Windows 7

• Креатор на темата Креатор на темата m.i.n.a
  • Време на започнување Време на започнување
а работаш на линукс ана дос исто е :vozbud:

Мислам дека штотуку му ја превзема титулата за пост на годината на оној прееска :pos:
Искрено... догура и мнооогу високо на мојата листа на најглупи ствари кажани, било кога! :pos:

а работаш на линукс ана дос исто е :vozbud:

Тим4е 2009 :pos2:

Онтопик, јас сум задоволен од 7цава иако ми прави некои проблеми со Visual Studio 2008 али не секогаш и тоа е, бета е. Поубаво изгледа од Вистата, побрз е, помалце троши ресоурси, конечно нешто асално од Microsoft, само да не усерат на крај...

:oftopic:

Гледам стално збориш дека Линукс не чинел... ај кажи ми една од најосновните команди како ќе инсталираш MSN на Линукс ?

99% сум сигурен дека незнаеш... затоа воздржи се од коментари против Ллинукс.
Не реков дека нечини кај пишува дека сум рекол нечини овде ? , а искрено за линукс не ме интересира баш ништо ни за инсталл ни за ништо само Windows и може да се каже Mac друго не.

Не сум задоволен несо од Win7-цава. Многу грешки ми направи.
- Звучната никако не можам да ја инсталирам.
- Чипсетот исто пака.
Само драјвериве за графичкава беа таман.
- Фактички CD-во од матичната ја ставам во PC-во и не ми ја отвора ми вика дека OC не копактибилен. Одам преку опен CD и от таму истото. А матичнава ми е стара 3-месеци. ( MSI P45 ). Секој програм до пола се инсталирува и појавува некоја глеска со огромни системси кодови. И затоа ја мразам седмицава. Ке цекав вгодина за Full. А седмицава ја извадив од Маикрософт. Windows7 Build 7000.??? (x64)

- Чипсетот исто пака.
- Фактички CD-во од матичната ја ставам во PC-во и не ми ја отвора ми вика дека OC не копактибилен. Одам преку опен CD и от таму истото. А матичнава ми е стара 3-месеци. ( MSI P45 ). Секој програм до пола се инсталирува и појавува некоја глеска со огромни системси кодови. И затоа ја мразам седмицава. Ке цекав вгодина за Full. А седмицава ја извадив од Маикрософт. Windows7 Build 7000.??? (x64)

Жали се на развивачите на драјвери, не на Microsoft. За звучната, SoundMax имаше, нели? Ако не успеа со тоа што ти пишав претходно, жал ми е, не очекувај драјвери за 7 од нив. :)

- Чипсетот исто пака.

а ти шо мислеше? ке дае микрогофт безпари нешто.
ова ти е како тест верзија (мицрософт немаат тестери). конечната верзија испага у септември 2010, да сме живи и здрави до тогаш.:drk:

- Чипсетот исто пака.

копирај го цедето во некој фолдер, влези во фолдерот, оди на Setup.exe десен клик пропертис, оди во Compatibility и намести да работи како под VISTA SP1 и ете ти, пушти го после и ќе си се инсталира све. Ако не, преку device manager инсталирај си све што ти треба мануелно.

- Чипсетот исто пака.

Човек ако имаш SoundMax microsoft сам ке ти ги пушти за download преку update незнам што толку се нервираш ке земеш ке си инсталираш 32 bit/86 сигурно нема драјвери за 64 bit , и ако го имаш вој проблем со драјвери тогаш треба истото да ти се случуваа и со виста

- Чипсетот исто пака.

До сега ја имам инсталирано на неколку компјутери и секаде работи совршено, на некоја постара машина може да фали некој драјвер но ако си искусен форумџија како што се фалиш, на форуми може да се најдат сите драјвери.:pipi:

Другари. Јас имам две PC-a
- MSI-матична Realtek vs ASUS-матична SoundMAX и многу стар PC pentium3 MB-EliteGroup и не го ставам во игра

ASUS
- Mе заебава да и го пиканам.

MSI
- Kај MSI закон е замо неможам да го средам убаво чипсетот еве ова:
Кај вистата исталирав се а кај 7-цава ми фалат
- Intel(R) ICH10 Family PCI Express Root Port1 - 3A40
- Intel(R) ICH10 Family PCI Express Root Port2 - 3A42
- Intel(R) ICH10 Family PCI Express Root Port6 - 3A4A
- Intel(R) ICH10 Family SMBus Contoller - 3A30
- Intel(R) ICH10 LPC Interface Conroller - 3A18

. А звук ми е таман, а имам и HD Audio Manager.

- И еве некои од греските:
C:\Windows\{6F5EA215-9654-49cf-BAA1-ABDAB0D52C1A}\' '{6F5EA215-9654-49cf-BAA1-ABDAB0D52C1A}'
- 8009325372exe
????? - Одговор

Еј луѓе едно прашање.
Треба прво да се инсталира виндоусов, да се подигне, па да се инсталира пачот за активација. Така е или се лажам?!
Ај ако грешам ве молам кажете по кој редослед идат постапкиве. :)
:helou:

Еј луѓе едно прашање.
Треба прво да се инсталира виндоусов, да се подигне, па да се инсталира пачот за активација. Така е или се лажам?!
Ај ако грешам ве молам кажете по кој редослед идат постапкиве. :)

Ти прво ставаш бензин у колата, па после идеш да купуваш кола или? :helou:

Инсталирај, па после пач бре!

Ок поминаа 2 часа откако почнав да го користам чудово. Ме изненади (пријатно) со бекграунд слајдшоу-то. Одлично е на секој половина час да гледаш различна позадина. :)
Естетски далеку подобар од XP-то. Дел од гаџетите се ОК. Минус е само временската прогноза која не е достапна во Македонија. :(
Подетално околу тоа како сум задоволен од функционалноста на Виндоусов ќе напишам за неколку дена. :)

Ок поминаа 2 часа откако почнав да го користам чудово. Ме изненади (пријатно) со бекграунд слајдшоу-то. Одлично е на секој половина час да гледаш различна позадина. :)
Естетски далеку подобар од XP-то. Дел од гаџетите се ОК. Минус е само временската прогноза која не е достапна во Македонија. :(
Подетално околу тоа како сум задоволен од функционалноста на Виндоусов ќе напишам за неколку дена. :)

Се ова што го пиша го има и на VISTA, и за временската прогноза, оди на интернет најди си друга, има милјарда, јас си имам една супер е.

Мене ми рикна,го немав пуштено 6-7 дена,вчера го подигам,ми јавува некој System Recovery и никако не може да го врати во работно срање...ова стање :/

Аи нека излегува што побрзо,фин и убав е,i nesomneno brz (Vnuce skapiiii :devil3:)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom