Windows 7

• Креатор на темата Креатор на темата m.i.n.a
  • Време на започнување Време на започнување
последно вкрај шо ме изненади седумката, за една вкрај фуш камера зеде самата најде драјвери :)

Нема за Виста од верзија 180 нагоре се:toe:

Ако го нема за Виста драјверот тогаш го нема за 7, аналогно на тоа, бидејќи самата поддршка за драјвери е иста или нема голема разлика.

Треба да почнеш да користиш GOOGLE!

http://www.nvidia.com/object/winvista_x86_163.75.html

Барав дирекно на Nvidia страната и не ми го даваше овој! Сепак фала на помошта го симнав и овој ама изгледа за Виста и за 7-ца ја нема таа опција што ја имаше за XP :nesum:

Hey just to let everyone know,

If you have Vista, there is no option to force full screen display onto a selected monitor (tv or whatever). I found this out after upgrading, trust me I'm as frustrated as anyone.

Ова е цитат од форум на Nvidia а мислам и јас го читав ова во "help" кога ја имав Vistata :nesum: :zid::zid::zid::pred:

Еве и ја да ви шлакнам еден скриншат од 7-мицава, веќе недела дена сум на RC1 и топ е, на лаптоп со процесор Celeron 1,73 GHz, 1 GB RAM, 120 HDD.

Многу убаво работи, не го оптеретува процесорот за разлика од Vista шо цело време го гушеше, а и боље работи од XP. Едноставно одличен е. 1 гига рам е малце за 7-мица, односно за 7-мица е супер 1 гига рам, но вклучувајќи и останат инсталиран софтвер, така да 2 гига рам би дошло топ, а за 4 да не збориме.

Така да наскоро планирам да му качам уште 1 гига рам, и кога ќе искочи официјално у октомври се префрлам на 7-мица, XP не стаам, доста беше XP, 8 години користев. Фурам до тогаш на RC1.

BTW откако инсталирав 7-мица, драјвери, забораив дека се инсталираа драјвери :pos: гледам Device Manаger све инсталирано тутокомплето, т.е. поддржано од 7.

Скриншатче, со гаџети, feeds и сл.
2ltjckl.jpg

Забележав баг, пример на лаптоп кога го ставиш истовремено да се почни и да работи , од време на време скрос се учокува цел компјутер, тоа нешто изгледа со батеријата е поврзано, најверојатно некоја грешак која ќе биди поправена.

Забележав баг, пример на лаптоп кога го ставиш истовремено да се почни и да работи , од време на време скрос се учокува цел компјутер, тоа нешто изгледа со батеријата е поврзано, најверојатно некоја грешак која ќе биди поправена.
Го имам веќе 2 недели на мојот лап-топ и недела на колегата (а ги работиме 8 часа дневно на работа лап-топите + дома) до сега не направил таква работа :toe: Верзијата што ја имам е 7137.

Го имам веќе 2 недели на мојот лап-топ и недела на колегата (а ги работиме 8 часа дневно на работа лап-топите + дома) до сега не направил таква работа :toe: Верзијата што ја имам е 7137.

Истата верзија ја имам и само откако го ставам пример да се полни и работам , тогаш ми прави така а се друго си е топ. :toe:

Истата верзија ја имам и само откако го ставам пример да се полни и работам , тогаш ми прави така а се друго си е топ. :toe:
Пробај преинсталирај го. Јас кај мене имам забележано дека при вклучување логото на Мајкрософт го нема, а доколку е на хибернација при resume го има. А уште на 3 машини што го инсталирав, секаде е ок, изгледа нешто имаше проблем во инсталацијата кај мене, ама не се мачам да го преинсталирам само заради логото на почеток :)

Не која ќе ја инсталира наново , арно е секако ретко ја празнам батеријата , нема гајле нека тера вака.

Kajgana Shop

Постови на неделата

Недела од 12 јули 2025

Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија
Многу изгубија Вмро, Мицковски и Тошковски со ова. 30 години политички партии, еден не се најде да им каже дека не можат да идат со глава во ѕид, и дека не идат лично против Арсовска, туку против функцијата градоначалник на Град Скопје. Толкави...
Фан Клуб: Вардар
убаво е да се знае, не сите комити го делат ставот на “комити“
не може мене никој да ми наметнуваат како да размислувам.

иститие тие пред неколку години во ерата на најуспешните години на вардар бараа вардар да се повардарел. се повардари, си...
Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија
тошковски постапува по судски налози. Конкретно за ова кај судот треба да ја бараш кривицата. Судот моментално не е под влада него ете е независен. ВМРО не смени ниеден судија кога дојде него тие што беа за време на СДС.

Аха, значи ако некој...

Недела од 5 јули 2025

Back
На врв Bottom