Windows 7

old_School_mk

Програмер, гејмер, psy-trance уживател
Член од
11 август 2009
Мислења
6.153
Поени од реакции
5.921
Еве пример...на линков гледам Home Premium нема Windows XP Mode....а уствари пак го има :)
Не е тоа Windows XP Mode. Тоа ти што си го сликал е compatibility mode. Го има на секоја Windows. Дури и на XP го имаше за компатибилност со Windows 98 програми.
Еве го вистинското Windows XP Mode

M

mar30

Гостин
Help here

ako moze nekoj da objasni na prost makedonski kako da instaliram Deamon tools na Windows 7?

probav so compatibility mode i so predhodno instaliran SDTP i neke.

old_School_mk

Член од
11 август 2009
Мислења
6.153
Поени од реакции
5.921
Help here

ako moze nekoj da objasni na prost makedonski kako da instaliram Deamon tools na Windows 7?

probav so compatibility mode i so predhodno instaliran SDTP i neke.
Најпросто што може:
Download -> Install -> правиш рестарт на компјутерот за да ти се креира виртуелен драјв -> ја користиш програмата.

Не ти треба ниту compatibility mode, нити тоа SDTP.

Член од
29 октомври 2008
Мислења
1.394
Поени од реакции
259
Не е тоа Windows XP Mode. Тоа ти што си го сликал е compatibility mode. Го има на секоја Windows. Дури и на XP го имаше за компатибилност со Windows 98 програми.
Еве го вистинското Windows XP Mode
aaaaaa сконтав сега...значи со ова се прави виртуелна машина...океј си е значи Home Premium. А ме чуди сите верзии (x64) имаат иста големина во DVD-то :)

old_School_mk

Член од
11 август 2009
Мислења
6.153
Поени од реакции
5.921
aaaaaa сконтав сега...значи со ова се прави виртуелна машина...океј си е значи Home Premium. А ме чуди сите верзии (x64) имаат иста големина во DVD-то :)
Епа тоа е новост за Windows 7. ДВД-то е исто за сите верзии, различна е само актвацијата. Т.е. ако си платил за Home Premium, ќе добиеш таков код за активација и Windows-от ќе ти биде Home Premium. Ако сакаш после тоа да го надоградиш, ќе доплатиш повеќе и ќе добиеш Ultimate serial key, кој после активирање ќе ти го смени Windows-от во Ultimate (или за кој и да си доплатил).

Член од
23 октомври 2007
Мислења
1.041
Поени од реакции
1.028
Здраво дечки,
имам еден проблем со седмицава.
Ја користам веќе едно 4-5 месеци без преболми - пиратска верзија е инаку симната од торент.
Преска додека ми беше компјутеров вклучен , ми се се појави следнава порака:

Windows 7
Build 7600
This copy of windows is not genuine

Исто така тргната ми е сликата од background.

Некој абер како ова да се оправи има?
Ако несмее овде ова да се дискуира , многу би ценел ако некој ми прати порака како да го оправам ова.
Фала однапред!

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.315
Поени од реакции
15.549
Си го симнал апдјетот што не треба да го симнеш.
Не сум сигурен, постојат некои програмчиња можда за да се среди тоа, али во случај да не постојат мислам дека мораш реинстал да му удриш, али не сум сигурен.

Член од
23 октомври 2007
Мислења
1.041
Поени од реакции
1.028
Фала на одговорот дечки , ама од кај јас да знам кој update треба , кој не?
Кај мене е на автоматски стаено , и до сега и така немав никаков проблем.

А еве во најлош случај реинсталирање да е неопходно , после пак има шанса да се сјебам, или пак никаков update ќе несмеам да земам?
Кај имам згрешено во целава ситуација јас?

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.315
Поени од реакции
15.549
Тоа што не си бил информиран дека има апдејт што може да те заебе и што си оставил се автоматски да ти се симнува и снима.
Пишуваше и тука кој е тој апдјет, и јас пак прашав, побарај поназад ќе видиш :)

?

..........

Гостин
Фала на одговорот дечки , ама од кај јас да знам кој update треба , кој не?
Кај мене е на автоматски стаено , и до сега и така немав никаков проблем.

А еве во најлош случај реинсталирање да е неопходно , после пак има шанса да се сјебам, или пак никаков update ќе несмеам да земам?
Кај имам згрешено во целава ситуација јас?
Уклучи си во иднина мануелно да бираш шо сакаш кои апдеити да си инсталираш, оти автоматски инсталира се и потребни и непотребни абдејти, на пример непотребните јазични пакети и сл.
А за лошиот апдејт мислам дека на крај имаше 33 не сум сигурен, најди го и бриши го, па повторно стави активатор.

aneta:)

animal lover
Член од
3 јули 2007
Мислења
449
Поени од реакции
13
Земав лаптоп преку thome еве кој http://www.t-home.mk/mk/107/468/72/Korisnichki_uredi/Kompjuteri_i_oprema/Laptop_kompjuteri/HP_ProBook_4520s_WD849EA.html и сега ми треба ваша помош бидејќи лаптопов иде со Linux а јас сакам да инсталирам windows 7. Е сега сакам да ми кажете каква верзија да инсталирам и дали да биде 32 бит или 64битна и ако може некој нека ми прати активен торент за windows 7. И имам уште едно прашање откако ќе ми се симне торентот за да го инсталирам на лаптоп треба да го ставам на цд, но треба само одреден фајл да се стави или...?

П.С. - извенете вака ама морам да си прашам се по ред за да знам :smir:

MasteR_#0

Addict
Член од
16 мај 2010
Мислења
3.154
Поени од реакции
879
Земав лаптоп преку thome еве кој http://www.t-home.mk/mk/107/468/72/Korisnichki_uredi/Kompjuteri_i_oprema/Laptop_kompjuteri/HP_ProBook_4520s_WD849EA.html и сега ми треба ваша помош бидејќи лаптопов иде со Linux а јас сакам да инсталирам windows 7. Е сега сакам да ми кажете каква верзија да инсталирам и дали да биде 32 бит или 64битна и ако може некој нека ми прати активен торент за windows 7. И имам уште едно прашање откако ќе ми се симне торентот за да го инсталирам на лаптоп треба да го ставам на цд, но треба само одреден фајл да се стави или...?

64-битен, верзија- било која (ќе прифати Aero и другите eye-candy ствари). За Iso фајловите преку iso recorder мислам дека им се правеше Burn на чисто DVD.

M

Mr.InF3ction

Гостин

Како што гледам прв пат ти е да инсталираш windows така да ова ќе ти помогне малце и ако инсталацијата ептен е лесен сигурно ќе се снајдеш.
Torrent на пп

Член од
25 февруари 2009
Мислења
1.565
Поени од реакции
417

Бидејќи е со 4гб рам лаптопот ќе ставиш 64 битен виндоус 7. Ќе го симнеш и ќе имаш 1 фајл со наставка ISO или може и со ZIP ќе ти биде зависи. Потоа ако имаш Nero инсталирано, ќе идеш десен клик на тој фајлот и Open with Nero Burning Rom... и после Burn и режи го на најспората брзина. После го ставаш вин7 цдто, бутираш од него и продолжуваш со инсталација :)

Kajgana Shop

На врв Bottom