Windows 7

• Креатор на темата Креатор на темата m.i.n.a
  • Време на започнување Време на започнување
последно вкрај шо ме изненади седумката, за една вкрај фуш камера зеде самата најде драјвери :)

Нема за Виста од верзија 180 нагоре се:toe:

Ако го нема за Виста драјверот тогаш го нема за 7, аналогно на тоа, бидејќи самата поддршка за драјвери е иста или нема голема разлика.

Треба да почнеш да користиш GOOGLE!

http://www.nvidia.com/object/winvista_x86_163.75.html

Барав дирекно на Nvidia страната и не ми го даваше овој! Сепак фала на помошта го симнав и овој ама изгледа за Виста и за 7-ца ја нема таа опција што ја имаше за XP :nesum:

Hey just to let everyone know,

If you have Vista, there is no option to force full screen display onto a selected monitor (tv or whatever). I found this out after upgrading, trust me I'm as frustrated as anyone.

Ова е цитат од форум на Nvidia а мислам и јас го читав ова во "help" кога ја имав Vistata :nesum: :zid::zid::zid::pred:

Еве и ја да ви шлакнам еден скриншат од 7-мицава, веќе недела дена сум на RC1 и топ е, на лаптоп со процесор Celeron 1,73 GHz, 1 GB RAM, 120 HDD.

Многу убаво работи, не го оптеретува процесорот за разлика од Vista шо цело време го гушеше, а и боље работи од XP. Едноставно одличен е. 1 гига рам е малце за 7-мица, односно за 7-мица е супер 1 гига рам, но вклучувајќи и останат инсталиран софтвер, така да 2 гига рам би дошло топ, а за 4 да не збориме.

Така да наскоро планирам да му качам уште 1 гига рам, и кога ќе искочи официјално у октомври се префрлам на 7-мица, XP не стаам, доста беше XP, 8 години користев. Фурам до тогаш на RC1.

BTW откако инсталирав 7-мица, драјвери, забораив дека се инсталираа драјвери :pos: гледам Device Manаger све инсталирано тутокомплето, т.е. поддржано од 7.

Скриншатче, со гаџети, feeds и сл.
2ltjckl.jpg

^^
Уште watermark-от да си го оттргнеш :helou:

Забележав баг, пример на лаптоп кога го ставиш истовремено да се почни и да работи , од време на време скрос се учокува цел компјутер, тоа нешто изгледа со батеријата е поврзано, најверојатно некоја грешак која ќе биди поправена.

Забележав баг, пример на лаптоп кога го ставиш истовремено да се почни и да работи , од време на време скрос се учокува цел компјутер, тоа нешто изгледа со батеријата е поврзано, најверојатно некоја грешак која ќе биди поправена.
Го имам веќе 2 недели на мојот лап-топ и недела на колегата (а ги работиме 8 часа дневно на работа лап-топите + дома) до сега не направил таква работа :toe: Верзијата што ја имам е 7137.

Го имам веќе 2 недели на мојот лап-топ и недела на колегата (а ги работиме 8 часа дневно на работа лап-топите + дома) до сега не направил таква работа :toe: Верзијата што ја имам е 7137.

Истата верзија ја имам и само откако го ставам пример да се полни и работам , тогаш ми прави така а се друго си е топ. :toe:

Истата верзија ја имам и само откако го ставам пример да се полни и работам , тогаш ми прави така а се друго си е топ. :toe:
Пробај преинсталирај го. Јас кај мене имам забележано дека при вклучување логото на Мајкрософт го нема, а доколку е на хибернација при resume го има. А уште на 3 машини што го инсталирав, секаде е ок, изгледа нешто имаше проблем во инсталацијата кај мене, ама не се мачам да го преинсталирам само заради логото на почеток :)

Не која ќе ја инсталира наново , арно е секако ретко ја празнам батеријата , нема гајле нека тера вака.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom