Windows 7

• Креатор на темата Креатор на темата m.i.n.a
  • Време на започнување Време на започнување
Ќе почнам да бришам мислења после ова во кои се бара поддршка и помош околу седмицата а членот што ептен запнал да бара помош ќе побарам да биде баниран.. Седмицата е во рана БЕТА фаза и сеуште едвај мајкрософт ја поддржува. Ниту еден член нема знаење сеуште да детектира процедура за отстранување на одреден проблем па џабе везете. Кој сака да го користи, нека го користи. Бета е и се очекува само луѓе што знаат да чепкаат наоколу и не го тупат по форуми за барање на помош да го користат.

Да скратам: АКО НЕШТО ВЕ ЗАЕБАВА СО СЕДМИЦАТА НЕМОЈТЕ ДА ЈА КОРИСТИТЕ БИДЕЈЌИ Е ВО РАНА БЕТА ФАЗА И СЕУШТЕ НЕ Е ЗА СЕКОЈДНЕВНА УПОТРЕБА ПА НОРМАЛНО Е ДА НЕ РАБОТИ КАКО ШТО ТРЕБА. ПОМОШ СЕУШТЕ НЕМА ЗА НЕЈЗЕ.

Иако го утнаа Windows Vista, сепак мислам дека Microsoft ке се извади со новиот Windows 7. Покрај визуелното подобрување ( не дека е нешто што не сме го виделе), главна работа што мора да се напомене и е за пофалба е тоа што Explorer (мислам за експлорерот во самиот windows кој го користиме за работа во оперативниот систем, а не за интернет пребарувачот), е целосно обновен со нов код, односно е напишан сосема различно од оној на Vista и XP, се со цел да се подбро и забрза пребарувањето и работата во самиот ОП. Друга поважна работа е тоа што слободата на пребарувањето ке се врати како што беше во Xp, а не како што беше во Vista (пример за во Vista за да копираш некој или фајл или не дај боже регистри фајл, ке треба да извадиш извод од матично, па да одговориш дека фајлот го копираш при здрав разум, да се заколнеш дека ке ја кажуваш вистината и да имаш вакцина против сипаница. Исто така еден од главните приритети на кој се посветиле инженерите во Микрософт е проблемот со Error report. Овој проблем ке биде решен со поголема толеранција при крашување на некоа апликација и самопоправање на самата апликација. За една од поголемите изненадувања е тоа што микрософт конечно соопшти дека ке го прати на пасење нашиот најмил и најдрагоцен XP. Дали е ова момент за радост на сите или момент за тага не знам.
windows_7.jpg

Добро бе да му се сневиди, сватете.

Се што има VISTA има и 7 и плус уште нешто. (логика малце)

(пример) Неможе, нешто што било добро, успешно и работело беспрекорно на претходната верзија, сеа во поновата да го отстранат :tapp:

Wrong!

WMP-то на Виста има Equalizer,а на 7мица нема :devil3:

па бета е за тоа има се слично со Vista за тоа се инсталира како 2 OS , ја по 4 дена тест се вратив на Vista Ultimate доста беше тестирање сега ја чекаме 2 бета

Има и на Vista има и на Win 7 , може не го нашол дечкото за тоа :tapp:

Еј луѓе ај некој по пп нека ми прати линк или торент да го симнам и јас Виндоусов. Ми здосади ИксПе-то. :)
:helou:

активатор за 7цава build7000 32bit,ако може?

Сеа ке ти пратам на пп

Каков активатор кога е Бета Паблик верзија.
Едноставно симни го од Мајкрософт,и активирај го со Product key-от што ќе ти го дадат.

Тој клуч со го даваат од Microsoft e до април ....

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom