Windows 7

Why?

Самострел да зеам, да истепам тоа племе
Член од
3 мај 2009
Мислења
2.726
Поени од реакции
2.940
Па работата е што немаше интернет се додека не инсталирав драјвери и тогаш почна да скренува компјутеров. А до драјверите е?
Не инсталирај драјвери од цдто, симни ги најновите од интернет. Т.ест инсталирај ги прво колку да имаш интернет па потоа симни нови. И пиши го кодот од bsod што ти го дава, можно е да е до драјверите.

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.608
Поени од реакции
22.343
Имам Вин 7 64 Проф. и е веќе 2 месеци инсталиран ама некако на старт ми кочи. Оној велкам-скрин на почеток долго трае некако. Веќе избришав доста аутостарт програми и само Аваст и Адобе Реадер ми стартува на почеток но пак некако е спор при старт. Дали може некако да се убрза стартот?

Член од
9 јануари 2006
Мислења
5.655
Поени од реакции
7.504
Имам Вин 7 64 Проф. и е веќе 2 месеци инсталиран ама некако на старт ми кочи. Оној велкам-скрин на почеток долго трае некако. Веќе избришав доста аутостарт програми и само Аваст и Адобе Реадер ми стартува на почеток но пак некако е спор при старт. Дали може некако да се убрза стартот?
Види со ова Soluto дали ке најдеш нешто што кочи повеке од нормалното....ке ти измери време на све живо што се подига при бутирање. Use at your own risk

Зајче

Бело, и тоа!
Член од
13 септември 2008
Мислења
3.439
Поени од реакции
3.945
Па да се надеваме дека е до драјверите, пошо ако не е можеби хард-дискот пушта душа (се дешава и чичка нов да е).
И не ми е јасно како виндоус седум да нема интернет се дур не инсталираш драјвери.
Мене и вајлрес и се лан ми работи без драјвери/апдејти.
Ми го донесоа пак компјутеров и инсталирав нов windows и инсталирав драјвери преку Device manager. Ми фали Universal Serial Bus (USB) Controller, a графичката е NVIDIA и се инсталираше се ко што треба ама после некое време ќе трепне сликата и се појавува The NVIDIA GeForce GT 630 has stopped working and recovered successfully. Го симнав најновиот драјвер од страната и додека го инсталирав прв пат после новиот windows ми се појави BSOD и тоа што успеав да го видам пишуваше Memory_managment
И што информации требаат за да го најдам овој Universal Serial Bus?

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
Ми го донесоа пак компјутеров и инсталирав нов windows и инсталирав драјвери преку Device manager. Ми фали Universal Serial Bus (USB) Controller, a графичката е NVIDIA и се инсталираше се ко што треба ама после некое време ќе трепне сликата и се појавува The NVIDIA GeForce GT 630 has stopped working and recovered successfully. Го симнав најновиот драјвер од страната и додека го инсталирав прв пат после новиот windows ми се појави BSOD и тоа што успеав да го видам пишуваше Memory_managment
И што информации требаат за да го најдам овој Universal Serial Bus?
>.>
а да ги провериш рам плочките ти?
провери дали се убаво ставен
за усб ја ко шо знам нема драјвери али прави виндоус апдејт и ќе се опраи надежно
мене ова се ми мириса на хардверски проблем

Зајче

Бело, и тоа!
Член од
13 септември 2008
Мислења
3.439
Поени од реакции
3.945
>.>
а да ги провериш рам плочките ти?
провери дали се убаво ставен
за усб ја ко шо знам нема драјвери али прави виндоус апдејт и ќе се опраи надежно
мене ова се ми мириса на хардверски проблем
Нејќе преку device manager да го најде, па го барам сеа на страната на foxconn ама не знам што точно да симнам. Ај ќе ги ѕирнам и плочкиве, ама чудно ми е многу. Од АМЦ е компјутерот не треба да ме чуди али ај :)
--- надополнето: 18 декември 2012 во 12:12 ---
Уствари не смеам да отварам позади, многу е нов компјутеров :D

Член од
13 март 2012
Мислења
478
Поени од реакции
128
Има само за 3.0 USB драјвери (USB3.0_allOS_2.1.28.1_PV).Ова е најновиот за 3.0 драјвер

Зајче

Бело, и тоа!
Член од
13 септември 2008
Мислења
3.439
Поени од реакции
3.945
Има само за 3.0 USB драјвери (USB3.0_allOS_2.1.28.1_PV).Ова е најновиот за 3.0 драјвер
Се е тоа инсталирано, ама пак си стои овој Universal. Сеа го ставив ЦД-то и направив преку device manager да скенира за тој драјвер и најде нешто, па ќе видам дали ќе се инсталира
--- надополнето: 18 декември 2012 во 18:07 ---
Готово, се среди. Во device manager се е ко што треба, сега симнувам игра за да ја пробам дали ќе збесне пак. Иначе и хард дискот го дава десно како removable и сменив во биос да биде IDE и после тоа само светнува bsod дури не ни можам да видам што пишува и се рестартира до бесконечност. Па кога ќе го сменам во AHCI си се пушта најнормално.
Значи немојте некогаш да сте купиле компјутер од АМЦ

Член од
13 март 2012
Мислења
478
Поени од реакции
128
Имам еден проблем .Компјутеров никако нејке во последно време да чита micro SD картици.Дали некој знае како да го поправам ова.Иначе имам win 7.

chipicaoo

unknown
Член од
11 септември 2011
Мислења
763
Поени од реакции
873
pred nekoj den zedov lap top asus so i-3 procesor 4 gb ddr3 ram 500 gb hard disk i intel hd 3000 graficka i me interesira sto operativen sistem da mu instaliram bidejki kako go zedov nema nisto instalirano na nego koga ko vklucam mi izleguva bios blagodaram odnapred :D

Kajgana Shop

На врв Bottom