2012 во 22:45 ---
Здраво кајганџии.
Ми треба мала помош. Вака. Имам Виндоус 7 Ултимејт 32 бит, и вчера го уклучувам лаптопот и штом го уклучив за неполни 5 секунди го исклучив одма од тоа Power Up Button, бидејќи слушнав чуден звук и потоа одма пак го уклучив.
Имено проблемот ми се појави кога го уклучив. Почна да ми прави проблеми со Windows 7 is not genuine и почна да ми ја прави позадината црна на секои 30 - тина минути.
Претходно не сум се соочил со ваков проблем, ќе може ли некој да ми даде некој совет како да го оправам ?

Ви благодарам однапред.
Што модел на лаптоп имаш и што користиш подобро на приватно прати ...

Член од
20 март 2008
Мислења
694
Поени од реакции
414
Здраво кајганџии.

Ви благодарам однапред.
Тоа windows is not geniune ти се појавуа заш користиш пиратска верзија на виндоус и кој си напраел упдате или нешто ти го фатиле дека ти е пиратски, и сеа ќе ти седи црна позадината и ќе ти се појавуа тоа доле десно дека не ти е гениун. Побарај daz loader на гугл и среди си го проблемот со тоа.

Член од
24 септември 2011
Мислења
62
Поени од реакции
17
Здраво кајганџии.

Ви благодарам однапред.
Има програмче кое се вика Windows Loader кое се користи после инсталација на Windows 7 за да го направи лиценциран да може да сисимнува апдејти од интернет. Така да можеш да пробаш со него може ќе ти помогне. Го имаш и на торенти, Побарај Windows Loader v2.1.7 by Daz таа е изгледа последната верзија. Можеш да пробаш и со WGA Remover 2012, меѓутоа ти го препорачувам Windows Loader.

S

Sagan

Гостин
Нетбук со рам 2 гб и процесор 1.67 гхз.
Со кој виндоус ќе работи подобро, 32 или 64-бит?
Tack.

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Нетбук со рам 2 гб и процесор 1.67 гхз.
Со кој виндоус ќе работи подобро, 32 или 64-бит?
Tack.
Не ми се верува дека ќе можеш 64 да ставиш, а чим прашуваш, никако не ставај 64.

S

Sagan

Гостин
Стои Inel(R) Atom (TM) CPU N455 @ 1.67GHz.
Моментално е на 64-бит, се функционира како што треба, само еве што се дешава кога ќе пуштиш фотошоп , винамп или скајп заедно со некој броузер:
Untitled.png
Ќе црпе ли помалку со 32бит и дали има безбедносни разлики у однос на 64ка.

Kajgana Shop

На врв Bottom