Windows 7 (mobile)

• Креатор на темата Креатор на темата Џои
  • Време на започнување Време на започнување
Девелопер унлок уште кога го отворив му направив :pos:, ревју за утре малце онака сега уште редам од "платениве" апликации
--- надополнето: 7 април 2012 во 02:15 ---
А само да дополнам, само што ја спуштив нокиа мапс 2.0 ЛУДО е. Охрид има буклвално секоја уличка.

Да? Најс! Преку што направи unlock? И бтв, имаш ставено некоја апликација на Маркетплејс? Ако да, преку што? :)

Да? Најс! Преку што направи unlock? И бтв, имаш ставено некоја апликација на Маркетплејс? Ако да, преку што? :)

Unlock напрајв преку create.msdn.com се регистирав порано како студент девелопер (фрее е ако имаш ајсик картица) И со тоа си имаш да си отколучиш телефон. Легално и едноствано :D.

Можеш да си ставаш исто апликации од таа страна, само што нема да можеш да наплаќаш. Преку друга страна yallaaps се реди ја има македонија.
--- надополнето: 7 април 2012 во 02:59 ---
Џои колку пари го зема телефонот ?
Од ebay ?

123$ + 20$ достава.

Можеш да си ставаш исто апликации од таа страна, само што нема да можеш да наплаќаш. Преку друга страна yallaaps се реди ја има македонија.
--- надополнето: 7 април 2012 во 02:59 ---

123$ + 20$ достава.

Кинески така?

Кинески така?

fuck nooooooooooooooooooo

LG%20Quantum%20C900-01.jpg

--- надополнето: 7 април 2012 во 12:23 ---
Мислам тој е made in china :)pos: ) ама оригинал :icon_lol:

Unlock напрајв преку create.msdn.com се регистирав порано како студент девелопер (фрее е ако имаш ајсик картица) И со тоа си имаш да си отколучиш телефон. Легално и едноствано :D.
Errrm, чекај на AppHub која држава ја одбра?

Затоа ако редиш апликации кој сакаш да ги наплаќаш нема да можеш. Ама можеш да си ставаш фрее апликации, каде што имаш ставено реклами и од импресии и кликови да правиш пари.

Друго е yallaaps тука можеш да се регистираш од Македонија но треба да платиш 99$ но за разлика од апп хуб можеш да си подигаш пари од платени апликации. НО Тука оди 30% за Мајкрософт 20% за јаллапас и 50% за тебе. Минимум исплата тука е 400$
--- надополнето: 7 април 2012 во 13:09 ---
Ах :) а на Yallaapps регистриран си како студент? Македонија не е во Focus Countries таму ќе треба да се плати ... мех

Таму сум исто како студент преку Аргенитна, плаќањето оди преку пејпал, па така да мислам нема да ми прават проблеми .

Затоа ако редиш апликации кој сакаш да ги наплаќаш нема да можеш. Ама можеш да си ставаш фрее апликации, каде што имаш ставено реклами и од импресии и кликови да правиш пари.

Друго е yallaaps тука можеш да се регистираш од Македонија но треба да платиш 99$ но за разлика од апп хуб можеш да си подигаш пари од платени апликации. НО Тука оди 30% за Мајкрософт 20% за јаллапас и 50% за тебе. Минимум исплата тука е 400$
--- надополнето: 7 април 2012 во 13:09 ---

Таму сум исто како студент преку Аргенитна, плаќањето оди преку пејпал, па така да мислам нема да ми прават проблеми .

Ахам, за ова со Yallaapps го знам. За тоа со рекламите не знаев, thx ;)

Ахам, за ова со Yallaapps го знам. За тоа со рекламите не знаев, thx ;)

Можеш да редиш од гоогле реклами, и такви некој што се имаат за sdk за windows phone. Тоа си оди од кај нив исплатата нема никаква врска со мајкрософт. Ама треба апликацијата да ти ја дупнат од спуштање за да направиш некој денар.

Имам јас една апликација Zoo Sounds од Деќември до сега е спуштена 2200 пати, и цело време има околу 750 активни корисници.
--- надополнето: 7 април 2012 во 13:15 ---
Штета што го немам кодот да си ставам реклами :pos:

Но има корисници што роварат цело време на маркет, ако ти кликне на реклама добиваш 0,2$. 1000 души да кликнат 120$.

Можеш да редиш од гоогле реклами, и такви некој што се имаат за sdk за windows phone. Тоа си оди од кај нив исплатата нема никаква врска со мајкрософт. Ама треба апликацијата да ти ја дупнат од спуштање за да направиш некој денар.

Имам јас една апликација Zoo Sounds од Деќември до сега е спуштена 2200 пати, и цело време има околу 750 активни корисници.
--- надополнето: 7 април 2012 во 13:15 ---
Штета што го немам кодот да си ставам реклами :pos:

Но има корисници што роварат цело време на маркет, ако ти кликне на реклама добиваш 0,2$. 1000 души да кликнат 120$.

Кул, ај јас да видам како да дојдам до нокиата... :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom